• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JOPS: Masochisto
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JOPS: Tak tu se spise “nadava” na to ze ten koncept je nachylny na chyby.
    JOPS
    JOPS --- ---
    zajimavy jak tu vsichni nadavate na klasickej file manager ve Woknech. Vzhledem k tomu, ze delam support, tak vetsinu casu musim delat v nem a nemam problem. Otevru dve okna a mezi nima pretahnu soubory. Problem solved. U uzivatele fakt slozitejsi operace v ramci souboru nedelam. Na svem PC samozrejme TC mam a je fajn, ale stejne vetsinu veci jedu pres File Expolorer :-D

KOKES
    KOKES --- ---
    kazdopadne je tristni,ze po ctyriceti letech vyvoje win furt mame jednookenni neergonomicky file manazer. to proste technokrati z MS nepochopi. a kombinace s double-clickem z toho dela nebezpecnou vec. "zmizele" adresare ve firme byly ob-tyden. stacilo aby mezi clicky preskocil pixel.
    KOKES
    KOKES --- ---
    TAJSO: ten je na linuz..
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Midnight commander?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    KOC256: když jsem hooodne dávno zkoušel, tak ne. ale to je tak cca 2000 :D
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RATTKIN: Mel jsem vzdycky nejradeji Norton Commander... a v poslednich cca 15-ti letech pouzivam Total Commander... oboje vzdycky fungovalo, jak ma
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOPIK:
    nefunguje tam obligátní ALT+F1 a ALT+F2 jako skoro všude?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PETER_PAN: Ja u Double Comandra neprisel rychle na to, jak tam zmenit disky nebo napsat rucne sitovou adresu jinak nez pres nejaky "oblibeny", takze ho nesnasim..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PETER_PAN:
    no nevím zda je pro mě rozhodující to jak se daný SW nastavuje. Většinou mám nastaveno a to mám na cloudu a sdílím konfiguraci na všech PC. Do nastavení lezu jen když je major verze a má tam být něco COOL...

Každopádně díky za report. čekal jsem zda přijdeš s něčím čím bys mě nalákal :)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KOC256: Double Commander. Nevim jestli umi lepe, ale subjektivne jsem s nim vice spokojen. Kromne toho ze je legalne free (open-source) a idelani pro portable setup.
    S konfiguraci jsem treba spokojen vic nez u TC. Malickosti jako ze nabidka nastaveni ma variabilni velikost, takze kdyz mam defaultni font (kvuli high-res monitorum) vetsi, tak se mi v nabidce zobrazi vse co potrebuju, u TC se tam cast informaci nevejde.
    Integrace tech archivatoru nativne. Nektery veci mi prijdou malinko logictejsi (jako prace treba s oblibenyma zalozkama).

Co stale chybi u TC i DC je:
    - kvalitni plug-in na prohledavani PDF (co je rychly a umi diakritiku, o indexovanim ani nemluvim)
    - kvalitne vyresene FTP/SFTP pristup

Srovnavam s TC z roku 2018. Takze mozna uz zapracovali.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KOC256: Asi se budeš divit, ale i dneska se kilobajty pořád řeší - a to i na profi úrovni. Zkus si nastudovat např. pojem "minifikace", v době mobilní je rychlost důležitá.

Nedávno jsme řešili nějakou grafiku - podklady kolem giga, stahovaly si to "jenom" desítky lidí během jednoho dne, tam už se taky pozná jaká je úroveň komprese.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    RATTKIN: m602 rozhodně nebyl shit, inspiroval se a přidal pár drobností navíc...

Ale na rychlosti i na množství sežrané paměti bylo znát, že je napsanej v Turbo Vision. To je stejné, jako bys dneska porovnával rychlost "nativní" Céčkové aplikace a konkurence psané v .NET. Bohužel dneska už se na žádné optimalizace nehledí a pak to podle toho vypadá.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PES: měl jsem ho na boot disketě pro Win 3.11
    PES
    PES --- ---
    RATTKIN: VC.COM - to byly časy...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GURBON: Volkov byl skvělej, protože byl jedinej napsanej v assembleru, fungoval rychle na mém XTéčku. Norton už bylo znát že se obrazovka překresluje a 602, to byl největší shit, to jsem čekal vteřinu na každý stisk klávesy
    GURBON
    GURBON --- ---
    NAVARA: Pokud ti na samotny W10 nestaci 128GB SSD bez ostatnich SW staci jednou za mesic planovana uloha na "DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth" a v uplny zoufalosti "del c:\windows\temp\*.*". Ale tohle obvykle resis az na 64GB nebo mensich SSD.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KOC256: Rar ma fajn pomer komprese, rychlosti a podpory. Snad po takovych 25 let to byl format archivu co jsem mel pred ocima bezkonkurencne nejcasteji. A pro posilani veci internetama slouzi komprimace zejmena k tomu, ze je to pojistka doruceni celku.
    Kdyz lidi stahnou archiv a rozbali aniz to zarve chybu, je jistota ze maji celej obsah. I kdyby tam byl jen .doc. Proto se bezne treba firmware updaty nabizi v archivu. Dalsi duvod je snadnejsi pruchod ruznyma firewallama, ktery blokuji spustitelny soubory, office a multimedia.
    Zip je sice podporovanej widlema, ale rozumnou kompresi ma jen level ultra, kterej zase widle a rada jinych programu nativne nerozbali.
    7zip ted kraluje na novych masinach, prozoze 7z je kompresi +/- na urovni raru a pritom je taky volne stazitelnej. 7zip taky vesele vybaluje rary, takze se automaticky instaluje na vsechny komply a pak lidi rozbali temer cokoliv a netreba nad tim mudrovat.
    A to je cely :)

+ Bonus co je zabaleny 7zipem a zasifrovany proleti vesele drsnym korporatnim sitovym hlidacem, kterej otvira i zipy aby poslani pdfka s vykresem dodavateli nabonzoval nadrizenym a ajtakum :))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA:
    pletes si dva thready...

Jeden je o nostalgických vzpomínkách a druhý byl o tom, proč by se mělo v dnešní době nutno všechno balit do RARu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam