KOC256: Tak on to nejen MS a i jiní zkouší samozřejmě už od nepaměti?
Vzpomeneš si třeba na WinME? (který neměl už pod sebou DOS) Já kromě sebe neznám nikoho kdo by na ně nenadával.
A já byl s nimi spokojený, měl je stabilní a nepadaly mě. Tedy já byl tehdy hlavně rád že sem se nemusel srát s nastavováním sítě, to udělali ME samo. Ale chápu že asi v korpu nebo ve firmách to asi mohl být problém, pokud tam Windows nasral něco jiného a IT se musel s tím srát a nuceně tam nastavovat něco jiného.
I když nevím jestli ty ME dělali něco ala ve stylu co dělají třeba ty W10 jak ti cpou nechtěné aktualizace a mění bez tvého vědomí ovladače, nebo měnily. Jako teď jsem taky našel jako volitelné nainstalovat nějakou verzi ovladačů pro AMD. Nebo případně ti po upgradu odstraní programy co si měl nainstalované. To si pamatuji že bylo mé první mega nasrání když jsem prvně na zkoušku udělal upgrade z W7 na W10. A tak jsem se na nějakou dobu na W10 vysral a běžel na W7 něž mě MS donutil že zaříznul aktualizace když jsem si pořídil Ryzena.
Jako z technického a výkonostního hlediska, není problém aby ty počítače měli 10 letý životnostní cyklus aby si mohl spokojeně naplno fungovat. Ale to by pak nebyl bussines. Již nějakou dobu vnímám snahy, že se začíná pomalu lámat i ta 5 letá hranice a začíná se to špekulovat jak to udělat aby si lidi museli kupovat nový HW co 2-3 roky.
Ostatně i HW s 5+ letou zárukou se potichu vytratil. Alespoň z polí pro běžné uživatele.
Stejně tak jako snahy zkracování z 3 leté na 2 letou.
Ale snaha o minimalizování záruk nebo omezení či ukončení užitnosti se děje celkově nejen u počítačů.