• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    JOPS: Prasárna to je, ale elegantní na tom je ze si vystacis s jakoukoliv bootovaci flashkou a je to relativně jednoduché. Takový hacking pro předškoláky. :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    OTZ:
    RAB1T:

tohle jsem uz zkousel a funguje to docela v pohode, je to strasna prasarna, ale funkcni, ale samozrejme, pokud je disk sifrovany, tak se to nepovede. A pokud ma home verzi, tak jste v pohode, tam bitlocker neni.
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAB1T: mno nerikam nic radsi :))
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    OTZ: Předpokládal bych ze velká firma bude mít vyřešeny šifrování už dávno a tohle je jeden ze dvou hlavních duvodu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    spis me fascinuje jak je to jednoduchy, Mr. Robot hadr. nejak jsem doufal, ze si MS tuhle strelbu do vlastni nohy uz davno odpustil. idiotic.
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAB1T: a na to jak se sifruje disk mame taky tenhle navod, dik :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAB1T: toho ze mi nekdo ukradne data doma se nebojim, ziju sam, ale delam IT v celkem velky firme a samozrejme jedem na AD :))
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    OTZ: Než začneš zběsile sifrovat tak si udělej zálohu a až budeš sifrovat někam si dobre zaznamenej obnovovaci klíč k bitlockeru. ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAB1T: ups tak ted jsem se trochu pokakal :D
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    SKY_MAX: Pokud chceš jen data tak stačí nabootovat z čehokoliv a data stáhnout. Pokud chceš do systému pod jeho účtem a využít třeba hesla uložená v prohlížeči pro další přístupy tak je za mne asi nejlepsi nasledujici postup: https://4sysops.com/archives/reset-windows-10-password-by-disabling-windows-defender/
    Umožňí ti ještě před přihlášením spustit cmd s oprávněními SYSTEM tzn můžeš si s tím NB dělat co chceš.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    SKY_MAX: Pokud není zasifrovano tak bych doporučil si před tím než budeš něco zkoušet udělat image disku toho NB ať se případně můžeš vrátit k záloze když něco po…
    Pak už je možnosti jak se dostat dovnitř relativně hodně. Jediný problém je vlastní legálnost a morálnost takového jednání. Ale nejsem ani právník ani filosof abych ti na to odpověděl.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    SKY_MAX: V edici Home ale není Bitlocker k dispozici což by mohlo problém řešit.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    SKY_MAX: Záleží jak zdatný jsi. První co je potřeba ověřit zda je ten disk zašifrovaný nebo není. Pokud ano je šance na vytažení dat z NB spíše v teoretické rovině. Pokud budete zkoušet hesla může tam byt nastaveny počet pokusu po kterých se TPM ve kterém jsou uložené klíče k disku zamkne a pak už bude i po teoretické šanci.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SKY_MAX: Nejjednodušší bude v tuhle chvíli asi zkusit nabootovat počítač z USBčka ( třeba tohle je https://www.hirensbootcd.org/ je poměrně jednoduchý na přípravu usb - stáhneš si ISO a prográmek na výrobu bootovací flashky a nastartuješ to do relativně normálních windows, kde si to pak můžeš klidně na tu samou flashku zkopírovat z disku. Jsou tam i nějaký tooly na na password recovery, co můžou s trochou štěstí odemknout počítač.

Pokud teda nemá ten bittlocker.. tam jste asi v koncích, jestli neuhodnete heslo..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SKY_MAX: V Linuxu je utilitka chntpw, pomoc které je možné vyresetovat heslo uživatele :-) Jak si to poradí s fingerprintem jsem nikdy nezkoušel...

Jinak souhlas s předchozími - zazálohovat a doufat, že tam není bitlocker...
    PES
    PES --- ---
    Pokud to není Bitlockerem šifrované, tak by live distro mělo ty NTFS partition klidně načíst...
    ...ale každopádně, pokud Vám na tom fakt záleží, tak nejprve si udělat image celého disku do zálohy (a ti šikovnější si mohou klidně celý disk uložit jako obraz a ten mountovat v linuxu a hrát si s tím do áleluja...)
    OTZ
    OTZ --- ---
    SKY_MAX: otisk prstu se da prenest z neceho, na cem jeste je (jenze kdovi kterej prst to byl). z jinyho systemu se da k datum dostat jenom pokud neni zasifrovanej (a to muze bejt na urovni OS i BIOS). a k datum v mailu se da dostat bud prolomenim hesla, treba mel nejaky banální..? jako vetsina useru . nebo pres support ty ktery sluzby (google / seznam etc) po dolozeni te smutne udalosti, ale radsi prostudujte podminky nebo jim rovnou napiste.

co to je za stroj btw?
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    Ahojte, zkusím se zeptat i tady.
    Policie nám konečně vrátila počítač, kterej zabavili po sebevraždě blízkýho kamaráda. Vzali si to v rámci vyšetřování, jestli tam třeba nebyl dopis na rozloučenou nebo tak, ale nepodařilo se jim to a případ už uzavřeli. My (rodina a blízcí přátelé) bychom se ale moc rádi do počítače dostali, protože tam má rozpracované skladby a texty, které bychom rádi za něj dokončili a vydali.
    Jsou to WIN10, noťas, přihlašoval se otiskem prstu. Ten nemáme, kamarád byl zpopelněn:) (on sám by takový typ humoru vítal, takže to není vtip na jeho úkor, ale na jeho počest :) )

Můžu nabootovat z flashky třeba do ubuntu nebo tak a dostat se tak k datům?
    Ale ideálně abychom se ale chtěli dostat do systému, aby se rodina mohla podívat do mailu a do zpráv, tzn. prostě otevřít prohlížeč, který si pamatuje hesla and stuff.

Jestli jsem tu mimo a nebo jestli víte na koho se s tímto dotazem obrátit, budu rád za jakoukoli infomraci
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    á tak to dělá, jen když jsem na ploše.. když už jsem v nějakém programu, tak se nový otevře aktivní :)
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    Prosím pěkně, ve win10 je teď nějaká novinka, že když spustím program, tak je sice otevřený navrchu, ale není aktivní? Musím na okno kliknout, abych mohl začít někdo dělat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam