GIOMIKY: No ona tahle aktualizační sračka neustálých aktualizací je bohužel dobrý antipirátský nástroj. :/ Cracknout W10 ale už i 7 není nic pro BFU. Takže to byl i jeden z důvodů kromě tedy na prvním místě bespečnostním důvodu proč jsem si koupil W7 ultimy OEM.
Microsoft má na svém aktivačním serveru super bugr a hádám i nějaké nespecifikované chyby. Když si vzpomenu na komunikaci se supportem který nechápal jak můžu mít na OEM licenci 11 aktivací když jsou povolené jen 3. Ale když za časů VIP si vzpomenu, tak ono jde i ty OEM resetovat jako by nikdy nebyly aktivované. Tedy nevím jestli by to šlo i dnes.
Co očekávám jako už jen jako blej BFU od OS? Bezpečnost, stabilitu, zpětnou kompatibilitu kam má pamět sahá, min 99% kontrolu nad systémem, že vím kam leze a proč, nebo kdo se ke mě snaží podívat a ideálně neuspěšně, plus samo neotravovat mě neustálejma aktualizacema, které chyby stejně neopravuje a spíše vytváří další chyby a nové problémy. Další návštěvu NSA nebo pod koho zpatá zpráva bezpečnosti N.O.R.A.D. :D Nebo vůbec prostě abych byl pokud možno safe před krádeží dat. I když co jsem zjistil utoky a úspěšné krádeže mých intrnetových účtú a jednou i skrze aktivované dvoufázové ověření tak mi to končilo na IPnách v Rusku okolí tuším Krasnoyarsk?
S prohlížeči je to kříž. Máš 3 základní enginy. Ale já byl zvyklej na IE7,5? nebo na tu verzi kde ještě nedocházelo k přetekání pamětového buferu. :/
A předtím snad jsem tuším používal Netscape s kombinací Altavistou a ještě nějakým crawlerem.
Ale už jsem hold stará konzerva a paprika. Takže zůstávám u FF i když teď ta jeho nová verze mě slušně nasrala designem a užitností. :/ Chrome je za mě dávno mrtvý a to stejné s IE nebo teď už jen Edge.
A vůbec s nástupem W10 nástup redesignu webových stránek ala vzor W10, plno sraček obrázků, ale potřebné informace nikde a to kolikrát ani po složitém hledání a pro klikávání.
Jo kde jsou ty časy kdy si na stránkách lovil třeba neviditelné 3 tečky apod. :D
S Linuxem je to velká škoda, nicméne jestli Windows pojedou takhle dál a jestli hry budou jinak nebo co bude? Tak se asi nakonec o ten Linux znovu pokusím. Pokud nebude odstřelený a úplně odříznutý a nebude pro jeho plné používání potřeba něco co už prostě ze sebe nedokážu vymáčknout.
Už za dob W95 jsem si sníval o vlastním interaktivním UI systému takové ala scifi. :) Právě třeba interaktivní planeta jako pozadí a kde by ti vyskakovali nebo se ukazovali třeba kam se ten systém připojuje a nebo od kud se pokouší třeba dostat někdo k tobě atd. :)
Rainmeter mi tohle trochu umožnuje, ale jsem líný a neschopný tvořit, max tak udělat návrh. Ty hotové různé skiny co existují mě krajně nevyhovují.
A zase takový Startrek pošuk fakt nejsem mít takovýhle vzhled systému: :D A ideál mít ještě dotikovou obrazovku. ;)