LOPIK: Jak souvisi antivir a zasifrovani disku? Pro sifrovani disku jsem byl v dobe, kdyz to nebylo in, protoze realne neni zadna alternativa ke kradeci / ztrate PC (az snad na nejaky guardy ktery nadalku nejak zablokujou stroj priprvni propojeni Wifi / LTE coz stejne neni uplne spolehlivy ), a nutil jsem to dotoh i svy lidi. Ve firmach se to ten je dela pres bitlocker. Jinak pokud je komp na nastartovany, tak jsou ty data stejne rozsifrovany, tak antivir ma smysl resit nezavisle na tom.
MAWERICK: Prave, ze az moc a zazil jsem oba pristupy. Dokonce jsem to mel moznost aplikovat i na vlastni reativni lidi - ne nejaky call centrum, lidi u stolku na poboce v bance, tam bych skoro rek, ze jsou lidi, ktery skoro chteji, aby za ne myslel nekdo jinej. U vlastniho businessu si clovek na to musi podivat na to ze vsech stran, z pohledu skvele pozice - toho vola co to plati.
OVERWATCH: Na "poradnou: praci by vas muselo byt vic, tenhle pristup logicky vyzaduje vic casu.. ale pak je to fakt, ze IT je support pro ostatni a ne nejaky paskvil sluzby. Stejne pak neni mozny tolik veci resit, jednoduse sablonovite pomoci nejakyho neprostrulnyho step by step postupu, ktery udelal nekdo pres vasim nastupem do prace.. kde ma support predem urceny kolik minut mu to ma trvat, ale nutny vic premyslet, vetsi stress a tak. Aby tohle cely fungovalo, tak taky neni mozny aplikovat jednoduchy trivialni metriky, ktery maj tupy manageri radi, ze kterych se jednoduse report pocitat to jak brambory, kolik pozadavku support denne odbavi a mkrnout jestli nema spatny hvezdicky hodnoceni.. ale vsechno musi byt vsechno zalozeny jen na clientskem hodnoceni.
A ano takova prace se vic podoba tomu, ze kdy jste v nejaky startupu s 10,20 lidma, jedinej ITtak nebo 2, co musi resit naprosto vsechno, nadruhou stranu ve vetsi firme, se da aplikovat specializace, tak ze se udela nejake seznam kdo je v cem dobrej, koho co bavi a podle problemu se kterym client prijde, to pak prislusnej clovek resi, takze se specializace kona taky.
V neposledni rade bych rek, mnou obhajovana varianta, vede k daleko zabavnejsi pracovnejsi naplni, nez kdyz nekdo dela do blbnuti to samy, ja nevim treba nastavuje jen pravidla na firewallu, pomaha lidem rozjed Outoolok/Office, nebo meni baterky, nebo refreshuje image na notebookcich a pousti diagnostiku na 3 modelech nb.. ale jo jsou lidi, ktery preferujou mit jasne danou pracovni napln a proste si to odsedet, ala vykopat si svych normovanych 10 metru vykopu.
PC nastaveny podle svyho mi prijde stejny jako ja nevim auto, zahrada, byt podle svyho.. proste predstava, to lidi nezvladnou a nejsou se schopni o to postradat, tak musi byt ditkatura, je podle me zpatecnicka temnota.