• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    NECROMAN: Nacpali do jadra podpoju javy, to bude maximalni zrychleni celeho selmostroje. Bych tak tipoval... A potom by zvyseni naroku davalo smysl.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    HNIZDO: Podle aplikace od MS stáhnutelné zde: https://www.microsoft.com/cs-cz/windows/windows-11?OCID=pchc_windows_app_omc_win
    Moje vcelku nabušené PC (R3700X, 32GB DDR4-3600, SSD MP510 960GB, RX 5700XT), není kompatibilní a jediné co postrádá je právě TPM modul, takže MS to bude zjevně chtít všude.

Vůbec se nebudu divit, pokud se někde rychle objeví hack co to obejde.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Vyžadovat TPM dává smysl, přeci jen požadavky na HW se neměnily již od dob Windows Vista.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Podle mne to TPM bude vyzadovane jen na ntb platformach.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Fakt věříte tomu, že by MS udělal neco takovýho, jak nejak zásadně blokoval upgrade na w11 ... by byli sami proti sobě ...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Problém s TPM lze částečně vyřešit podobným švábem, ale tipuji, že těch podporovaných desek, kam půjde přidat TPM, asi nebude tolik.
    ASUS TPM-M R2.0 - Modul | Alza.cz
    https://www.alza.cz/asus-tpm-m-r2-0-d4253996.htm
    PES
    PES --- ---
    NAVARA: Negativita založená na předchozích zkušenostech + trochu prozřetelnosti nad vyhlídkami pro budoucnost (a ne, s negativním kádrovým posudkem nezískáš ani zemědělské žádosti - mimochodem též podávané elektronicky = bez šance, resp. co více, ani jakoukoliv půdu - prostě digitálně negativní bezzemek...)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PES: No s tvojí negativitou vůči těmto novinkám bych si už hledal někoho, kdo za tebe bude vyplňovat zemědělské žádosti, bo ti nedovolí ani koupit železo pro linux nebo pořídit si internet :)
    PES
    PES --- ---
    NAVARA: Aby jsi se nedivil - jeden nevinný post na FB či jen pípnutí na Twitteru vyhodnocené negativně a ani se nepřihlásíš do Internetu (natož se dostat ke svým cloudově distribuovaným datům a aplikacím) :-/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PES: Zavedou sociální score a kdo bude mít méně jak 30 bodů, nebude moci používat windows :)
    PES
    PES --- ---
    Nebojte, rádi si nakoupíte nová, plně cloudově zaháčkovaná zařízení a budete panáčkovat jak Microsoft zapíská...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No toto bude ještě hodně zajímavé. Buď je AMD/Intel zaplatili zlatem :-) a nebo chtějí aby lidé do poslední chvíle ždímali W10 a na W11 srali.
    MICKK
    MICKK --- ---
    JOPS: no oni nejsou podporované ani Ryzeny 1000 řady, to je 4 roky staré cpu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JOPS:
    Já Intel(R) Core(TM) i5-4670 CPU
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JOPS:
    podzim
    JOPS
    JOPS --- ---
    eh, takze i7-4790k neni podporovanej v novejch oknech? oh :)

jsem myslel, ze ten pocitac mam 3-4 roky a ono to uz je pres sest let... hmmm

ale vidim to na upgrade, az vyjdou nova okna.

Kdy vlastne maji vyjit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    Ale to já neřeším... Nebo nevidím tu souvislost. Život beru jak jde a pokud se mi Windows nelibí, tak mohu jít na Linux a být v té prdeli hned a dobrovolně...
    Jinak ono se to tak rychle nezmění, dokud to bude ve prospěch vývojářů, proč by si sami sobě podřezávali větev? Takže nečekám revoluci...
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Vývoj šel strmě právě v cestě "cloudizace" - sice je to cesta vedoucí hodně do pekel, ale kdo ví, když to vyšlo M$ s Oppice 365, tak si věří, že podobně nasměrovaný OS to řeší...

...asi si všichni potřebujeme pořádně nabít hubu, aby se všechny ty Cloudy, vzdálené účty (tj. podmíněné registrace), pravidelné výpalné a hlavně možnosti zaříznout kohokoliv kdekolik kdo se znelíbí, než se všechny tyhle výmysly odeberou na smetiště (kam patří) a jejich prosazovatelé nejlépe na větve...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    Já to chápu. Jen prostě ten vývoj PC nešel za posledních 10 let tak strmě kupředu jako tomu bývalo v době K5, K6, Duron, Athlon, atd. Tam dávalo smysl co dva roky měnit kompa :-)
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Tak musíš se zbavit věcí bez "security" prvků, když plánem je svázat to všechno do M$ Accountů a M$ Cloudu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam