• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SCHUNA: ale... A zalepily ty díry? Nebo to jen soupli pod sysinternals ale deravy je to pořád?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TOOMIX: a co ASG?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Kezy byl lepe dotazeny ReactOS.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SCHUNA: kdyby to umělo i VNC protokol, tak bych mohl konečně zahodit

Home | mRemoteNG
    https://mremoteng.org/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SCHUNA:
    To je parádní... A asi přesně to co potřebuji :o)

Díky...
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Otočme list. Znáte někdo nějaký password manažer, který by uměl spolupracovat s RDP nativní aplikací ve Windows? nějak se mi množí ty přístupy a paměť tolik neslouží a nějaké šifrované soubory atd. jsou mírně nepohodlné...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak to o cem se bavite - ze Visty byli nejlepsi a XPcka taky.. To mi prijde ze je spis znamka doby nebo nejakyho ujetyho vlaku - dneska je cely IT uplne jinde (jestli se to hnulo dobrym nebo spatnym smerem je na jinou debatu), ty systemy jsou uz v podstate nepouzitelny z principu - ty ukoly co od toho uzivatele dneska potrebuji a ocekavaji, to uz proste nezvlada - at jde o bezpecnost nebo funkce...
    Treba s tou pitomou Cortanou - telefony a vlaste uz i nejaky pitomy lustry atd. sevuz dneska ovladaj tak, ze na to mluvi a taky se to dost pouziva, ale desktop by to z nejakych vyssich mravnich principu mel mit zakazany? Vzdyt je to nesmysl...
    Ze tam neco nejde jednoduse vypnout - to je taky jen dobre - 99% lidi se v tom vrtat nechce a neumi. Ten kdo jo, ten to nakonec zrocna u widli dokaze..
    Jasny ze jde vymyslet tisic veci co je s Windows spatne, ale vycitat tomu ze to ma updaty, nebo ze jedna ze stovek funkci a sluzeb co tam nekde v pozadi bezi nejde jednim klikem vypnout mi prijde uplne mimo.
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    ROLAND: ja te skale nerozumim, nejlepsi (funkcnost , rychlost , kompatibilita nebo jaka jsou kriteria?) a nejbezpecnejsi je win10, tam ani neni misto pro jakoukoliv polemiku pokud to bereme z uzivatelskeho hlediska a ne nejaky embedded winXP na ponorce :)
    Ostatni win byly poplatne sve dobre, na nektere vzpominam rad (98,xp,7) nektery byly nepovedeny (ME,2000,Vista)

desitky mi fakt sedly , konecne to maka a nevotravuje (i z pohledu sysadmina)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROLAND:
    No s velkou pompou v minulosti přecházely celé města. A následně za rok nebo dva se potichu vracely zpátky k Windows... Co třeba Mnichov že? A nyní už se zase chystá k Linuxu... ...na jak dlouho?

No nechci tu vyvolávat flame na toto téma, ale tak jako nikdo nemá lepší ekosystém pro různorodá zařízení než Apple, tak neexistuje lepší digitální kancelář než ta od MS. To je prostě fakt.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KOC256: Pro mě ty 4 věci co jsem ti vyjmenoval, jsou vada, chyba, problém. (chtěl si to co nejkratší)
    Kdybych si vystačil výkonem a nemusel kvůli nenažraným aplikacím dělat upgrade tak taky jedu do skonání HW.
    I když kvalita HW už je taky to co je a základní desku s 5 letou zárukou už nemám šanci sehnat. A co jsem kdy sestavil počítač ať už sobě nebo někomu. Vždy 100% funkčnost, stabilita, spolehlivost, životnost (dáno hloubkou kapsy). Taky komu by se chtělo pak pořád řešit reklamace a co si mi to navrhl za šmejd. WinME jsem neměl žádný problém se stabilitou a pro mě to byl docela dobrý systém, který pro mě třeba zjednodušoval sít. (měl jsem je na dvou různých sestavách) A beru je tak jako takový pokus MS před uvedením XP. Takový XP prequel za mě.

Jo ta zjednodušení vidím na celé čáře, když hledám něco nic nenajdu nebo je to tak složitě přístupné, že bych se na to nejraději víš co...
    PES
    PES --- ---
    FIRED: Bacha ať si celkovým smazáním neodstřelíš Factory Recovery partition...

...za mne ideální odsunout všechna data do zalohy a smazat balast (TEMPy, WU, Stažené atd.), provést ještě extra Vyčištění disku (a odstranění předchozích bodů obnovy).
    Pak zálohovat ten zbytek toho starého někam bokem (image disku, např. Aomei Backupper nebo Veem Agent for Windows) a teprve potom formátovat...

Pak čistá instalace (jo někdy se hodí mít na flash disku stažené minimálně ovladače LAN, WiFi, grafiky popř. chipsetu od výrobce, kdyby to instalace neměla, tak aby se pak dalo pokračovat)...

Jinak nově od snad 20H10 nebo kolik to bylo, vnucuje instalátor MS účet a nedovolí lokální účet (až potom lze převést na lokální) - u Home bez odpojení od přístupu k Internetu vůbec, u Pro se dá přesvědčit po několika kliknutích na dobře maskované malé alternativní volby...

(Aneb první lokální Admin účet mít napárovaný jako účet Microsoft se mi zdá poněkud nešťastné - už jen kdyby došlo k blokaci toho účtu z jakéhokoliv M$-vrtochu, tak je to průser pri uživatele...)
    FIRED
    FIRED --- ---
    PRAASHEK: Takze pokud na “prasaka” preinstaluju windows pres stavajici desitky, tak se mi disk sam naformatuje (ldyz zvolim treti variantu) a dosahnu teda “tovarniho nastaveni” ptam se jeste jednou radsi takhle blbe, at mam klid, ze mi neproleti stropem k sousedum)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    FIRED: pokud chceš čistou instalaci, tak nech normálně ten instalátor, ať ti to naformátuje. nic "ručně" dělat nemusíš
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    FIRED: Jo taky už jsem dost obsolete. A takhle je to za mě volba číslo 3.
    FIRED
    FIRED --- ---
    ROLAND: Kdyz jsem delal nahled na instalaci, tak tam bylo “custom” okno, ktery mi nabizelo 1) zachovani vsech uctu 2) uctu a apps 3) celkovy smazani
    Bohuzel jsem lama a naposledy jsem se hrabal v xpeckach a tohle mi neprislo jako klasicky “rucni” formatovani.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    FIRED: Pokud je to NTB bez OS, tak to uděláš při instalasi z instalatoru OS. Zrušíš všechny oddíly co na disku jsou a systém si je vytvoří jak potřebuje. Tedy pozor! Pokud nemáš rozdělený disk na partiton a na druhé partiton data o které nechceš přijít.
    Pokud je to NTB již s OS tak bude mít pravděpodobně zálohu, takže bude stačit tovární nastavení s vymazáním všech dat.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    U W11 jsem asi klasika nejvíc zvědavý na zpětnou kompatibilitu co bude a nebude fungovat.
    Na jednu stranu k nim pohlížím s trouchou naivních nadějí, že by mohly být lepší než W10. "I když asi už nic horšího než W10 snad být nemůže?" A co jsem teď zkoušel hledat tak W10 prý mezi nejhorší systémy nepatří, a přitom na ně vnímám nejvíce četných nadávek. Vůbec by mě zajímalo jak to udělat. Tedy nápad mám, jen nevím jak jej provést. Udělat anketu s jednotlivými verzemi a škálou asi 0 (vyloučení že nemá zkušenosti, nebo na ně názor) a pak 1 (nejhorší) až 10 (nejlepší) A aby se to pak sčítalo a pak se daly udělat průměry v celkovém porovnání verzí. A omezil bych to ještě jen na verze nepracovní či běžné domácí použití.
    Ale je tu ještě další zkreslovací faktor a to je počet uživatelů - jejich znalosti, schopnosti a potřeby. I když to by se v obecném pohledu mohlo asi ignorovat.

Jak to vnímáte a máte vy? Jaké by jste zapsali mezi 3 verze Windows v daných kategoriích bez rozlišení pozice, ale pokud máte jasno a jisto tak klidně i můžete dát pozice 1,2,3? Pořadí v řádku je neoznačené pořadí. Je jedno jak jste k tomu dospěli, jestli vlastní zkušeností a jetli je nebo není objektivní nebo na základě reakcí a hodnocení lidí v oboru, které máte v respektu. Prosím zdržte se flame.

Za sebe bych to viděl asi takto?:
    Nejlepší:
    Windows 3.11
    Windows 98SE
    Windows XP

Nejhorší:
    1. Windows 10
    2. Windows 8x
    3. Windows 11?

"Nejbezpečnější":
    Windows Vista
    Windows 10?
    Windows 2000
    FIRED
    FIRED --- ---
    Ahoj, budu preistalovavat windows 10 na ntbk. Je potreba formatovat disk nebo uz se to nedela? Co jsem cetl ruzne po netu, tak to neni potreba, avsak preistal delam z toho duvodu, ze chci ntbk plne vycistit. Diky za radu
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam