• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PES
    PES --- ---
    OVERWATCH: Akorát to nadělá bordel v ovladačích (rozdíly mezi T420s a T430s)...
    ...pokud už někdo touží po takové snadné přenositelnosti, tak by si měl zvážit, zda se mu nepodaří udělat si to své prostředí v rámci virtualizace a potom si při změně stroje přesunout datový balík virtuálního stroje, přičemž na reinstalace při změně/poruše stroje bude potřebovat jen (re)install Win+ovladačů toho konkrétního stroje + virtualizační nástroj (resp. přinejmenším jeho "Player")
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Mam Thinkpad T420s s W10 Pro a chci si poridit Thinkpad T430s (na kterem jsou W10 pro aktivovany), myslite, ze bude mozny vzit SSD z T420s, dat ho do T430s a ze to tak bude fungovat? ;o) Predstava, ze budu nainstalovavat vsechny programy znova... ;o)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    GEKONZPRAHY: případně můžeš zkusit ještě jednu věc, vlez do nastavení sítě, klikni na wifi adaptér a vyber properties (vlastnosti, nebo podrobnosti, nevím jak to je v CZ windows). V okně co se otevře by hned nahoře mělo být tlačítko nastavení, nad seznamem protokolů. Vyber záložku advanced (rozšířené, nejspíš) a najdi v seznamu "802.11 n/ac/ax wireless mode" - vpravo vyber z rolovacího klikátka "802.11n". Problém je že 802.11 ac a ax pracují s frekvencí které může interferovat s přenosovkou HDMI.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    GEKONZPRAHY: zdar, o tomhle už jsem slyšel a řešením byl stíněný HDMI kabel.
    VITECH
    VITECH --- ---
    Ahoj - nevi nekdo co je s nahledama obrazku ve Win11?
    https://twitter.com/vitech/status/1583368622394654721?s=20
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOVE_DALI: vidíš to, já to pojal úplně obráceně a vratil sem se k původnímu Winampu, je strasne rychlej a umi prehravat co potrebuju (mp3 /flac), ma playlist a vic nepotrebuju :)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    DRAGON: jsem rád, že aimp ještě jede. Byl fakt super, ale už před nějakou dobou jsem na bázi playeru přešel na all VLC :).
    A všude :)
    #kecy
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Díky všem za pomoc, foobar používám už snad deset let a o tý funkci jsem neměl ani ponětí :)
    Postupně vyzkouším všechny, začal jsem od posledního, tedy DRAGONA, a funguje to přesně tak, jak potřebuju, takže favorita už asi mám.

    Díky!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GEKONZPRAHY: nic neres a tahej AIMP, je to uplne bozi player a ma v sobe skvelej (separe exe soubory) TAG editor a prave i konvertor, na vsechno davky nebo manualne, vyborny nastaveni, je to bozi :)

    AIMP
    https://www.aimp.ru/?do=download

    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    GEKONZPRAHY: nebo Lame + Lame front-end
    LAME (Lame Aint an MP3 Encoder) - Browse /lame at SourceForge.net
    https://sourceforge.net/projects/lame/files/lame/

    Lame Front-End - GUI for the LAME - Free MP3 converter
    https://pazera-software.com/products/lame-front-end/
    JIMX
    JIMX --- ---
    ffmpeg
    MICKK
    MICKK --- ---
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GEKONZPRAHY: V bývalé firmě jsme zpracování hudebních souborů řešili v programu goldwave, dávkové zpracování to umělo... Ale už to je hooodně let zprátky a netuším, co všechno dělá aktuální free verze...

    Jinak audacity nebo ocenaudio by to měly umět
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Vím, netýká se to přímo Windows, ale nenašel jsem tu žádný jiný vhodný auditko, krom Freewaru, kde chcípl pes, tak se omlouvám za lehkej OT.

    Poradíte prosím freeware/open-source program na převod hudebních formátů? V autě používám na muziku SD kartu a ta si z nějakýho záhadnýho důvodu nerozumí s většinou MP3 staženejch z různejch ulož.to, nebo přímo z youtube. Je potřeba ty soubory prohnat nějakým convertorem, je jedno s jakým bitratem, pak teprv jdou přečíst. Používal jsem EZ CD Audio Converter, ten byl na to ideální, ale vypršelo mi trial období. Úplně se mi ten program nechce kupovat, když ho potřebuju tak jednou, dvakrát do roka. Existuje něco, co je zdarma, nemá žádný limity na počet souborů nebo jejich délku a umí dávkovou konverzi třeba 500 souborů najednou?

    Díky :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    PES: Neobjevilo se tam navíc nic.
    PES
    PES --- ---
    GEKONZPRAHY: Sám jsem to nikde neprovozoval, ale pokud něco rozboří takhle komunikaci zapojením kabelu, tak bych se podívat před a po zapojení toho kabelu do Ovládacích panelů do sekce, kde jsou Síťové adaptéry, zda se tam něco neobjeví navíc.

    A samo v Příkazovém řádku se dá také vypsat co se děje se sítí IPCONFIG.EXE by měl vypsat síťová rozhraní a jejich adresasi a nebo ROUTE.EXE PRINT by měl vypsat jak seznam rozhraní, tak směrovací tabulku včetně tzv. Metriky (priority směrování).
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    PES: Když mi řekneš jak to ověřit, ověřim :)
    PES
    PES --- ---
    Jen výstřel naslepo, ale úplně čirou náhodou nemůže se tam projevit Ethernet over HDMI , že by propojení nějak aktivovalo HDMI kanál mezi PC a TV, čímž by se rozbilo směrování paketů?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Tak vyřešeno. Stará karta měla jedno HDMI a jeden DP, ale oba monitory maj pouze HDMI, proto jsem u tý televize používal redukci na DP. Nová karta má od obou konektorů dva kusy, proto jsem tu redukci sundal.

    Když jsem jí teď vrátil, tak internet šlape bez problémů. Jsem rád, že internet funguje, ale wtf? :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    NIGHTHUNTER: Wifinu má, IP je jiná než počítač. Pro jistotu jsem v televizi obnovil tovární nastavení. Ten ping jsem zároveň nechal běžet a všiml jsem si, že občas nějaký pakety prošly, ale hodně sporadicky.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    GEKONZPRAHY: Nema ta televize taky wifi a nedostava stejnou IP adresu jako tvuj komp? Mozna nejaky staticky nastaveny adresy nebo rezervace…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam