LOPIK: Me to prijde analogicky k tomu, jestli nekdo chodi do dotovany firemni jedelny, nebo ven do restaurace.
Co se tyce pripojovani spatnyho HW do site... to jsou plany reci, pokud nejde o nejakou hloupou banku, kterych u nas par je, kde je uplne vsechno zakazany, tak vsude mas nejaky externisty, ktery maj stejne svoje firemni zelezo.. davaj jim nejaky firemni NB, ktery uni budou pouzivat treba mesic v roce je ekonomicky, tak pekna blbost.
Z pohledu zamestnavatele.. je proste logisticky nemozny, uspokojit kazdyho, takze se to bere s jednou z dvou zdroju.. ale branit nekomu, aby si prines neco s cim se mu pracuje dobre, je blbost a dokud jsem osvicenej zamestnatal, kterymu jde fakt o pohodu zamestnancu a ne jen nejaky kecy, do prezentaci do HR o prijemny pracovnim prostredi, tak pokud maj naklady s default HW, tak muzu stejny prachy dat zamestnanci na to, aby si koupil co chce a pripadne si to doplatil.
Protoze mi to prijde pak, jako klasicka ceska, univerzalni vymluva v zaloze, neudelali jsme nejakou dulezitou vec, protoze mi blbnul notebook, v blbou chvili, protoze mam malej monitor, malo monitoru, pomalej procak, polochlipnou baterku, malo ram abych si spuspil dalsi virtual, protoze sedim na blbym miste proti slunicku, klimatizace mi fouka na nohy, protoze mi firma nedovoli si nainstalovat poradny grafickej editor, muj preferovanej OS, Apple zelezo etc. Vsechny tyhle veci, jsou vetsinou resitelny, pokud jde fakt o vykon a ne o tom narvat vsechny do nejakejch unverzalnich krabicek jako nejaky normalizovany opicaky..