• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Asi jsem to měl lépe popsat, jde o to, že na začátku mám dva texťáky s textem včetně kódu země, např něco_CZE_něco, a potřebuji z toho vytvořit dle seznamu kódů dalších zemí vždy ty dva texťáky, kdy se mění pouze ten kód země, např něco_USA_něco ...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    IMHO chce generovat konfigurační soubory např. pro domény :)
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    ALI_GATOR: Taky uplne nerozumim te zamene "a pro každou hodnotu udělá kopii jiných dvou texťáků se záměnou původní hodoty". Prikladam aspon ukazku jak nacist hodnoty ze vstup.txt a ulozit je do souboru hodnota1.txt a hodnota2.txt, treba i to pomuze.

    [array]$filecontent = Get-Content -Path C:\test\vstup.txt
    foreach ($content in $filecontent) {
        New-Item -ItemType File -Path ('c:\test\' + $content + '1.txt') -Value $content -Force
        New-Item -ItemType File -Path ('c:\test\' + $content + '2.txt') -Value $content -Force
    }
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    ALI_GATOR: Ako ma fungovat ta zamena?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Zdar! Umí někdo trochu v Powershellu? Potřebuji "jednoduchý" skriptík, co přečte hodnoty na jednotlivých řádcích v jednom texťáku a pro každou hodnotu udělá kopii jiných dvou texťáků se záměnou původní hodoty.

    Příklad
    -------
    vstup.txt:
    aaa
    bbb
    ccc

    předloha_aaa1.txt:
    aaa

    předloha_aaa2.txt:
    aaa

    -- Ve výstupu pak budou 4 soubory:
    bbb1.txt, bbb2.txt, ccc1.txt, ccc2.txt
    -- ..kde bude ta daná hodnota ze vstup.txt: (bbb v souboru bbb1.txt atd..)

    Umím zaměnit v Powershellu hodnotu v jednom souboru ale na práci s více soubory (jako vytváření a pojmenování) nestačím. Na odměně se jistě domluvíme!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jako je to pomalý, ale běžné operace se dají přes F2 hodit do fronty, pak to pustit a jít dělat něco jiného :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XMEDA: Najdi si pod Files link na Open in Sharepoint.

    Zkoušel jsem to u našich Teamsů, ale nechce se jim - asi není zaplý WebDAV
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NAVARA: No bylo by to krasne, ale jak zjistit z teamsu ty adresy? U sitovych disku je to bum bum, teamsy jsou koncentrakovany neprehledny zlo.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XMEDA: I ten Teamsí by _měl_ být pořád dostupný přes \\server\blablabla - ostatně, i z průzkumníka je-li třeba - ale nezkoušel jsem, ostatní korporátní klikátka taky ne - nemáme.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NAVARA: teams sharepoint a vseliaky klikaci korporatni uloziste?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XMEDA: SharePoint si v TC můžeš otevřít :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TC nebo aspon free 1.51 Salamander je vec, bez ktere se neda existovat pokud uzivatel aspon trochu spravu souboru.

    Bohuzel posledni roky rapidne pribyva klikacu a ruznych dementnich sharepointu a ti lidi si ani nedokazou predstavit neco jako + *.jpg F6
    JOPS
    JOPS --- ---
    TC je super, ale me prislo celkem fajn si trochu potykat s pruzkumnikem. A proc takove sebemrckarstvi? Kdyz uzivatel potrebuje poradit, tak mu muzu poradit pouze u nastroju, ktere ma k dispozici. To, ze ja mam licenci pro TC je sice super, ale uzovka ma pruzkumnik, takze ho musim navest pomoci pruzkumniku.

    A zase na ferovku, kolikrat u uzika potrebujete prenaset a prejmenovavat desitky souboru?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TC pro všechny uživatele, tak to taky moc nechápu - to už bude spíš o nějaký potřebě utrácet peníze a platit svojí firmě co to dodá, jinak si to taky nedokážu vysvětlit. I někde kde mají vypnutej C$, kde by to dávalo trochu smysl, je to overkill. My tam třeba máme nějakej free commander, co si může dát každej, ale to než nainstaluješ, tak to máš většinou hotový 3* v průzkumníku..
    S tím "blokováním" PC - já spoustu věci bez připojením třeba ani nevidím, uživatelé to nejsou schopný vysvětlit, často je to i co se věc profilu, kde musí být přihlášený on. Samosebou, že když má stejnej problém najednou 150 počítačů, tak to přes vzdálenou plochu úplně řešit moc nechceš.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KOZZINA: ale vždyť já netvrdím, že to bez TC nejde... taky to takhle různě obcházím, ale typicky fakt volají s tím, že mě to tady hlásí nějakou chybu, můžete se mi na to podívat? Až po připojení zjistíš v čem je problém a když víš, že to nějakou kravinkou vyřešíš, tak by bylo rychlejší do Start napsat třeba "Tot" a spustit jako jiný uživatel a rovnou udělat, než se od sebe znova připojovat, zatímco užovka bude čekat než někde smažu soubor se zámkem, upravím něco... - takže o blokování počítače to úplně není...
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    NIGHTHUNTER: V tedle pripadech si proste v pruzkumniku pripojim admin share daneho pocitace (c$) a vyresim to ze sveho kompu, klidne i pomoci TC (upravit konfigurak, dostat se tam kam nema uzovka prava). K tomu se prece nepotrebuju interaktivne hlasit na plochu uzivatel, hledat tam ikonu TC a blokovat mu pocitac pro praci. Spousta dalsich problemu se da neinteraktivne vyresit pomoci powershell, interaktivni prihlaseni pomoci RDP pouzivam opravdu v jen tech nejnutnejsich pripadech, kdy uz nejde jinak.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KOZZINA: Tak já si taky vystačim s průzkumníkem a u užovek fakt věci typu hromadné přejmenování nebo připojení k FTP nepotřebuju, ale občas prostě narazíš na věc, kterou by ti TC usnadnil - vykopírovávat soubory z Tempu a AppData, zvlášť když ti pak průzkumník ani nezobrazuje příponu a ty to potřebuješ přejmenovat na jinou. Nebo upravit nějakej konfigurák, přesunout něco kam užovka nemá práva… jasně, vždycky jsem si poradil, ale mít tam TC a spustit si ho pod adminem by mi mohlo ušetřit práci, nervy a minuty času :-)
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    V praci mame licence TC pro kazdeho, nainstalovane na kazdem PC (par uzivatelu "bratru zpatecniku" to pouziva), ale nejak mi hlava nebere, k cemu bych ho ja za poslednich 10-15 let potreboval, kdyz resim problem nejake uzovky (vystacim si bohate s powershell a RDP) ... ale mozna mam jen malou predstavivost ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    tak v jedny siti bys mohl teoreticky na kazdym stroji co potrebuje zasah spoustet tu jednu instanci kterou mas na svym kompu nebo nekde na virtualu, sice c defaultu..ale je to upe jedno.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JIMX: jj, síť v nějaké firmě s 20 kompama je fakt něco jiného než korporát - mám zkušenosti s obojím ;-)

    MICKK: hele u nás v bance máme licence právě jen pro IT a jejich počítače - bylo by fajn mít TC na každém z 500 kompů, na kterých řešíš problémy, ale bohužel - takže jsem byl nucen se naučit žít i jen s průzkumníkem :-(
    a interaktivních případů řešení přímo u člověka je bohužel dost :-(
    já ale reagoval hlavně na to JIMX, že v korporátu neobíháš lidi s problémem se svojí flashkou a jak by tudíž bylo super mít licenci pro každej stroj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam