• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    No tím pádem asi můžeme vyloučit možnost, že za to může něco v OS... ale fakt nevim, kde hledat.
    JIMX
    JIMX --- ---
    PRAASHEK: jiný kabel teoreticky zkusit můžu ... jiný výstup blbě; je to připojený přes HDMI a GFX má jenom jeden HDMI výstup a redukci z DisplayPortu nemám

    dělá to jak v rámci spuštěných woken, kdy wokna monitor nechají po nějaké době usnout, což jsem si nastavil ... počítač očividně bez problémů jede, není kouslý, protože když zmáčknu vypínací tlačítko, tak se wokna legálně ukončí a vypnou počítač ... tak i během startu, kdy monitor naskočí správně až třeba v době, kdy už jsou wokna normálně spuštěný (tj. vůbec nevidím logo základovky, logo woken s kolečkama ... až pak po nějaké době přihlašovací obrazovku)

    a dělá to hlavně jenom někdy
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JIMX: vím, že to bude znít divně, ale zkus jiný kabel (GPU>monitor) a případně i jiný výstup z grafiky, jestli máš možnost. :)

    Dělá to až v rámci spuštěných Win, nebo i při bootu?
    JIMX
    JIMX --- ---
    Mám cca měsíc novej desktop s Ryzenem a RTX grafickou kartou, na tom Win10Pro ... občas hned při zapnutí a občas po usnutí monitoru se mi děje to, že naskočí monitor a vzápětí napíše, že nemá signál a že se zase vypne, udělá to a vzápětí znovu naskočí a znovu akorát nápis, že je bez signálu ... a takhle několikrát dokola v cca 15-20 sekundových rozestupech ... a pak třeba po 2 minutách to naskočí a funguje bez problémů ... a jindy to nevydržím a restartuju počítač a to taky pak funguje bez problémů ...

    při připojení k ani jednomu ze dvou NB nikdy nic takovýho předtím nedělal, takže si myslím, že by to spíš mohla dělat ta grafická karta, ale nenapadá mě, co hledat nebo zkoušet nastavit ... poradíte někdo?
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    MVEK: How to read Memory Dump files in Windows 10 nebo How to view the contents of a dump file in Windows 10 ... možná přehlednější, ale jinak stejné informace jako na MS stránkách
    MVEK
    MVEK --- ---
    KEVIN00: To jsem kdysi dělal, ale měl jsem dojem, že to bylo, jako bych si pořizoval a instaloval celý počítač jen proto, že si chci občas přečíst e-book.

    Nicméně na tom odkazu právě píší, že můžu použít Dumpchk bez knihovny symbolů:
    "The Dump Check Utility does not require access to debugging symbols."
    Mám to tedy chápat tak, že Debugging Tools potřebuji, akorát můžu vynechat tu knihovnu?
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    KRYSPIN: IMHO Správná analýza minidumpu vyžaduje určité znalosti a nepředpokládá se, že se jí budou zaobírat lidé, kteří nevědí co dělají.
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    KEVIN00: no pro běžného uživatele to zrovna není zrovna jednoduché.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    MVEK: Musíš instalovat Debugging Tools For Windows a poté nastavit knihovnu symbolů.
    MVEK
    MVEK --- ---
    KEVIN00: Tam jsem byl, ale nepřišel jsem na to, kde sebrat ten dumpchk.exe
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Na zálohování je tu jeste
    https://clonezilla.org/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DUNICAN: Bez extrení aplikace to bude asi dost voser - pozici oken si můžou řídit podle všeho aplikace samotný, můžou to mít uložený někde v appdata/roaming nebo kdekoliv jinde, některý okna to mají zase v registrech ( HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags a hlouběji..) - můžeš si zkusit napsat nějaký baťák na spouštění, co ti tu aplikaci vždycky vynutí na stejný místo, ale budeš muset najít kam si to vůbec tu pozici ukládá.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    RATTKIN:
    SUNBEAM: ok diky
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    RATTKIN: jo je to alchymie
    na W7 mi okno hangouts pluginu z chrome zůstane přesně tam, kam jsem ho přes win+šipka dal
    na W10 jej tam musím poslat při každém novém loginu, protože se odsune vždy částí okna pod obrazovku

    DUNICAN: jedině používat nějaký externí program na to, výrobci monitorů často dodávají nějaký základní správce oken (např LG)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DUNICAN: win nedokáže obnovit pozici okna na pixel přesně, protože Microsoft
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    Ahoj vsem, pouzivam Win 10 a vetsinu aplikaci nemam ve full screen, ale v konkretni pozici na obrazovce. Ta pozice se vicemene drzi porad stejna, ale i tak se mi ty okna trosku posouvaj (vzdy doleva, smerem ke stredu obrazovky). Existuje nejaky zpusob, jak zaridit, aby vsechna okna zustavala presne ve stejne pozici?
    MVEK
    MVEK --- ---
    KRYSPIN: Dík, zkusím. Naivně jsem si tedy myslel, že něco bude opravdu dneska dostupné od MS, ale patrně to bude stejně dost těžkopádné pro rychlé prohlídnutí chyby.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: no byl to teda proces, stahnout tu free verzi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam