• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    DANIELSOFT: posunul jsem "šipečkou" češtinu výš mezi podporované jazyky, takže mám klávesnici CES/CSQ a CES/US, ale Office programy mi stále vlnovkují slova, jako kdybych psal anglicky :( ach jo
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Zdar, mám takovou trochu schizofrenní iritující situaci, ze které trochu lezu po zdi. Malou firmu polkl korporát. Mám notebooka, nainstalovaného ještě v té firmě, s Win 10 Pro v češtině, kde mám klávesnice CES/CSQ a CES/US (chci českou QWERTY plus psát programátorské symboly).

Z tohoto stroje se přes RDP připojuju do firmy na virtuálku. Tam jsou taky Win 10 Pro, JENŽE již dle standardu korporátu jsou v angličtině. Stáhnutí českého language packu končí interní chybou Windows s nějakým hnusným kódem. Proto mi to tam dává primární klávesnici ENG, na níž jsem si prosadil ENG/CSQ a ENG/US. Za některých nepopsatelných okolností mi to ale přepne na CES, takže i na téhle virtuálce mám CES/CSQ a CES/US, ovšem systém tam sám dává to ENG/CSQ a ENG/US

ta virtuálka je moje hlavní pracovní prostředí

JENŽE a to je ten problém: debilní microsoftí aplikace jako Outlook na maily a Teamsy na kecání si myslí že píšu anglicky i když píšu s českými znaky a samy mi opravují, pokud náhodou použiju nějaké české slovo, které se blíží nějakému anglickému, samozřejmě českou spojku "i" na anglické "I"

angličtinu z toho asi nijak vymlátit nemůžu, když je to takhle nainstalované tak prosím jak buď vnutím CES/CSQ CES/US, nebo vysvětlím woknům, aby se nesraly do toho, co píšu? Pls help.
    GURBON
    GURBON --- ---
    SWITCHMAN: tohle by byla strasne dobra a uzitecna funkce a presne proto ji ve windows nikdy nenajdes :D Max muzes odlisit aktivni okno od pasivniho ( kdo je navrchu). Tu zelenou/cervenou jsem presne pro tohle pouzival snad od w95.
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    JIMX: hm. Ten bych bral jako substitut dvou oken. Jako vlastně jedno půlené okno. Ale jakmile je třeba pracovat a rozlišit 3 okna, tak jsem tam, kde jsem byl. Například u práce se složkami 3 ročníků jednoho projektu. Tedy potencionální grafické odlišení oken mi pořád vychází jako lepší řešení (které hledám). Každopádně díky za reakci.
    JIMX
    JIMX --- ---
    SWITCHMAN: nějaký souborový manager by ti v tom nepomohl?
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    zkusím se zeptat.. je nějaká možnost odlišit - ideálně barevně třeba - otevřené okno konkrétní složky? jde mi o to, že když mám otevřené okno složky umístěné v mém PC a pak otevřu složku s podobným / stejným názvem na serveru v jiném okně, zdržuje ta neustálá identifikace, které okno je ke složce v PC a které k té na serveru.
    Obdobně když mám stejnou strukturu podsložek třeba za letošní a za loňský rok.. stejné názvy vnitřních složek a potřebuji s nimi pracovat, opět zdržuje ta identifikace, v jakém "ročníku" se ta složka nachází.
    Jasně.. můžu udělat to, aby název složky v mém PC se lišil oproti třeba té na serveru.. ale grafické (barevné) odlišení by za mne osobně bylo mnohem rychlejší.
    Kdyby šla třeba nastavit barva, měl bych všechny složky a otevřená okna na serveru červené.... všechny složky a otevřená okna z loňska zelené.. atd.
    existeje něco takového.. nebo napadá někoho nějaký substitut? "plug-in"? díky za případné odpovědi.
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    SCHUNA: Tak to nepomohlo. Při pokusu o odebrání role to hlásí chybu, že neběží WindowsRM. Asi bude rychlejší to přeinstalovat.
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    HONZA117: Asi by som skusil safe mode a tam odobral tu rolu.

How to start Safe Mode in Windows Server 2019/2016 - Linux Windows and android Tutorials
    https://www.osradar.com/how-to-start-safe-mode-in-windows-server-2019-2016/
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    Ahoj, sháním pomoc.
    Mám server HP ML310e Gen8 v2 OS Windows Server 2019, včera jsem přidal roli Hyper-V a v okamžiku pidání stové karty jsem zaškrtl obě ( nabídka byla minimálně jednu ), a od té doby jenom točí kolečkem windows a nenaběhne. Poraďte prosím co dál ?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TOOMIX: konečně! co jsme se načekali!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DANIELSOFT: jn a pak se firmy divi kde maj data
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    THEODORT: já nakonec našel návod na YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=x-jqZjRjtYE
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DANIELSOFT: ja bych patral nad tim jak tyhlle firemni bastly distribuovat centralne z overeneho mista a mam ozkouseny ze pak zadna hlaska nevyskakuje.. nicmene nekde v GPMC
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    dotaz: když teď spouštím nějaké firemní cmd skripty, tak na mě windows vybafnou, že je to uknown vendor a jestli to fakt chci spustit. kde se dá tato kontrola vypnout?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MATT: Já bych zkusil jako první taky jiný zapojení - DP kabely jsou zlo, nám to tu dělá každou chvíli naprosto nesmyslný věci, který se 99% vyřeší přehozením na DVI nebo i VGA adaptér..
    MATT
    MATT --- ---
    GURBON: Nejdřiv jsem řešil hlášku od driverů "the system has detected a link failure and cannot set the requested resolution and refresh rate", našel jsem rady jako koupit novej DP kabel. Dneska jsem se vzdáleně pripojil teamviewerem a zjistil, že tam je to malý rozlišení. Drivery jsem aktualizoval a nepomohlo. Začlo se to objevovat s novym monitorem LG, grafarnu mam AMD Radeon.
    GURBON
    GURBON --- ---
    MATT: zkusil bych aktualizovat ovladace GPU
    nikdy jsem o tomhle problemu neslysel, ale google evidentne jo https://www.google.cz/search?q=windows+after+sleep+640x480
    MATT
    MATT --- ---
    Kdyz se mi uspi monitor, tak se mi wokna prehodej do 640x480. netusite co s tim?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JOPS: s androidem funguje bez problemu ;)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    JOPS: S Androidem mohu funkčnost potvrdit :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    hosi, dotaz na TeamViewer. Pouzivate nekdo addon, kde muzete ovladat mobil?

Dneska jsem mluvil s podporou a ptal se na funkcnost a rikali mi, ze na ANDROIDU je plna funkcnost a na APPLE produktech pouze zobrazeni a moznost akorat uzivatele navigovat. Coz by mi nevadilo.

Ale chtel jsem se zeptat. FUNGUJE TO? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam