• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PES
    PES --- ---
    PES: moc = mor (autocorrect :-x)
    PES
    PES --- ---
    XMEDA: To je to pájení RoHS asi... děsný moc na elektro ;-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    OTZ: Nova 2x USBC dokina mi po ohrati samovolne prepina monitory a pak zamrzne uplne. A nejsem mezi kolegama sam.
    PES
    PES --- ---
    OTZ: zažil jsem DELLy, kterým ještě za dob Win7 odcházela Wi-Fi při aktualizaci (nebyl způsob jak tam ten Intel Wireless zase rozchodit než obnova image tovární instakace a pak znovu zkusit štěstí s aktualizací). Pak série co jim odcházel touchpad.

    Na HP to (kdysi) byla série co se jí odlepovaly jednotlivé budiče LCD. Jiná série (tuším ProBook 6545b) zase prakticky přesně 2,5 roku co odcházely základní desky.

    Prostě se pokaždé něco. Výhodou byl/je u DELL ProSupport (bez toho nekupovat) a u HP 3y CarePack. Obojí mne zachránilo před dost velkými ztrátami ;-)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KOC256: zajimavy, latitude kterej? me doma slouzil E5400 asi 8 let i E5410 asi 3 roky (u toho jsem teda menil klavesnici kvuli 1 klavese myslim Del), a to jsou 10+ let stary designy a komponenty.
    OTZ
    OTZ --- ---
    LOPIK: teda, to je "povedeny".. co vim tak USB-C "dokiny" DELL problemy nemaji (skoro az uplne bez reklamaci), a stara Eckova rada byla podle me tak jednoducha (just hardwired), ze prezije 10-20 let bez potizi..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Kdyz tu je trochu flame skrz zelezo, tak vyborne vzpominky mam na HP elitebooky rok 2010. Pak to slo z kopce a ten kdo ma dneska v praci HP, tak jen nadava. Zejmena skrz ty radoby dockiny.

    Ja si prozretelne dva roky zpatky vybral DELL Latitude a i kdyz 99% casu mi lezel jen v praci na stole, tak jiz ma degradovane lepidlo na spodni stranne chasi, ted se resi i servis klavesnice (kterou temer nepouzivam) a jen tak z nudy mi zmizel ovladac na otisk prstu a nasi ITCckari ho tam museli nejak roubovat nasilim zpet.

    Dockina funguje celkem dobre, pokud pominu, ze to uz je jen pres kabel, takze v pripade potreby zamykani pres kensington, nestaci mit napevno zamknutou dockinu a k ni nejak sofistikovane zamykat ntb, ale je treba oboji zamykat zvlast. A taky pry je s temi docky dost problemu. U me ho jen nejak kouzelnicky museli aktualizovat, jinak byl problem se siti (odpojovala se).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LOPIK: hehe, taky blbý. Já mám do té G5 strčené 3 fullhd HP monitory (2xDP, 1xHDMI) a naštěstí to jede. Ta síťovka se dala "opravit" ještě než vyšel nový firmware, v nastavení napájení ve Windows se vypnula úspora energie na síťovce, ale po reinstalu/půlročním updatu desítek to zas šlo do kopru a muselo se nastavit znova. Ten firmware to naštěstí vyřešil
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TOOMIX: Tyhle to jsou, ale zrovna síťovky jsou u nás OK, nám tam padají hodně často úplně nesmyslně display porty (monitory různě blikají nebo se úplně vypínají) - něco jako "řešení" jsme po x reklamacích nakonec našli - musí se to periodicky vytahovat z elektriky, nějak to blbě uzemnili nebo něco - jako by se to časem nějak "nabilo". Možná jsou ty monitory nějak blbý, těžko říct, každopádně tohle v 90% zabere, narozdíl od toho updatování - to zato pomůže, když tahle glorifikovaná USB rozdvojka špatně zapíná NTB.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LOPIK: speciálně HP G5 dock potřebuje upgrade firmware, jinak se jí pořád odpojuje a připojuje síťovka

    HP Dokovací stanice HP USB-C G5 (5TW10AA) | T.S.BOHEMIA
    https://www.tsbohemia.cz/hp-dokovaci-stanice-hp-usb-c-g5-5tw10aa-_d359967.html
    OTZ
    OTZ --- ---
    dik :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OTZ: Asi dobrý.. my nemáme úplně všechno HP i když samotný počítače teď zrovna vlastně asi všechny. Dodává to subdodavatel, servisku máme s nima, takže nevím jak je to přímo u HP, ale asi to bude +- jedno - když máš carepack, tak máš carepack, že by nám to jejich technici vraceli, že jsme si to rozbili sami nebo tak něco, to se neděje..
    HW jako takovej těžko říct, občas se něco moc nepovede - teď máme třeba relativně dost problémy s dokovačkama, některý specifický drivery někdy zlobí, ale to jsou pořád vyjímečný případy, celkově asi OK, ale ani nevím jak moc je to drahý nebo ne..
    OTZ
    OTZ --- ---
    RUTHAN: no asi ne, chtel jsem se optat na kvalitu HW, sluzeb a reseni u 'konkurence" (my jedem na Dellu a jsem za to tuze rad, slape to cca jak hodinky a zelezo co kupujem je poctivej drzak).
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    OTZ: Ja jsem ve vetsich firmach nic jinyho nez HP nebo Dell nevidel.. je vubec neco jinyho? IBM je davno mrtva a Lenovo podle me cely moc prevzalo.
    OTZ
    OTZ --- ---
    jinak, sice google platforma, ale useful. tohle ted poslal sef cely firme, s prupovidkou ze se mnozi utoky a "udelejte is test". mozna se to vasim userum bude taky hodit :)

    Jigsaw | Kvíz o phishingu
    https://phishingquiz.withgoogle.com/?hl=cs
    OTZ
    OTZ --- ---
    LOPIK: vy jako firma jedete na HP technice?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    TOOMIX: Bez Greenshotu ani ránu :).
    Uplodování do aplikací. Jiry apod je jako třešnička na dortu :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    XMEDA: Greenshot to zvládne
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    XMEDA: ani portable?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jiny sw nejde, firemni pc, zakazany cokoliv co neni schvaleny 150 indama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam