• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    SWIST
    SWIST --- ---
    JOPS: Já právě tak nějak předpokládám, že by se tam nemělo dát cokoliv posrat.. :D Není to poprvé co to reinstaluju, ale jindy to šlo v pohodě.

Všechna důležitá data jsem vytáhl a hdd naformátoval. Jen tedy při instalaci (nebo s klasickými nástroji) můžu operovat jen s oddílem kda byla data. Jsou tam ještě asi další 3 oddíly s OEM Win8, nějaké věci od Lenova (hádám), a ještě něco.. Ale to by taky nemělo mít vliv a nechce se mi do toho úplně moc hrabat.. I když mne taky napadlo, že to naformátuju všechno a komplet... :D

Že by to bylo v háji po HW stránce se mi nezdá, ntb je sice dost starý (cca 10let?), ale Win8 jsem na něj včera nainstaloval v pohodě.. Zkusím vyměnit tu flashku, ale to mi pak nejde do hlavy proč by to nemělo jít pomocí toho MTC z nainstalovaných Win.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SWIST: kdyz nabootujes z usb a jedes instalaci, tak predpokladam, ze tam vidis HDD a nejake partition. Vsechno co tam je, tak smazat (predpokladam, ze to nekde mas zazalohovane) a pak spustit instalaci.

Tam se podle me nic moc zkurvit neda. Pokud to bude litat do erroru, tak je vetsinou neco v prdeli po HW strance. Bud shitovsky flashdisk, nebo v pici RAM :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    JOPS: To mi sedí, oboje je home.. Takže problém bude asi někde jinde, odpoledne sem hodím tu hlášku co mi to vypíše když chci instalovat z nabootovaného USB, to asi řekne víc.
    Každopádně díky.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SWIST: klic by mel fungovat, jenom ti musi sedet verze HOME / Professional
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim, jde je ještě nějak udělat upgrade z Win 8.1 na Win 10? Mám ntb s OEM Win 8.1, kdysi jsem si udělal free upgrade na Win 10... Ntb je už tedy docela starý, systém jsem mněl trochu nakopaný a poslední update win mi to dojebal úplně..
    O víkendu jsem udělal zálohu s tím, že to přeinstaluju - někde jsem se dočetl, že by na Win 10 mohl fungovat licenční klíč z Win 8..

Zkoušel jsem dva postupy - instalace Win 8 ze skryté partition na disku a update pomocí Media Creation Tool. Ale v okamžiku kdy by mněla začít samotná instalace, mi to vyhodí chybovou hlášku ve smyslu že instalace byla ukončena a nemohla proběhnout. (bez nějakého chybového kódu)
    Druhý pokus byl vytvoření si, zase pomocí MCT, instalační USB a nabootovat instalaci z ní - tam mi to už vyhodí víc určitou chybu a to něco ve smyslu že disk má být v nějakém formátu - nevzpomenu si teď přesně jaký, zítra to sem kdyžtak dopíšu - ale nebyl to NTFS..

Nebo to nemá cenu řešit, protože klíč z Win8 nebude fungovat?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PES: píšou, že je to ve vývoji, tak uvidíme
    PES
    PES --- ---
    ZBYNEK: Za jak dlouho se to VB naučí?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GIOMIKY: Nakopat debilního pisálka za clickbaitovej titulek. VirtualBox se naučí emulovat/virtualizovat TPM a W11 budou fungovat.
    PES
    PES --- ---
    TOOMIX: v update složce smazat (zatím) v \Sources\ soubor appraiserres.dll
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    GIOMIKY: ... njn, byl update u MS, si clovek musi pockat na update u Oracle ... kolobeh zivota.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Microsoft ztížil testování Windows 11, systém už nepoběží ve VirtualBoxu – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/microsoft-ztizil-testovani-windows-11-system-uz-nepobezi-ve-virtualboxu/sc-3-a-212374/default.aspx
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    TOOMIX: Ach, krista. To uz fakt radsej vypnut ten spooler ako radili na zaciatku :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    No zrovna včera při vypínání jsem stiskl aktualizovat a dneska mi hodne cvakalo u prdele aby se mi počítač probral. Nejprve dlouho startoval (neběžel ukazatel aktualizace) a pak se i sekl na ploše a prohlížeč mi startoval tak 5 minut... wow...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Poslední aktualizace Windows znemožnily na mnoha počítačích tisk na síťové tiskárně – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/posledni-aktualizace-windows-znemoznily-na-mnoha-pocitacich-tisk-na-sitove-tiskarne/sc-3-a-212363/default.aspx
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: Neměl by to být OPERAČNÍ SYSTÉM a ne šmírovací reklamní platforma???
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROLAND:
    - bezpečnost je spíše posílena. Myslím že experti z MS budou na tom lépe, než dva Frantové co dostávají peníze tak na online kurzy o bezpečnosti a updaty dělají jen když už se server moc dožaduje.
    - no taky záleží zda ty servery mají vlastní a nebo outsourcované... Ale pokud to mají pořádně (UPS, diesel, HA, ...), tak ono to levné nebude...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    LOPIK: No už jsem pár redukcí IT oddělení viděl. Nebo ještě takové oblíbené kumulování kumull. Kdy ze dvou nebo i více pracovních pozic se stává jedna.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROLAND: Ono je to právě asi i bezpečnější než on-premise, spíš jde o to že stejně žádný IT oddělení ani vlastní servery nezrušíš, protože při migraci zjistíš, že jsou dál potřeba..
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KOC256: Záleží na velikosti a oblasti. Pro někoho je to i výhodné, tedy do doby než se něco škaredě pokazí a zjistí se že rušit IT oddělení a vlastní servery nebylo zrovna rozumné.
    A hádám že také tam kde hraje prioritu bezpečnost, tak je online řešení nepoužitelné.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KOC256: U nás jsme přešli naO365 taky částečně kvůli tomu, že se "ušetří za servery a disky", což v reálu není zas úplně tak jednoznačný, ale manageři na to slyší..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nevím nakolik to je pro firmy nevýhodné.
    Jeden náš velký zákazník (stovky licencí) se rozhodoval, zda bude dále pokračovat v "offline" řešeních a nebo přemigruje na O365 a vyhrálo z ekonomického hlediska O365.

Samozřejmě je do toho zahrnuta správa serverů (Win, Exchange, DC, ...), což tady vůbec neřešíte, ale korporáty to řeší. Stejně tak průběžné obnovování licencí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam