• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    XMEDA: njn, licence no
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PES: Zo uz jsem mel naasociovany pred 25 lety s M602 a NC v DOS 6.22 :) Je smutny ze widle doted samy nativne neumi vsechny bezny archivy rozbalit a zabalit.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    ahoj, potřeboval bych přidat do w10 účet pro synátora, bez všech předinstalovaných programů. Vždycky se mě tam programy, co jsem instaloval pro all users načtou taky, nějaké řešení pls?
    PES
    PES --- ---
    JIMX: S těmi omezujícími podmínkami... éééé... protože to jde proti plánovanému zastarávání (nutící k nákup nového a nového)... éééé... asi žádný (tedy *nix systémy jsou rozšířené a tam jde plno věcí alespoň back-portovat)...
    JIMX
    JIMX --- ---
    XMEDA: rar je naprostej standard tak maximálně proto, protože každej ajťák nainstaluje každýmu BFU jako jedno z prvních winrar ... rary frčely v době, kdy jsem si s kamarádama vyměňoval kradený hry na 3,5" disketách ... proboha ... ještě fakt čekám, že tu nějaká konzerva vytáhne ARJ :-D
    JIMX
    JIMX --- ---
    PES: a ktery system, ktery jr soucasne dost rozsireny, to takto ma?
    PES
    PES --- ---
    JIMX: Normální (dobrý) systém by měl definované API, resp. mechanismus, kam by se jednoduše naházely věci a-la unrar.dll, unarj.dll, un7zip.dll apod. , aby si poradil i do budoucna s jakoukoliv kompresí alespoň pro rozbalení...
    ...stejně jako by se podobný mechanismus hodil i pro dodatečnou implementaci třeba podpory šifrovacích metod.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JIMX: algorytmus 7z není proprietární, microsoft ho může implementovat ;)
    JIMX
    JIMX --- ---
    XMEDA: ano, kdyz zasrat wokna, tak idealne vsim, co se da stahnout zadarmo ... a pak lidi nadavaj na to, jak je to spatnej system ... :-/
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JIMX: no.. buffum nastavis asociaci a rozbali i .arj a .kgb :)
    .7z a .rar jsou naprostej standard a 7zip rozbali oboji a muzes ho mit portable a cesky. 0 problem.
    JIMX
    JIMX --- ---
    NAVARA: no já to samozřejmě chápu, proč jsou modernější varianty lepší ... pochopil bych snad díky tomu instalaci 7zip-u, ale proč proboha furt někdo instaluje bfučkům winrar, to nepochopím ... asi se s tím kdysi naučili a je to pro ně jednodušší než kliknout pravým tlačítkem (což je pro většinu lidí příliš náročný úkol) a zvolit odeslat do komprimované složky ... :-(
    jenže pro mě to bohužel znamená, že se čas od času ozve z vedlejší kanceláře "jak to mám otevřít?" ... a buď to budu dělat já a nebo nainstaluju winrar, se kterým jí budu muset naučit ... což je otázka, jestli vůbec zvládne :-/
    minulý týden mě rozsekala hláškou "a když mi ten word píše, že ten soubor je jenom pro čtení, znamená to, že tam nemůžu psát?"
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JIMX: 7zip používá moderní kompresi, řádově efektivnější než zip - na některých datech skutečně násobně lepší komprese. Zip je už dost obsolete a drží ho nad vodou jen ta široká podpora všude…
    JIMX
    JIMX --- ---
    TOOMIX: tak proc to kua furt bfu tyhle obskurni formaty pouzivaji?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JIMX: protože wokna neumí rar ani 7z
    JIMX
    JIMX --- ---
    TOOMIX: tak to bych nadával úplně stejně ... proboha proč, když wokna umí nativně ZIP a dokonce i hromada webových služeb včetně icloudu, uschovny, dropboxu ZIP používají, když toho chceš stáhnout víc najednou ...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JIMX: to jsou ITáci zaseklí v roce 2000. Dneska jedině 7zip
    JIMX
    JIMX --- ---
    Proč proboha mají furt ITaci potřebu instalovat BFUm na wokna winrar? může mi to někdo vysvětlit? Zase jsem vcera musel kolegyni rozbalovat rar, protože na pocitaci nema nic, co by to umelo ... :-/
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jak donutit win10 pouzivat jako vychozi email klient OutlookExpress3.0 kdyz u nastaveni vychozich app mi tvrdosijne cpe pouze winpostu a appstore. Bez moznosti se doklikat na to,co chcu?
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    SZANDA: Jine aplikace z toho store ti funguji? Kdyz pouzivas store, predpokladam, ze se logujes pred ms account. zkousel jsi se odhlasit a prihlasit?
    PES
    PES --- ---
    Jinak pokud je to svázáno s M$ Účtem a je k tomu účtu přihlášeno i jiné zařízení, tak by mohlo pomoci vyměnit baterii, pak z toho druhého zařízení změnit heslo a následně po zapnutí toho prvního (s vyměněnou baterií) by se mohlo tím vynucením změny hesla propsat do opět funkčního stavu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam