• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    PES: kecy v kleci... instalujeme na citrixy a nic takoveho se nedeje... Mass nekde neco blbe nastaveny...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GIOMIKY: 4GB s Win10 na teamsy stacit budou celkem obstojne.. jasne je to bare minimum ale nevidim duvod k tomu hned platit za 16GB... kdyz uz tak 8GB... a to zas tak hrozny neni...

nehlede na to ze se mi zda ze si neuvedomujes ze se od dob XP dost zmenil zpusob memory mgmt... nehlede na to ze mas jeste pagefily a podobny srandy takze pokud nepouzivas plotny tak celkem cajk...
    PES
    PES --- ---
    Hehehehe, TEAMSy jsou příklad děsného odpadu (programového) - a zkuste si to nainstalovat na stroj, který používá více lidí - KAŽDÉMU se to instaluje extra (celý balík) do jeho profilu... Tfujtajxl...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    GIOMIKY: Teamsy jsou žrout, ale pořád to jsou stovky mega, nepotřebujou X GB.. Další věc je taky chyba brát to tak, že když si otevřu task manager a vidím tam 90% zabraný paměti, tak musím běžet hned do Alzy..
    Takhle to už roky nefunguje - Windows si vezmou co mají, jde do brát tak že i všechny pagefiles nebo tempy co jsou rozhrkaný po disku jsou svým způsobem taky "pamět", i spousta aplikací s tím pracuje tak, že si vezmou nějaký procenta resp. něco nechaj a zaplní co můžou. U Windows nemá žádný smysl snažit se docílit toho, že budu mít 90% volný paměti.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MAWERICK: Za sebe jsem presvedceny, ze je to plytvani zdroji. Jako clovek, ktery mel prvni pocitac s 48k RAM nechapu uplne ty naroky soucasnych programu. Zase takovy pokrok ve funkcnosti to neni. Spise velky skok v prasacky napsanym kodu.
    Jinak za sebe je mi to celkem jedno, ale odrazi se to potom v klalite vzdelavani a tam mi to vadi. Kdyz mas 4 GB, tak ti teamsy moc nejedou. Ale vetsina skol jede pres teamsy. Takze si v podstate kazdy skolak musi zaplatit rozsireni pameti jenom proto, aby mu bezel M$shit. A ne kazda rodina ma uplne 30+k v rozpoctu na 16GB+.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Osobně nevidím důvod být mučedníkem vlastního počítače. Hlavně pokud je RAMka za pár kaček...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GIOMIKY: to je "specialni aplikace"... to se nepocita :)

GIOMIKY: pokud je odpoved "proc ne" tak asi nema smysl se dohadovat o tom proc ne :) jksi presvedcen ze to je dobry napad tak ok :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MAWERICK: Jestli te to pobavi, tak na vps mam 600 MB RAM. Ale samozrejme ne Windows. Splnuje ocekavani a funguje, jak ma.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MAWERICK: No a? Proc ne?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    NAVARA: to byla narážka na velikost obrázku
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GIOMIKY: jako mas pravdu.. ale 4GB RAM v roce 2021? srsly? :D :D
    To tam mas jeste XPcke ne?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Osobne mam s tema narokama prohlizecu fakt problem. Jako 16GB na zobrazeni wenovy stranky? Kde to zijeme? Mam rad efektivitu. Tohle neni efektivni vyuziti zdroju. Nehlede na to, ze dnes uz je vlastne vsechno monopolizovany chromiem. A treba priblbly notifikace uz podle modernich standardu nejdou delat jednoduse, ale musi na to bejt worker. Proto mam rad prohlizece jako je NetSurf a elinks. Bohuzel js je rozlezlej vsude. A to s mymi 4 GB RAM problem. O zrani cpu ani nemluvim.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Jo prohlížeče jsou kolikrát nenažranější než kdejaká hra. :)
    Obvzláště jako když měl IE8.x? Memory leak kdy by ti za x minut nestačilo ani těch 32GB ram.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PRAASHEK: 32GB mi dnes nepřijde kdovíjak moc - ale hlavně to žere 16GB v klidu, při hraní bych musel lecco vypínat, jen abych to pak zas zapínal, což kekw :\
    BAT
    BAT --- ---
    ROLAND: Fakt, ze nektere hry potrebuji vice nez 16GB RAM, aby byly nejak rozumne hratelne, je moje nevedomost?
    Tomu nerozumim, ale to asi bude prave tou moji nevedomosti.

Jestli to neni uz moc off topic, jak ty by sis treba predstavoval nejake ty optimalizace, na ktere jak rikas vetsina vyvojaru sere?
    Muzes uvest nejake priklady? Ja se uprimne opravdu rad poucim jak se to ma spravne delat.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    NAVARA: uko ješita approves
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pro představu, když nic nehraji - Chromů je otevřeného povícero

ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: Problém s probouzením se mi děje občas také, řekl bych nějaký problém v registrech, nebo po nějaké aktualizaci a problém s ovladači a nebo změna nastavení probouzení. Jiné řešení než čistá instalace, mě bohužel nepomohlo.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    sorry, ze s tim jeste otravuji, ale furt jeste to neprobouzeni ze spanku...
    kdyz pocitac uspim na nejakych 15 minut, tak dobry. Ale kdyz je to na 30+, tak se neprobere.
    Ted jsem jeste v logu objevil tohle:
    Muze byt treba spatna baterie? Nebo nemate jeste nekdo nejaky napad?

Jinak baterie je snad ok, protoze kdyz neni v nabijecce, tak normalne funguje... tak ja uz fakt ztracim fantazii.

Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení.

PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PETER_PAN: nebo dva taby v chrome
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam