• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOPIK:
    tys nikdy nebyl na ČSSZ že? A nekoukal ženským přes rameno v čem dělají :-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Už jsem tu viděl i aplikaci která jela ještě na nějakým FoxPro, podle prostředí napsaná ještě evidentně v DOSu, která celá padala, že byl u tiskárny nastavenej špatně počet znakových sloupců ( to jsem musel zjistit přes podporu - ta firma to asi ještě prodávala a brali to jako známej problém ) - v roce 2020 tohle už člověka překvapí.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    OTZ: tohle se programovalo za časů Windows XP
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OTZ: Tohle je asi častá realita, tohle nám taky jede na DLLkách z roku 2008.. Problém vyřešen - nakonec to bylo na lokále, kde se aplikace používá ještě nějak zprostředkovaně nějaký adresáře přímo na C: (!!) a prastarej instalátor už nedává moderní zabezpečení a byl schopnej vytvořit soubory bez vlastníka...
    OTZ
    OTZ --- ---
    TOOMIX: probuh, to je jeste z ery Windows 3.11, ne?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    GURBON: Něco podobnýho jo, i jsem si už dělal dump paměti od toho DLL a stejně to nemůžu najít - oni jsou tam ještě ke všemu nějaký ty DCOMy, něco by teoreticky mělo běžet i na serveru, ale chyba je asi lokální.. Ještě se mi to nepovedlo ani replikovat na jiným počítači ( a ani jsem se o to teda moc nepokoušel - jde i o licence atd..)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TOOMIX: Mně na tom nejvíc zaráží, že to u jednoho PC jednomu userovi jde a druhýmu ne i když by měli mít stejný oprávnění.. Blbý je že to je server/client aplikace, podle všeho se to na serveru i správně autentifikuje, jenže nikdo není moc schopný říct, jak to tam vlastně vypadá - klidně to může hrabat i tam a i s dodavatelem je přes osm loktů... Může to být asi fakt úplně cokoliv. Hodně by mi pomohlo zjistit, kam přesně se to vlastně nedostane..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LOPIK: takhle nám havarovala jedna aplikace a nakonec chyběl .NET Framework 1.1, což byl docela problém, dostat ho na tu citrixovou farmu s windows 10, ale nakonec to tam nějak dali.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Máme tu takovou starší aplikaci, co běží na VB6 a ta začíná mít problémy se spuštěním v některých profilech uživatelů,
    kde nepomůže ani smazání a založení profilu, v jiných zase běží... Hlásí error 70 - access denied, ale bohužel už ne, kam se to nedostalo - ani v událostech, tam se odkazuje ke Kód výjimky: 0xc0000005 v modulu cccrpTmr6.dll (ten má řešit nějaký timery, ale bůhví jaká je tam spojitost)..
    Je možný nějak zjistit resp. zapnout auditování, kam přesně se to nedostalo? Může to být soubor, místo v paměti, klidně i něco na síti.. Zkoušel jsem zapínat nějaký auditování přístupu k objektům přes místní zásady, ale nejsem z toho moc moudrej, jen že to tam dost často pracuje s něčím na adrese 0x0000000, což mi přijde hodně podivný, ale víc toho nedokážu vykoukat..
    Nesetkal jste se s tím někdo? Mazání tempů atd., to všechno jsem zkoušel, ale bez úspěchu..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GURBON: dobrej nápad. Je to celkem novej ntb HP pavillon (instalace win cca před měsícem) a možná jsem tomu měl dovolit nainstalovat víc věcí od hp. Jdu na to mrknout.
    GURBON
    GURBON --- ---
    PRAASHEK: takhle to vypada na pc bez driveru, nechybi ti neco dulezityho?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PES: zajímavý. Většina těch položek tam Atributes REG_DWORD vůbec nemá a pokud ano, tak jsou všechno s hodnotou (1). To je bordel. Z 24 položek jich 6 obsahuje REG_DWORD, moc se mi to nechce všechno ručně upravovat...
    PES
    PES --- ---
    PRAASHEK: That's One Microsoft Way
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PES: a tušíš, proč se to nechová normálně bez zásahu do registrů?
    PES
    PES --- ---
    PRAASHEK:
    \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings

    a v každém profilu jak je Description a FriendlyName , tak je ještě REG_DWORD Attributes a ty co mají být vidět by měly mít hodnotu 2.

    a samo je na to i nějaká utilita
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Jo a je to stejné i když vytvořím vlastní profil, zapomněl jsem dodat. A navíc defaultně tam byl na výběr jenom jeden profil "Rovnováha", což je taky wtf, vždycky jsem zažil jako default tři možnosti rovnováha/vysoký výkon/úsporný režim. Takže je to celé jaksi divně omezené od začátku.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    simvás, jak způsobím, aby se mi v upřesnění možností napájení zobrazovaly všechny položky (jako třeba maximum a minimum taktu cpu atd, na všech strojích s win 10 to mám) a ne jenom tohle torzo možností, co vidíte níže na obrásku. Je to W10 Homo 21H2/ntb HP.

    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    diky nakonec se to stahlo a pak uz ta instalace sla rychle, no a pak uz jsem musel jenom opravit pomalou wifi a snad vse funguje ;o]
    OTZ
    OTZ --- ---
    nejhorsi na tehle windows/MS built-in "bezobsluznych a automatickych" sluzbach pro lamy je to, ze nedavaj vubec zadny info o tom, co se (ne)deje, pripadne jeste nejsou nijak pres GUI stopnout nebo opravit. vubec netusis na jakym to visi procesu, kde je uzky hrdlo, jestli za to nicnedelani muze HW/SW, local/remote, server/client nebo co vlastne kurva..a i kdyz to nahodou dodelaj, trva jim to 5x dyl nez 3rd party programum.

    kdovi kde to visi, stahni si nekde ISO a vyrob si treba pres YUMI (to umi vyrabet i multiboot media) nebo LinuxLive USB Creator bootable medium. ten debilni media creation tool to stahuje vzdycky znova jak idiot, i kdyz mas treba to ISO na disku..
    PES
    PES --- ---
    KRYSTOFF: Windows 11 Media Creation Tool a upgrade z média (USB/USB-HDD) a nesrát se s tím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam