U W11 jsem asi klasika nejvíc zvědavý na zpětnou kompatibilitu co bude a nebude fungovat.
Na jednu stranu k nim pohlížím s trouchou naivních nadějí, že by mohly být lepší než W10. "I když asi už nic horšího než W10 snad být nemůže?" A co jsem teď zkoušel hledat tak W10 prý mezi nejhorší systémy nepatří, a přitom na ně vnímám nejvíce četných nadávek. Vůbec by mě zajímalo jak to udělat. Tedy nápad mám, jen nevím jak jej provést. Udělat anketu s jednotlivými verzemi a škálou asi 0 (vyloučení že nemá zkušenosti, nebo na ně názor) a pak 1 (nejhorší) až 10 (nejlepší) A aby se to pak sčítalo a pak se daly udělat průměry v celkovém porovnání verzí. A omezil bych to ještě jen na verze nepracovní či běžné domácí použití.
Ale je tu ještě další zkreslovací faktor a to je počet uživatelů - jejich znalosti, schopnosti a potřeby. I když to by se v obecném pohledu mohlo asi ignorovat.
Jak to vnímáte a máte vy? Jaké by jste zapsali mezi 3 verze Windows v daných kategoriích bez rozlišení pozice, ale pokud máte jasno a jisto tak klidně i můžete dát pozice 1,2,3? Pořadí v řádku je neoznačené pořadí. Je jedno jak jste k tomu dospěli, jestli vlastní zkušeností a jetli je nebo není objektivní nebo na základě reakcí a hodnocení lidí v oboru, které máte v respektu. Prosím zdržte se flame.
Za sebe bych to viděl asi takto?:
Nejlepší:
Windows 3.11
Windows 98SE
Windows XP
Nejhorší:
1. Windows 10
2. Windows 8x
3. Windows 11?
"Nejbezpečnější":
Windows Vista
Windows 10?