Zdar, mám takovou trochu schizofrenní iritující situaci, ze které trochu lezu po zdi. Malou firmu polkl korporát. Mám notebooka, nainstalovaného ještě v té firmě, s Win 10 Pro v češtině, kde mám klávesnice CES/CSQ a CES/US (chci českou QWERTY plus psát programátorské symboly).
Z tohoto stroje se přes RDP připojuju do firmy na virtuálku. Tam jsou taky Win 10 Pro, JENŽE již dle standardu korporátu jsou v angličtině. Stáhnutí českého language packu končí interní chybou Windows s nějakým hnusným kódem. Proto mi to tam dává primární klávesnici ENG, na níž jsem si prosadil ENG/CSQ a ENG/US. Za některých nepopsatelných okolností mi to ale přepne na CES, takže i na téhle virtuálce mám CES/CSQ a CES/US, ovšem systém tam sám dává to ENG/CSQ a ENG/US
ta virtuálka je moje hlavní pracovní prostředí
JENŽE a to je ten problém: debilní microsoftí aplikace jako Outlook na maily a Teamsy na kecání si myslí že píšu anglicky i když píšu s českými znaky a samy mi opravují, pokud náhodou použiju nějaké české slovo, které se blíží nějakému anglickému, samozřejmě českou spojku "i" na anglické "I"
angličtinu z toho asi nijak vymlátit nemůžu, když je to takhle nainstalované tak prosím jak buď vnutím CES/CSQ CES/US, nebo vysvětlím woknům, aby se nesraly do toho, co píšu? Pls help.