• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ROLAND: ano, AMD pro ryzeny neudělalo
    ovladače na Win7. Protože jim končila podpora.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    IMOLOL: No jasně AMD a Intel se rozhodly že desktopové verze nový procesorů na W7 nepojedou (pouze pro VIP kliáentelu) a MS udělal. Jistě KBxxxx patch sestavuje výrobce HW a předává MS k implementaci.
    Microsoft omezil práci Windows 7 a 8.1 na PC s novými procesory (Windows 10) | Tipy pro instalaci, konfiguraci a práci se systémem Microsoft Windows.
    https://cs.telusuri.info/articles/windows-10/microsoft-ogranichila-rabotu-windows-7-i-8-1-na-pk-s-novimi-processorami.html
    Jo W11 a TPM co asi tak se dá to toho napcat a k čemu zneužít?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROLAND:
    Windows 7 will enter its End of Life on Tuesday, January 14, 2020.

    Pokud je ten přítomný čas myšlen jakože je provozuješ dále, tak jsi hazardér.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ROLAND: máš to obráceně. To AMD se rozhodlo nepodporovat Win7 na Ryzenech, ne obráceně.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Nemluvě o W7 které legálně vlastním a jen z těžkými problémy jsem je tehdy dostal na nový HW, musel pomocí utility objejít a odstranit specifickou aktualizaci která zablokovala další aktualizace, protože MS se rozhodl že W7 na Ryzenech nepoběží. A to ještě než skončila jejich podpora.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROLAND: Taky to s tim ale kupujes.. maji i LTSB verzi, kde to drzi i par let, ale ono to popravde uz uplne moc nechces mit uplne bez updatu, kdyz to neni offline nekde bez klavesnice zamceny v krabici..
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    LOPIK: Windows 10 mají omezenou platnost buildu, jakmile skončí platnost dané verze MS ti ji nepovolí nainstalovat a během instalace ti začne stahovat aktuální build.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ono se to zas tolik totiz nedeje - nevim jak v US, ale v Evrope je spotrebitel celkem chranenej a neumim si moc predstavit situace, kdy si neco koupis a to ti prestane fungovat pod rukama. Ze je v novy verzi neco jinak, to je jasny ale update nebyva povinny, pokud nekupunes neco jako sluzbu.
    Jinak tohle nechybi ani u open source/gnu veci - viz treba Audacity, ktery se prodalo a nazdar - uz tam mas v novych verzich v podminkach neco ze ti muzou kontrolovat legalitu toho na cem v tom delas , X programu z kterych se stal bloatware nebo vylozene skodlivej Sw nebo treba Kodi, kde prestaly s poslednim updatem fungovat vsechny pluginy a muzes si je tak napsat sam znovu..
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ROLAND: jo tak, ty sis do dokreslil a předpověděl. Odborná diskuse jak noha.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    IMOLOL: Hele tuhle diskuzi považuji za odbornou, a léz sem s vymyšlenými věcmi by mě nenapadlo snad ani ve snu. Nebo tu jen tak z legrace trollit či manipulovat nebo záměrně zkreslovat informace.
    Nejsem ani děd vševěd. Ale o nějakých těch praktikách vím nebo na nějakých základech tuším či umím si dokreslit. A tak i trochu předvídat možnosti vývoje situace. Mohu se samo i netrefit a trefit zrovna slepou kolej.
    A něco málo vím protože se věnuji vývoji a momentálně i mého vlastního produktu.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ROLAND: já cílím přesně na to vaše vaření z vody. Ale chápu že je lepší někoho označit za trola, než aby uznal že sis ty argumenty vycucal z prstu.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    IMOLOL:
    IMOLOL:
    To, co předvádíš (zejména v odpovědích na mě), je opravdu trolling. Ignorace (několikrát polopaticky zopakovaného) principu, tahání za slovo atd. Končím.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    IMOLOL: Tak poslední.
    Jo to bez vědomí uživatele uznávám je hodně na vodě a nemám připravenou jasnou munici na konkrétních příkladech.
    Ale jde o to jak formuluješ věty a co cílíš. A to já za trolling považuji. sorry.
    Kdyby to alespoň byl konstruktivní trolling.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ROLAND: ptám se na příklady něčeho, co se podle tebe zcela běžne děje, to je trolling?
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    IMOLOL: Ano to myslím smrtelně vážně a nepokouším se o žádný legit trolling který uspěšně jedeš. (Ptáš se na legit věc o které víš že těžko ti někdo dá konkrétní příklad.) ;)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    JAMILLOS: aha, takže to byl jen takový plácnutí, tak to potom jo.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ROLAND: "Další omyl, youtube není free, platíš tím že musíš sledovat to co nechceš - ads." tohle myslíš vážně?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    IMOLOL: Aniž bych chtěl za někoho mluvit, nemyslím si, že tohle byla skutečná premisa. Premisa byla, co jsem popisoval dole, čili to, že nový podmínky buď odklikneš, nebo tu věc nemůžeš dál používat, a že je to čím dál horší. To, že tam napsal "a kolikrát i bez vědomí uživatele", bylo spíš asi ne úplně šťastný plácnutí navíc, ale ty sis to zjevně vybral jako hlavní argument. Na celkovým principu to nic nemění.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    IMOLOL: Hele nejsem právník a ani právníci se kolikrát mezi sebou neshodnout a mohu se samo mílit.
    Ale za mě je omyl si myslet že i když je služba zadarmo tak souhlasíš-podepisuješ nějaké licenční ujednání, což je smlouva - právní dokument. Pokud je odsouhlasený oběma stranama smlouva platí.

    IMOLOL: Další omyl, youtube není free, platíš tím že musíš sledovat to co nechceš - ads.
    Jinak klasicky cvakej.
    A na běžícím pásu nevím jak bych jinak pojmenoval. Obvykle nevidíš na začátek ani konec a píše se jen o tom co se hodí do palcových titulků.

    Banky ti taky můžou klidně bez udání důvodu zrušit tvůj učet a je jedno, že je to premium učet za který si platíš.
    Tu klauzuli tam prostě v podmínkách mají.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    JAMILLOS: hele, premisa byla že poskytovatelé licencovaného software mění podmínky bez vědomí uživatelů jak na běžícím pásu.. pořád mi nikdo z vás nedal konkrétní příklad, kde se tak stalo.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    IMOLOL: Ještě jednou: podobně se mění podmínky i u placených služeb a ty to musíš odkliknout, jinak je nemůžeš používat. Tahle konkrétní změna u Win je zatím vypnutelná. Co až nebude?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam