• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MVEK
    MVEK --- ---
    KEVIN00: Tam jsem byl, ale nepřišel jsem na to, kde sebrat ten dumpchk.exe
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Na zálohování je tu jeste
    https://clonezilla.org/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DUNICAN: Bez extrení aplikace to bude asi dost voser - pozici oken si můžou řídit podle všeho aplikace samotný, můžou to mít uložený někde v appdata/roaming nebo kdekoliv jinde, některý okna to mají zase v registrech ( HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags a hlouběji..) - můžeš si zkusit napsat nějaký baťák na spouštění, co ti tu aplikaci vždycky vynutí na stejný místo, ale budeš muset najít kam si to vůbec tu pozici ukládá.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    RATTKIN:
    SUNBEAM: ok diky
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    RATTKIN: jo je to alchymie
    na W7 mi okno hangouts pluginu z chrome zůstane přesně tam, kam jsem ho přes win+šipka dal
    na W10 jej tam musím poslat při každém novém loginu, protože se odsune vždy částí okna pod obrazovku

    DUNICAN: jedině používat nějaký externí program na to, výrobci monitorů často dodávají nějaký základní správce oken (např LG)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DUNICAN: win nedokáže obnovit pozici okna na pixel přesně, protože Microsoft
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    Ahoj vsem, pouzivam Win 10 a vetsinu aplikaci nemam ve full screen, ale v konkretni pozici na obrazovce. Ta pozice se vicemene drzi porad stejna, ale i tak se mi ty okna trosku posouvaj (vzdy doleva, smerem ke stredu obrazovky). Existuje nejaky zpusob, jak zaridit, aby vsechna okna zustavala presne ve stejne pozici?
    MVEK
    MVEK --- ---
    KRYSPIN: Dík, zkusím. Naivně jsem si tedy myslel, že něco bude opravdu dneska dostupné od MS, ale patrně to bude stejně dost těžkopádné pro rychlé prohlídnutí chyby.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: no byl to teda proces, stahnout tu free verzi :)
    PES
    PES --- ---
    DRAGON: No mají kontaktní e-mail (popř. další info), na kterém začnou "otravovat" jejich obchodníci jakmile si stáhneš něco lepšího než ten Veeam Agent (free) - např. tu Community Editon (omezenou na počet zálohovaných věcí) či pokud stáhneš něco pro virtualizované či cloudové věci...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: Veeam az na uplne ujety registrace hodne super, diky za tip.

    TOOMIX: za dva roky? to je docela vtipna myslenka. kde beres tu jistotu? mne ted odesel po par mesicich Samsung Evo Pro. Kdybych mel jistotu, ze mi odejde komp za dva roky, tak se tady vubec neptam ;)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Prosím o radu, jak se podívat na základní info o BSOD v W10 do buď minidumpu, nebo MEMORY.DMP? Našel jsem v nápovědě, že mám použít dumpchk.exe pro minidump, ale ten jsem na počítači nenašel a na webu MS jsem našel, že je na Win2000 CD-ROM:-).

    Já jsem ten BSOD minul, našel jsem počítač až na login obrazovce, takže vůbec takhle nemám šanci posoudit, jestli to byla náhoda, nebo se něco začíná hlásit po necelém roce nového počítače.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: Zálohu samozřejmě aktualizuješ nejméně po každém velkém updatu :)
    PES
    PES --- ---
    TOOMIX: Proto ten Veeam... obnovíš do bodu poslední zálohy a ten Boot je tam jen pro zavedení prostředí Veeamu, kterému se zadá odkud obnovovat a pak už to jede jak z praku...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DRAGON: má to cenu, když třeba za 2 roky, až se to pokazí, budou venku další 2-3 velký updaty na Windows? Tou dobou už může být zastaralá i verze VPN klienta, propadlé certifikáty atd.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GURBON: nakonec vyreseno s pomoci MediaCreationTool, to zabralo :) tak supr, diky vsem ;)
    PES
    PES --- ---
    GURBON: Veeam Agent (je free), udělat si Boot Recovery Medium (z toho Veeamu) a pak si nastavit pravidelnou zálohu alespoň na NAS (častou inkrementální a jednou za čas, třeba měsíčně, full backup). Jede to samo, neotravuje to a obnova je v pohodě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam