• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PES
    PES --- ---
    LOPIK + KOKES: Dnes je bohužel zase druhý extrém (ode zdi ke zdi) - všechno se sprskne do samostatného KONTEJNERU a to pak naopak kapacity disku drtí...
    ...a o těch "sdílených komponentech" - kde jaká aplikace si s sebou tahá vlastní instanci WWW browseru a pak i věc, která se kdysi s využitím Win32API vešla do nižších stovek kB má najednou haldu MB (klidně ke GB).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KOKES: Není, spíš nutnost a nevidím cestu zpátky, protože jsem si naprosto jistej, že dneska často už ani sami vývojáři neví, jaký knihovny jejich aplikace vlastně používá. Nikdo většinou asi moc neřeší, že támhle nějakej import do officů, co mají v aplikaci a co si už deset let kopírujou do nových verzí, potřebuje sedmnáct DLL - toho si všimne až uživatel při divoký aktualizaci něčeho neprosto nesouvisejícího..
    KOKES
    KOKES --- ---
    kdyz uz se tu bavite o objemech dat,v drevnich dobach byl program v adresari vcetne knihoven.nebylo treba nic instalovat,stacilo zkopirovat adresar.
    pak se zavedly sdilene knihovny a zacal problem s verzemi,problem s nefunkcnosti jednoho programu po updatu jineho (zdravim vcredist!)
    dneska, kdy misto neni problem se furt pouzivaji sdilene knihovny a instalace. chapu dobre,ze je to anarchismus?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: co integrita dat?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PES: když jsme u regeditu, proč sakra u WServer 16 a 19 není address bar? když třeba v 10 je?
    PES
    PES --- ---
    LOVE_DALI: Od dob, co je grafické rozhraní stále skoupější a skoupější na možnosti něco pořádně nastavit, tak nezbývá nic než ten CMD a PowersHell (a samo ještě RegEdit !!!)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    LOPIK: to jsem si vždycky dělal srandu když HC windowsak brblal na Linuxem. "Jo, jasně. Linux to jsou jenom samy příkazy!"
    Mno a když se něco poděla ve Windows tak, otevřeme cmd nebo powersHell :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Oni mají a to nejen v MS asi pocit, že se před uživatelem musí zatajit existence souborů a dělají pro to co se dá - od průzkumníka, přes šachy s lokací Plochy, Dokumentů, nebo skrytý adresáře jako programdata. Jako dá se to možná pochopit, je ale dost blbý, že jakmile se něco trochu posere, tak to stejně musíš lovit na disku - obvykle ve složkách, co už jsou na svým místě snad už od win 3.1, takže to ztrácí úplně smysl.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LOPIK: hlavne co to v souctu stoji zbytecnych clovekostoleti promarnenych na obsluze blbym systemem
    KEL
    KEL --- ---
    KEL: jednou nám takto překopírovali data na serverech a to se pak parádně hledá (nebo srovnává) podle data vytvoření, když má vše stejný datum. Sjem myslel že mi jebne. Ukazoval jsem to ITákovi, že si to má nastavit v total c. a koukal na mne dost nechápavě :D
    KEL
    KEL --- ---
    Mně zase vytáčí, že se při kopírování nezachová datum složek, nebo tam není ta možnost. Takže je pak datum vytvoření později, než datum úpravy. Například. A nebo zálohy se tak v podstatě nedají dělat. Naštěstí v tech file managerech to jde.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX:
    Ten (byvaly) kolega co mi poslal ten RAR taky :D
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Možná největší hřích Windows je ten, že tam doteď neudělali normální souborovej manažer - přitom už v DOSu měli DOS shell.. Průzumník je příšernej, s tím se doslova nedá dělat a fakt lituju lidi, co s tím z nějakýho důvodu musí pracovat se souborama, a to nejlíp ještě třeba na notebooku na touchpadu - kolik souborů už se takhle muselo ztratit, že to někdo nechtíc někma přetáhnul nechci ani vědět..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mě nejvíc sere, že nemůžu dát v Exploreru kopírování/přesuny dat do fronty
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    XMEDA: U nás má většina zákazníků tvrdě security policies. Takže zpravidla neposíám nic. Max tak klíč po maliu. Navíc, kdybych nahodil něco, co neznaj, tak hned budu mít IT Management na krku :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LOVE_DALI: Kdyz nekomu hrabu na pc treba pres teamview, tak jim poslu aspon Salamander 1.52 kterej je jeden malej soubor a beha bez instalace. Kopirovat v pruzkumnikovi nejaky objem souboru a jeste treba podle typu je na mrtvici. To je dalsi vec co nechapu u win.. ze tam dodnes neni jednoduchej dvojoknovej natovni commander.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    JIMX: V práci (bohužel) už teda v 99% File Expolorer z Windows. Je to taky daný tím, že dělám Support a těžko budeš u účetní někde ve firmě instalovat TC.
    Pod Linuxem Dolphin a nebo Krusader.
    Ale jinak ano, kde jsou ty časy :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    win7810..
    JIMX
    JIMX --- ---
    KEL: dodneška používám total commander alespoň s modře nastaveným pozadím :-D
    JIMX
    JIMX --- ---
    KOC256: copak paralelní ... ale pamatuju si, jak jsme si spojovali 2 počítače třema drátama přes sériák a hráli přes to hry ... konektory nebo snad null modem kabel byly moc drahý :-)
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: ... volcov, midnight, norton....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam