• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: jo, kdysi jsem jim opravil i pár chyb, ale mrzí mě, že se tam vývoj zasekl a nikam to nepostupuje už asi 3 roky
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    mRemoteNG má dostupný repozitář, tedy si to můžeš upravit k obrazu svému ne?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAWERICK: a proto jsou pořád firmy, kde se na jejich veřejné IP a portu 3389 připojíš na hlavní DB server, na kterém stojí a padá celá firma
    MAWERICK: nebudu hrát nic, to je jen z mojí pohodlnosti, že jsem nechtěl mít někde ve složce RDP a VNC zástupce na PC/servery u zákazníků, ale chtěl to mít pod jednou střechou s hezky řešeným zálohováním nastavení ;)
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    MAWERICK: Schvalne, co si myslis, ako to je?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Ono I normální RDPko od MS není úplně etalon bezpečnosti
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TOOMIX: jasný no. Tak to zkusit zahrát na "ale to není ve vývoji a je to nebezpečný a vůbec security" :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAWERICK: do práce, ale tohle mi nikdo nekoupí - můžu přece používat normální RDP a VNC. Na jednom místě to mam v mRemoteNG, ale to už není ve vývoji :(
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TOOMIX: no pokud je to "domu" tak chápu 😎
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAWERICK: 113$/rok se mi platit nechce :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SCHUNA: ale... A zalepily ty díry? Nebo to jen soupli pod sysinternals ale deravy je to pořád?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TOOMIX: a co ASG?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Kezy byl lepe dotazeny ReactOS.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SCHUNA: kdyby to umělo i VNC protokol, tak bych mohl konečně zahodit

Home | mRemoteNG
    https://mremoteng.org/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SCHUNA:
    To je parádní... A asi přesně to co potřebuji :o)

Díky...
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Otočme list. Znáte někdo nějaký password manažer, který by uměl spolupracovat s RDP nativní aplikací ve Windows? nějak se mi množí ty přístupy a paměť tolik neslouží a nějaké šifrované soubory atd. jsou mírně nepohodlné...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak to o cem se bavite - ze Visty byli nejlepsi a XPcka taky.. To mi prijde ze je spis znamka doby nebo nejakyho ujetyho vlaku - dneska je cely IT uplne jinde (jestli se to hnulo dobrym nebo spatnym smerem je na jinou debatu), ty systemy jsou uz v podstate nepouzitelny z principu - ty ukoly co od toho uzivatele dneska potrebuji a ocekavaji, to uz proste nezvlada - at jde o bezpecnost nebo funkce...
    Treba s tou pitomou Cortanou - telefony a vlaste uz i nejaky pitomy lustry atd. sevuz dneska ovladaj tak, ze na to mluvi a taky se to dost pouziva, ale desktop by to z nejakych vyssich mravnich principu mel mit zakazany? Vzdyt je to nesmysl...
    Ze tam neco nejde jednoduse vypnout - to je taky jen dobre - 99% lidi se v tom vrtat nechce a neumi. Ten kdo jo, ten to nakonec zrocna u widli dokaze..
    Jasny ze jde vymyslet tisic veci co je s Windows spatne, ale vycitat tomu ze to ma updaty, nebo ze jedna ze stovek funkci a sluzeb co tam nekde v pozadi bezi nejde jednim klikem vypnout mi prijde uplne mimo.
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    ROLAND: ja te skale nerozumim, nejlepsi (funkcnost , rychlost , kompatibilita nebo jaka jsou kriteria?) a nejbezpecnejsi je win10, tam ani neni misto pro jakoukoliv polemiku pokud to bereme z uzivatelskeho hlediska a ne nejaky embedded winXP na ponorce :)
    Ostatni win byly poplatne sve dobre, na nektere vzpominam rad (98,xp,7) nektery byly nepovedeny (ME,2000,Vista)

desitky mi fakt sedly , konecne to maka a nevotravuje (i z pohledu sysadmina)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROLAND:
    No s velkou pompou v minulosti přecházely celé města. A následně za rok nebo dva se potichu vracely zpátky k Windows... Co třeba Mnichov že? A nyní už se zase chystá k Linuxu... ...na jak dlouho?

No nechci tu vyvolávat flame na toto téma, ale tak jako nikdo nemá lepší ekosystém pro různorodá zařízení než Apple, tak neexistuje lepší digitální kancelář než ta od MS. To je prostě fakt.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KOC256: Pro mě ty 4 věci co jsem ti vyjmenoval, jsou vada, chyba, problém. (chtěl si to co nejkratší)
    Kdybych si vystačil výkonem a nemusel kvůli nenažraným aplikacím dělat upgrade tak taky jedu do skonání HW.
    I když kvalita HW už je taky to co je a základní desku s 5 letou zárukou už nemám šanci sehnat. A co jsem kdy sestavil počítač ať už sobě nebo někomu. Vždy 100% funkčnost, stabilita, spolehlivost, životnost (dáno hloubkou kapsy). Taky komu by se chtělo pak pořád řešit reklamace a co si mi to navrhl za šmejd. WinME jsem neměl žádný problém se stabilitou a pro mě to byl docela dobrý systém, který pro mě třeba zjednodušoval sít. (měl jsem je na dvou různých sestavách) A beru je tak jako takový pokus MS před uvedením XP. Takový XP prequel za mě.

Jo ta zjednodušení vidím na celé čáře, když hledám něco nic nenajdu nebo je to tak složitě přístupné, že bych se na to nejraději víš co...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam