• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    netušíte někdo, jak opravit pokažený action center a nastavení bluetooth (v nastaveních) ve Windows 10 - okno problikne a clzavře se? Zkoušel jsem snad vše co jsem našel na netu (registry, sfc, dism, nového uživatele, odinstalace ovladačů, daní nových ovladačů, safe mody, powershell resety přes xml, pak obskurnější věci jako měnění témat na slabozraké, mazání Arial Narrow atd.) Nic nezabralo. Zapnout bluetooth jde posouvátkem na leteckém režimu, ale do samotných devices se nedostanu okno zase problikne a případná další okna se také zavřou. Neřešil jste to někdo? Jaké voodoo panenky si musím vyndat, abych to rozchodil?
    PES
    PES --- ---
    456: De-facto jen trochu "vyvoněné" Win10Pro s menšími omezeními (např. až 6 fyzických CPU namísto 2, s podporou "cloudové/samoopravné" ReFS - ale neumí z ReFS bootovat), teoreticky na správném HW s vyšším výkonem v oblasti sítě a sdílení...
    456
    456 --- ---
    PES: děkuji
    456
    456 --- ---
    PISKVOR: njn trochu jsi zaspal dobu :)
    PES
    PES --- ---
    456: od roku 2018
    What Is Windows 10 Pro for Workstations and How to Upgrade - Make Tech Easier
    https://www.maketecheasier.com/windows-10-pro-for-workstations/
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Jo tak pardon, WorkGROUPS, Windows for Workgroups to bylo, prd si pamatuju :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    456: To je nějakej fór? To byla edice Win 3.11, ne?
    456
    456 --- ---
    znáte někdo tuto verzi Windows - Windows 10 Pro for Workstations ??
    MA747
    MA747 --- ---
    KOC256: konkrétní problematickou službu nevím. Vím, že jich pár bylo navázané na zákázaný telefonní subsystém. Kdybych hledal problém znovu, podívám se na služby co jsou zakázané a hledám na nich závislé služby, jestli nejsou automat. spouštěné.
    Dívám do historie eventlogu a vidím tam chyby: Správce vzdáleného přístupu, Služba rozpoznávání pomocí protokolu SSDP, Klient NTP zprostředkovatele časových údajů, Spouštěč procesů serveru DCOM, Sledování infračerveného přenosu.
    Vzpomínám, že jsem také zakázal vzdálené registry, Ati Hotkey Poller, Bluetooth Support Service, Indexing, vše od Cisco, Zasílání zpráv o chybách, Google Services, Nápověda a odborná pomoc, Služba HTTP SSL, IBM PM Service, Kuryrýní služba, Net Meeting, Intel(R) PROSet/Wireless Registry Service, Podpora karet Smart Card, IBM KCU Service, a další.
    Pomocí toho toolu co jsem linkoval, jsem pročistil drivery, které psaly chyby do eventlogu (FltMgr, IBMTPCHK,TPHKDRV, Camera od PhaseOne).
    Seznam jedoucí služeb získaný pomocí net start je zde: https://pastebin.com/qK1VtKa2 (sc queryex type=services mi nefunguje). A seznam všech služeb, export z mmc: https://pastebin.com/eG5w5RmV
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MA747: A vis ktera konkretni sluzba to byla nebo jsi to dale neresil?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NEXEN: klasika. Stačí napsat na helpdesk a vetsina problemu se vyresi samo.
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    NEXEN: jen pro důkaz, jak se mi to zobrazovalo, abych nevypadal jako lhář :-)



    NEXEN
    NEXEN --- ---
    PES: připadám si jako debil, v minulosti jsem to x-krat zkoušel, lišta neuzamčená, ale ukazovalo mi to jen zavřít okno, při pravém kliku..., napsal jsem to sem na blind, aniž bych zkusil, asi po 150té...
    Teď jsem šel ověřit tvůj dotaz, ačkoli jsem si byl 100% jist, že zamčena není, udělal jsem i screen, ale zkusil jsem pro jistotu kliknout na dané prázdné políčko a najednou tam bylo odstranit zástupce..., tkz jsem jej odstranil a je pryč.
    Problem solved, ale fakt si připadám jak kokot :-\
    Nerozumím...ale jsem v tomto případě v cíli.
    Díky za váš čas, fakt mi přijde, že si stačí jen postěžovat na správném místě, ale fakt nechápu, že to předtím nebylo možné...
    MA747
    MA747 --- ---
    LOPIK: kdybych ty XP na prasáka nerozchodil, kdybych neměl ve VM Win2000, tak bych tomu i věřil. Diskuzi (a další) jak vytvořit VDI z live XP (i) ze starých Thinkpadů jsem našel, ale postupy nepomohly. Problém není IMO v nastavení VB a nebo jak získat ISO a převést na VDI, ale IMO kombinace XP (přesun na nový "HW") / IBM (navázáno na T42p) / VB / a dalších driverů/služeb co jsou spouštěny. Myslím si, že je problém někde mimo souborový systém - asi boot sektor. Nebo nějakou šťastnou náhodou při kopírování souborů z původního XP na čisté XP (= skoro kompletně smazané) došlo k nějakému problému (práva, jiná pozice na disku) a systém naběhl, ale to se mi nezdá moc pravděpodobné.
    MA747
    MA747 --- ---
    PES: statická IP nepomohla, ale projel jsem si eventlog a pozakazoval jsem asi 10 služeb a boot je "okamžitý". Před tím trval asi 90+ sek.

    RAINBOF: zadával jsem velké, po rebootu kontrola cmd -> set. Nicméně jsem našel driverquery /V a poté: http://www.nirsoft.net/utils/installed_drivers_list.html (BTW XP obsahuje driver na dálnopisný kodek...) Nyní doba bootu není issue, teď se pokouším o ten inverzní postup. Odložím si: https://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?t=8528

    Každopádně oběma moc díky.
    PES
    PES --- ---
    NEXEN: Není jen lišta uzamčená na úpravy?
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    Zdravím a pozdravuji,
    potřeboval bych poradit, prosím, jak smazat odkaz/zástupce na již neexistující program na spodní liště oken, přidán ručně, po neužívání jsem jej odinstaloval, ale zůstalo mi prázdné políčko, jednoduše mezera mezi jinými zástupci.
    pravý klik nezobrazí možnost odstranit a nenalezl jsem, kde jinde...
    Už jsem asi starej na tyhle srandy, což mne dost štve :-\
    Velmi děkuji za jakoukoliv pomoc.
    PES
    PES --- ---
    MA747: Dlouhý boot byl často problém čekání na DHCP na síťových adaptérech... řešením bylo jen nastavit na statickou IP.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MA747: XP uz muzou byt moc stary na dnesni hw - i ty VM muzou mit moc moderni biosy, problem nemusi byt v iso nebo bootsektorech atd. Na netu bude ale dost navodu vcetne youtube - je to vec co resi dokola retrogameri..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MA747: to normálně funguje jen pres restart. Je to velkyma. Zadaval jsi to exportem nebo v promennych prostředí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam