• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES: Technicky vzato muze, ale predpokladat to a jeste nekoho osocit je demence.

V tom zdrojaku nebyly zadne hesla. Byl tam kod, ktery se uplne bezne sdili treba tu na nyxu a taky to tu nikdo nesifruje...
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Technicky vzato to MŮŽE být zašifrované :-) (aneb vy posíláte zabalené archívy bez hesla? a poštou bez šifrování? :-)))) Muehehehehehe...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MELOP: Pokud si blahove myslis, ze by to zastavil antivir, tak NE. Pokud si myslis, ze RAR je druh sifry a zvysila se tim bezpecnost, tak NE.

Ale klidne muzes napsat ten chytry duvod namisto jen hloupeho placani, ze cizi nazory jsou nesmysl...
    MELOP
    MELOP --- ---
    KOC256: Tvůj názor je nesmysl a evidentně nechápeš souvislosti. Až je pochopíš, možná ti dojde, proč ti dotyčný poslal zdroják zapakovaný (byť uznávám, že RAR je docela divná volba v dnešní době). Posílat zrovna plain text nezapakovaný je prostě hloupost z celé řady důvodů a jeho velikost je jen jeden z nich.
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    TAJSO: Nejde nainstalovat nic, teď se stal bizar. Po dvou dnech se ve startu objevilo tohle a samozreje je toho desitky polozek, problem je, ze se to ani nehne. Relog acc jsem zkousel.

KOC256
    KOC256 --- ---
    Muj nazor je, ze v dmesni dobe to v 99% pripadu je holy nesmysl. Honit kilobajty, kdyz internetove linky jsou v radech stovek megabitu a tera diskove kapacity je za hubicku...

Jeden zamrzly ajtak mi posilal prehostoricky ASP zdrojak mailem a taky vymyslel, ze to musi byt v raru. Prooooc?!
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    XMEDA: njn, licence no
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PES: Zo uz jsem mel naasociovany pred 25 lety s M602 a NC v DOS 6.22 :) Je smutny ze widle doted samy nativne neumi vsechny bezny archivy rozbalit a zabalit.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    ahoj, potřeboval bych přidat do w10 účet pro synátora, bez všech předinstalovaných programů. Vždycky se mě tam programy, co jsem instaloval pro all users načtou taky, nějaké řešení pls?
    PES
    PES --- ---
    JIMX: S těmi omezujícími podmínkami... éééé... protože to jde proti plánovanému zastarávání (nutící k nákup nového a nového)... éééé... asi žádný (tedy *nix systémy jsou rozšířené a tam jde plno věcí alespoň back-portovat)...
    JIMX
    JIMX --- ---
    XMEDA: rar je naprostej standard tak maximálně proto, protože každej ajťák nainstaluje každýmu BFU jako jedno z prvních winrar ... rary frčely v době, kdy jsem si s kamarádama vyměňoval kradený hry na 3,5" disketách ... proboha ... ještě fakt čekám, že tu nějaká konzerva vytáhne ARJ :-D
    JIMX
    JIMX --- ---
    PES: a ktery system, ktery jr soucasne dost rozsireny, to takto ma?
    PES
    PES --- ---
    JIMX: Normální (dobrý) systém by měl definované API, resp. mechanismus, kam by se jednoduše naházely věci a-la unrar.dll, unarj.dll, un7zip.dll apod. , aby si poradil i do budoucna s jakoukoliv kompresí alespoň pro rozbalení...
    ...stejně jako by se podobný mechanismus hodil i pro dodatečnou implementaci třeba podpory šifrovacích metod.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JIMX: algorytmus 7z není proprietární, microsoft ho může implementovat ;)
    JIMX
    JIMX --- ---
    XMEDA: ano, kdyz zasrat wokna, tak idealne vsim, co se da stahnout zadarmo ... a pak lidi nadavaj na to, jak je to spatnej system ... :-/
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JIMX: no.. buffum nastavis asociaci a rozbali i .arj a .kgb :)
    .7z a .rar jsou naprostej standard a 7zip rozbali oboji a muzes ho mit portable a cesky. 0 problem.
    JIMX
    JIMX --- ---
    NAVARA: no já to samozřejmě chápu, proč jsou modernější varianty lepší ... pochopil bych snad díky tomu instalaci 7zip-u, ale proč proboha furt někdo instaluje bfučkům winrar, to nepochopím ... asi se s tím kdysi naučili a je to pro ně jednodušší než kliknout pravým tlačítkem (což je pro většinu lidí příliš náročný úkol) a zvolit odeslat do komprimované složky ... :-(
    jenže pro mě to bohužel znamená, že se čas od času ozve z vedlejší kanceláře "jak to mám otevřít?" ... a buď to budu dělat já a nebo nainstaluju winrar, se kterým jí budu muset naučit ... což je otázka, jestli vůbec zvládne :-/
    minulý týden mě rozsekala hláškou "a když mi ten word píše, že ten soubor je jenom pro čtení, znamená to, že tam nemůžu psát?"
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JIMX: 7zip používá moderní kompresi, řádově efektivnější než zip - na některých datech skutečně násobně lepší komprese. Zip je už dost obsolete a drží ho nad vodou jen ta široká podpora všude…
    JIMX
    JIMX --- ---
    TOOMIX: tak proc to kua furt bfu tyhle obskurni formaty pouzivaji?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JIMX: protože wokna neumí rar ani 7z
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam