KOC256: u nás lockdown způsobil, že se nikdo nechce vracet do práce, protože třeba v našem oddělení to nemá vlastně žádný přínos (jen trávíš čas cestováním do práce a zpátky, ale 99.9% serverů je stejně virtuálních), takže nám postupně v kanclu sebrali místa k sezení, ale stále jsme se připojovali na svoje kompy v práci přes VPN, až časem jsme i ty kompy nahradili vlastníma VDI, takže se jen přes VMware Horizon Client připojim přímo na svojí virtuální stanici, kterou si spravuju sám a mám tam všechny svoje nainstalované programy (sám si můžu instalovat updaty, restarty...) a nepodléhá to žádným hromadným recomposům.
Výhody?
- VMware Horizon klienta mám třeba i na mobilu, na služebním notebooku i na soukromém PC, přihlásím se přes dvoufaktor, nepotřebuju do VPN - tudíž můj domácí počítač nejede přes žádnou VPN, proxy atd., můžu si na něm stále dělat co chci
- umí to skvěle přehazovat monitory (na soukromém PC doma mám tři - 34" uprostřed, 25" nalevo, 24" napravo) a můžu jedním kliknutím v menu vybrat, jestli chci práci na všechny, na nějaké dva, nebo jen na jednom - třeba jen okem sledovat maily a Teamsy a přitom mít film uprostřed ve fullscreenu;-)
- umí to skvěle předávat zvuk, takže používám svoje herní sluchátka s mikrofonem zapojené do mého počítače na pracovní meetingy
- a samozřejmě běží to nonstop, takže jak se večer odpojím, tak to tam ráno najdu