• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ALWA
    ALWA --- ---
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Tak ono se to tam cpe s WSL. A taky to hapruje třeba s Virtualboxem.
    Pro BFU netřeba :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OTZ: BFU nemá do tskmgru co lézt:))))
    OTZ
    OTZ --- ---
    MAWERICK: no, a pak aby se v taskmgr prase vyznalo :))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OTZ: ok :) zajímavý:) ale po pravdě ono to ničemu moc nevadí... Jasně je to zbytečné ale stejně je to service startovanej on demand...
    OTZ
    OTZ --- ---
    KOC256: jo, cokoliv na USB portech pravidelne vypadavalo i bez zateze (bezdrat. periferie, ext. HDD a hlavne zvukovka, to bylo k posr.), a obecne jsem chtel system vycistit od balastu a vratit se ke stabilite jinak nez reinstallem celyho OS. nicmene problem delaly primarne Intel ficury jako C-states nebo turboboost, zakazano taky, USB uz bezi v cajku.

MAWERICK: nevim jak v puvodnich W10, ale ve v.21H1 atd. se tam nacpe bez ostychu. v MS jsou posledni dobou porad nejaky prekvapeni, a min. u Dellu je virtualizace v BIOSu on by default.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OTZ: není. Je to virtualizacni vrstva. I když mě trochu překvapuje že tam je... Já nějak žil v tom že se by default neinstaluje. Nehledě na to že CPU většinou mají virtualizaci vypnutou...
    PES
    PES --- ---
    OTZ: Aby jsi si v tom mohl spouštět virtuální stroje ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ:
    a v čem ti pomohlo se v tom hrabat? něco nejelo?
    OTZ
    OTZ --- ---
    pls help. k cemu je Hyper-V? v podstate jsem to zakazal a vymet, stejne jako Xbox sluzby, system presto bezi, takze to prepodkladam neni zivotne dulezita/kernel funkce..?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ: Pod TestDisk se podepisuji.
    OTZ
    OTZ --- ---
    *v: jako promenna pro volume
    OTZ
    OTZ --- ---
    jooo, to znam :) tofuzel Recuva i jine utility zdarile najdou a zkopirujou info o tom souboru plus patricnou velikost, ale obsah tam dost casto chybi. co me se osvedcilo bud hned po chybe dat chkdsk v: /f, (pres cmd, ne gui) cely ty partisny, nebo v horsich pripadech testdisk (puvodne linuxovej nastroj), umi najit i pro Win neviditelny mft zaznamy a obnovit z toho. ale clovek to musi trochu nastudovat aby neudelal zbytecnou chybu

TestDisk Step By Step - CGSecurity
    https://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak na to disku omezit práci se souborama a ideálně to pak obnovit na jinej oddíl, abyste si to nepřepsali.. Já teda už roky hledám nějakou jednoduchou undelete utilitu, co je fakt freeware - teď jsem našel na disku nějaký ntfsundelete, co se zdá fajn, ale mám tu 11let starou verzi, podle stránek už k tomu přibalili tuny bloatwaru, často něco stáhneš, hodinu hledáš ty soubory, aby ti to pak napsalo při pokusu o recovery napsalo, že si máš koupit plnou verzi - to je pak pohodička..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CYBI: Recuva nebo něco podobnýho a ručně to pojmenovat, nic o moc lepšího mě nenapadá.. To jste asi přesouvali na nějaký USB medium a vytáhli to, viď?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CYBI:
    Asi bych se bal toho disku a nebo nakoply FS.
    CYBI
    CYBI --- ---
    Zdravím, kámoš přesouval data v TotalCMD, tak, že soubory po přesunu nejdou vidět a vyhledat. Nejsou tagnutý jako hidden, spíš jako deleted. Ty soubory jsou vidět v Recuvě, včetně jejich původního umístění, ale jsou po recover akci nečitelný. V lepších softech, jsou soubory čitelný, ale chybí veškeré info (název fajlu, původní umístění atd). Neřešil někdo někdy něco podobného? Díky
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOC256: Stáhni https://getgreenshot.org/ je to mnohem lepší ;)
    GURBON
    GURBON --- ---
    CZEENDA: Idealni je to pri ty instalaci nepripojit na net vubec, zalozit si offline account bez MS uctu a na net se pak pripojit az z plochy. Aktivace ti pak probehne automaticky i tak.
    CZEENDA
    CZEENDA --- ---
    TOOMIX: Baterku sem zatim nevyměnil, nejsem úplně kamarád s tímto mini PC.
    Trochu se bojim do toho lézt.
    Nepamatuje si tedy čas, ale reinstlace Win10 z USB proběhla fakt rychle, mnohem rycheleji než tovární nastavení, s kterym sem měl zkušenost s dalšíma čtyřma PC (dělám kiosky do muzea)

GURBON: k Wifi se to chtělo připojit při instalaci, vytvořil sem si nějakej MS ůčet, ale řekl bych že to nebyla potřeba, čemuž úplně nerozumím, ale funguje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam