• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SDN33: když jsem dal druhýmu účtu admin práva, tak to přestalo fungovat taky, takže asi reinstal
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KRYSPIN: to mi nedává vůbec smysl, všechno ostatní funguje a pařil jsem ještě hodinu hru, ale zkusím
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    SDN33: je možné, že odchází HDD (nebo SSD), či RAM. Zkus jej otestovat nějakým Livecd či LiveUSB testovacím nástrojem (https://www.hirensbootcd.org/usb-booting/)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SDN33: Jestli tohle nezabíralo (ani nový účet), tak to preinstaluj - ušetřís si čas a nervy
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ahoj, sorry, už jsem zase tady, ale stala se taková věc, že defakto nelze spustit program nastavení pod kterým jsou přidruženy všechny ostatní funkce. Už jsem zkoušel v nouzovém režimu odistalovat aktualizace, ale nejde to. Vtipný je, že jsem s počítačem nic nedělal, nic jsem neistaloval ani neměnil. Další zvláštnost je, že pod druhým účtem s omezenými právy to funguje. Prostě se objeví ikona nastavení a pak to spadne. Padá i microsoft store, prostě všechny windows appky. Pouštel jsem nějakou opravu souboru sfc/scannow , ta sice něco našla, ale nemělo to vliv.
    Nechce se mi to celý přeinstalovávat. Nevíte prosím, co by se s tím dalo dělat ještě? Děkuji. Snad už jen udělat z druhého účtu admina a tenhle nepoužívat, ale je to prostě divný.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GIOMIKY: na základce se učí programování v pythonu? ale asi jenom volitelně/nepovinně, ne? samozřejmě o tom, co se učí na základce vím prd, tak mě klidně oprav. Za nás se učila na základce nepovinně třeba francouzština a chodilo tam deset lidí ze sta v ročníku.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GIOMIKY: Jo tak... Nevím kolik máš uživatelů (opravdu BFUcek ne adminu nebo pseudo adminu) ve svém prostředí ty, ale my jich pár desítek tisíc máme a věř mi že většina z nich radši klika:) navíc programování se možná učí, ale děti "se rodí" se smrdlacim zařízením v ruce... Takže majorita pořád klika nebo tuka...

Ale zároveň myslím že trochu odbihame OT
    MICKK
    MICKK --- ---
    GIOMIKY: vylez ze své slonovinové věže, uživatele umí možná v Instagramu a tiktoku. Jestli umí Word tak ze své píle a škola na tom nemá zásadní vliv.
    PS: jak na klikání tak psaní příkazu musíš vědět co dělá, pokud nemáš tu znalost, tak je kopírování příkazu z internetu na stejné úrovni jako prohlížení obrázků klikání.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GIOMIKY: Nerozumím řeči tvého kmene. Co se snažíš říct?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GIOMIKY: Ale prd... :)
    PES
    PES --- ---
    LOPIK: no ten icacls by byl jednodušší, i když má své pasti ;-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    přesně proč se trápit pěti klikama, když stačí napsat jen něco jako
    $path = "C:\test"
    $name = [System.Security.Principal.WindowsIdentity]::GetCurrent().Name
    $acl = Get-Acl "C:\test"
    $accessRule = New-Object System.Security.AccessControl.FileSystemAccessRule($name,"FullControl","Allow")
    $acl.SetAccessRule($accessRule)
    $acl | Set-Acl "C:\test"
    Get-ChildItem -Path "$path" -Recurse -Force | Set-Acl -aclObject $acl -Verbose
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GIOMIKY: Tak jistě... Ale to není tenhle případ že ne? :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Navíc be chvíli kdy se nejspíš jedná a jeden adresář...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GIOMIKY: Jde... Ale proč to komplikovat když je to přes to GUI jednodušší? Zvlášť pro "normálního uživatele"
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: Jde... Buď přes icacls anebo delší řádkou v PowerShellu..
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MICKK: to jsem nějak neobjevil...zítra kouknu. Díky všem.
    PES
    PES --- ---
    MAWERICK: Jasně, to jen že se tady objevovaly náznaky svedení na "scestí" mimo ;-)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    A když už bys nutné chtěl něco psát tak správná odpověď je powershell...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam