• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PRAASHEK: Uprimne antosmirung cleanup systemu, ale to je na woknech nedostupnej luxus.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GIOMIKY: proč to odinstalováváš? neptám se abych rozdmýchal nějakou debatu, fakt mě zajímá důvod :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    O.K. hotovo. Diky, Mr. Geek Uninstaller
    Geek Uninstaller - Download
    https://geekuninstaller.com/download
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JIMX: Nejsem blbej. Ale nemuze to byt tim, ze mam upgradody s na home? Jedny navody tvrdej, ze by to melo jit pees apps, ale tam mam uninstall sedivy. A dalsi, z prikazovy radky pomoci uninstalleru, ale ten v program files nemam..,
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Jak prosim odinstaluju prohlizec Microsoft Edge z aktualizovanych Windows 10?
    OTZ
    OTZ --- ---
    kazdopadne obcas clovek potrebuje hacknout treba vlastni system nebo neco proste zkusit, takze diky :)
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    JOPS: Prasárna to je, ale elegantní na tom je ze si vystacis s jakoukoliv bootovaci flashkou a je to relativně jednoduché. Takový hacking pro předškoláky. :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    OTZ:
    RAB1T:

tohle jsem uz zkousel a funguje to docela v pohode, je to strasna prasarna, ale funkcni, ale samozrejme, pokud je disk sifrovany, tak se to nepovede. A pokud ma home verzi, tak jste v pohode, tam bitlocker neni.
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAB1T: mno nerikam nic radsi :))
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    OTZ: Předpokládal bych ze velká firma bude mít vyřešeny šifrování už dávno a tohle je jeden ze dvou hlavních duvodu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    spis me fascinuje jak je to jednoduchy, Mr. Robot hadr. nejak jsem doufal, ze si MS tuhle strelbu do vlastni nohy uz davno odpustil. idiotic.
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAB1T: a na to jak se sifruje disk mame taky tenhle navod, dik :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAB1T: toho ze mi nekdo ukradne data doma se nebojim, ziju sam, ale delam IT v celkem velky firme a samozrejme jedem na AD :))
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    OTZ: Než začneš zběsile sifrovat tak si udělej zálohu a až budeš sifrovat někam si dobre zaznamenej obnovovaci klíč k bitlockeru. ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAB1T: ups tak ted jsem se trochu pokakal :D
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    SKY_MAX: Pokud chceš jen data tak stačí nabootovat z čehokoliv a data stáhnout. Pokud chceš do systému pod jeho účtem a využít třeba hesla uložená v prohlížeči pro další přístupy tak je za mne asi nejlepsi nasledujici postup: https://4sysops.com/archives/reset-windows-10-password-by-disabling-windows-defender/
    Umožňí ti ještě před přihlášením spustit cmd s oprávněními SYSTEM tzn můžeš si s tím NB dělat co chceš.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    SKY_MAX: Pokud není zasifrovano tak bych doporučil si před tím než budeš něco zkoušet udělat image disku toho NB ať se případně můžeš vrátit k záloze když něco po…
    Pak už je možnosti jak se dostat dovnitř relativně hodně. Jediný problém je vlastní legálnost a morálnost takového jednání. Ale nejsem ani právník ani filosof abych ti na to odpověděl.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    SKY_MAX: V edici Home ale není Bitlocker k dispozici což by mohlo problém řešit.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    SKY_MAX: Záleží jak zdatný jsi. První co je potřeba ověřit zda je ten disk zašifrovaný nebo není. Pokud ano je šance na vytažení dat z NB spíše v teoretické rovině. Pokud budete zkoušet hesla může tam byt nastaveny počet pokusu po kterých se TPM ve kterém jsou uložené klíče k disku zamkne a pak už bude i po teoretické šanci.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SKY_MAX: Nejjednodušší bude v tuhle chvíli asi zkusit nabootovat počítač z USBčka ( třeba tohle je https://www.hirensbootcd.org/ je poměrně jednoduchý na přípravu usb - stáhneš si ISO a prográmek na výrobu bootovací flashky a nastartuješ to do relativně normálních windows, kde si to pak můžeš klidně na tu samou flashku zkopírovat z disku. Jsou tam i nějaký tooly na na password recovery, co můžou s trochou štěstí odemknout počítač.

Pokud teda nemá ten bittlocker.. tam jste asi v koncích, jestli neuhodnete heslo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam