• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    nehlede na to ze tady budou "klauzule" o dostupnosti ktere pokryvaji vypadky ktere by, v pripade loikalniho reseni, sly z "lokalniho budgetu"... Takhle se ta zodpovednost presouva na stranu M$...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    To určitě jo. Ale pokud bys náhodou měl postavený business, že nechceš mít barák a nechceš mít ajťáka co se ti stará o síť, HW, infrastrukturu atd. tak někomu se to vyplatit může. Hypoteticky...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    tohle neni "pro normlani BFU"...
    To je pro podnikove pouziti a podnik nebude platit cenu z tabulky... Navic o lokalni reseni se musi nekdo starat, platit HW, HW support atd atd apod.. tady tyhle naklady nejsou... Navic se priznejte kdo z vas si to opravdu rozpocital? :)) (PES? spis ne :) jen lateri na M$)
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Právě že mašinu na VPN s RDP (či tak nějak ;-)) si ve firmě vyrobíš i levněji...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    pokud ti má kde ležet se všemi případnými benefity (pokud je využiješ), počítáš do toho cenu licence atd.

No není to za lidovku... A taky by mě zajímalo kdo po tomto sáhne ve větším měřítku...

Zajímavé by bylo to třeba porovnat s provozem HA terminálu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: koukám, že dvoujádro, 4GB RAM, 128GB SSD (3. řádek) se mi zaplatí cca za rok

HP 260 G4 mini PC, černá 23G90EA Servisní | CZC.cz
    https://www.czc.cz/hp-260-g4-mini-pc-cerna_8/304693/produkt
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    Nejsem cílovka, ale třeba pro někoho to může být zajímavé mít virtuální mašinu dostupnou odkudkoliv.
    Já se třeba na firemní NTB připojuji klidně z mobilu nebo tabletu když řeším nějaké issue...
    Pokud to bude mít veřejnou IP na kterou můžeš navázat třeba VPN, tak proč ne...

Pravdou je, že u té nejvyšší konfigurace si to využití úplně představit nedovedu...
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Jako to jednojádro s 2GB RAM a 64GB storage za 558,- si dělají srandu, jaké jsou min. požadavky pro Win?
    To už se nějaký "tablet" s Atomem zaplatí rychleji a bude mít lepší parametry.

Navíc stejně bude uživatel muset mít nějaké zařízení (+ konektivitu!), ze kterého se k tomu připojí, tj. skutečné náklady budou ještě vyšší...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pes samozrejme je jen zaslepen svoji fobii, tak zkusim dodat podrobnosti, aby to neznelo tak hloupe…

PES
    PES --- ---
    Ha...ha...ha...
    Windows 365 s počítačem v cloudu stojí až 3800 Kč měsíčně – Connect.cz
    https://connect.zive.cz/clanky/windows-365-s-pocitacem-v-cloudu-stoji-az-3800-kc-mesicne/sc-320-a-211527/default.aspx
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HRAFNAIN: it's a kind of magic - spravilo se to 'samo'.

tak nevim, jestli to funguje stejne jako prefetch, nebo podobny casovany hovadiny, kazdopadne rejpat do toho nebudu :D

mel jsem v zaloze
    Script to save/restore windows positions and size with z-order - AutoHotkey Community
    https://www.autohotkey.com/boards/viewtopic.php?t=23759
    ale jsem radejc, kdyz to facha jak ma. kazdopadne netusim, proc se to rozhodilo, to byl fakt opruz.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HRAFNAIN: nobody

stacilo spustit ten ahk skript v 32bit modu, jak proste, mily watsone
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer AltTabSettings 1

v tom imho nema co do cineni, pac to fungovalo v cajku i predtim

a po tomhle zadna zmena
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    "z-order" a Alt Tab ::: Windows 7 Home

netusite pls proc mi to alt-tabovani rok fungovalo, a zrazu ne?

jakoze predtim A-B-C-D, a dokola, ok, a kdyz zastavim , tak A-B B-A

a kdyz minimalizuju D, tak rotuju A-B-C,

rok to tak fungovalo, a ted nevim proc se to rozjebalo, a je to jak ta ruleta

tusim nejakou zradu v MRU a v pinned windows, ale zaBoba nemuzu prijit na pricinu, resp. na napravu.

AHK skripty si nechavam az nakonec, páč donedavna to fungovalo, kua

takze posledni zoufalej pokus tady ^^
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    To bude chyba mezi klavesnici a zidli.
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    GIOMIKY: VirtualBox neznam/nepouzivam, ale v navodech se tvari, ze by to melo bez problemu fungovat ;)

How to install and test Windows 11 on VirtualBox VM - H2S Media
    https://www.how2shout.com/how-to/how-to-install-and-test-windows-11-on-virtualbox-vm.html
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KOZZINA: jj, to bude virtialboxem, v menicku nejsou woknaxi ve vyberu... myslim, ze budu muset pockat.
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    GIOMIKY: Na Hyper-V nainstalovano za 20 minut bez jedineho problemu, system normalne funkcni, aktivoval jsem ho, zaktualizoval, zaradil do domeny ...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    hmm... tak jsem poslednich 6 hodin stravil insta;aci a updaty windowsxi ... jestli si chcete usetrit caa, nervy a zachovat funkcni hardware, tak je cas jeste pockat, az vyjde nejaka mwne beta, vice final verze. Tahle ma sice hezkou zmrzlinu, kdyz se neco pokazi (obrazek a jejda...), ale takhle mi virtualbox dlouho nic nepokazilo.
    OTZ
    OTZ --- ---
    LACIF: no zkus jim napsat, at s tim neco udelaji :) kdyz uz tady maji pobocku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam