• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROBIN_SNNS: Shadery co snižují barevný rozsah v MPC nebo v některém z těch pluginů spuštěných v systrayi během přehrávání, nemáš?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    stáhla jsem si na zkoušku na trezzoru českou verzi Wednesday (2022) ve 2160p. Zarazilo mě ovšem, že po spuštění ve VLC i MPC HC obraz vypadá jak přetažený šedým filtrem, uplně desaturovaný (vím, protože mám staženu i originální verzi) tak, že Netflixovské N vypadá oranžově. Zajimavé je také to, že při zvětšení z okna na fullscreen problikne na chvilku normálně barevná saturace.
    Ví prosím někdo, kde může být zakopán pes?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NECROMAN:
    Tak VSC mě k vyhledávání souborů nenapadlo použít :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NECROMAN: protoze tc hleda na urovni fs kdezto win i v metadatech.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    FERRYH: hlavně TC má mnohem rychlejší vyhledávání souborů dle jména nebo obsahu, než mají samotné Windows. Tohle také zkrátka nepochopím.
    Trochu TC v poslední době konkuruje Visual Studio Code, které má velmi rychlé vyhledávání podle obsahu souboru, ale z nějakého důvodu neumí vyhledávat podle jména souboru.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOPS: imho mnohem lepsi si udelat v chromu dva ucty, jeden soukr a druhy pracovni. Elimunujes tak tu hrozbu, ktera je velice realna - RAINBOF.
    Takhle si kliknes na chrome ikonku a naskoci ti dotaz jaky profil chces pustit. Super easy.

    Nevidim jaksi jediny duvod, proc opoustet neco, co funguje a verit ZNOVU nekomu, kdo vsechno akorat dopatla a znici :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    edge = microsoft a to znamena ze casem do toho nacpou nejakou neuveritelou novinku ktera to cely podela a leta se toho budou zbavovat
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    od té doby co je EDGE chromium tak funguje cajk
    je to už jedno, člověk si zvolí, komu svoje data svěří (google nebo MS nebo mozilla atd.) a s tím pak žije a funguje
    JOPS
    JOPS --- ---
    NAVARA: v praci pouzivam EDGE pro pracovni veci, Chrome pro svoje soukrome veci a fakt s Edge nemam nejmensi problem. A jeste jedna potesujici vec na nem je, ze uz konecne kdyz mate MS ucty synchronizuje zalozky/hesla :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAVARA:
    To je už přežitek. Prošel jsem od Mozzily přes Operu až po dnešní EDGE (na chromiu) a u EDGE už zůstal. Je to dneska již plnohodnotný prohlížeč.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Vůbec nerozumí tomu, proč prostě není součástí Windows… třeba místo Edge, který se stejně použije jen pro stažení browseru ^-^
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jj furt v TC objevuji neco co neznam a bylo tam odjakziva... je to neuveritelne komplexni nastroj a nemyslim si, ze nekdo zna vsechny funkce a vyuziva je... mozna autor, ale i ten pri tech castych a rozsahlych updates neco podle mne pridal a vzapeti zapomnel, ze to tam je --- a po letech pak s prekvapenim zjistil> tohle je parada to neznam! :O)))
    KULA
    KULA --- ---
    FERRYH: 1-2-3 jsem mačkal prvně někdy v roce 99 :D, hromadné přejmenování jsem už párkrát využil ale takhle přidat parametr, hmm to je absolutní paráda! Děkuju, funguje to jako šarm!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KULA: umis/znas Total Commander? ja bez neho uz od zacatku prace na pocitaci ve Windows neudelam ani krok... a v dosu predtim to byl Norton Cmd a pak Volkov cmd ...
    kazdopadne, i kdybys to mel jen jednoucelove na tento jeden pripad, stahni si ho! je funkcni i bez placeni jen trosku otravuje v uvodnim dialogu... ale fakt minimalne:
    Total Commander - Download
    https://www.ghisler.com/download.htm
    nainstaluj - otevri ...najdi a oznac soubory, ktere chces premistit do stejne se jmenujicich adresaru a dej CTRL+M (hromadne prejmenovani s.) a tam v volbe Maska prejmenovani: Nazev souboru - zadej: [N]\[N]
    a je to... tak snadne to je ...proste bozsky TC ... :O))
    muzes i experimentovat s trosku sofistikovanejsimi "renames", treba kdyz mas vic souboru stejneho jmena (a maji jine koncovky), tak jde zadat prikaz automatickeho rename atd atd... moznosti tehle ficurky v TC jsou prakticky nekonecne... ja vyuzivam max tak 0.0001 % toho co to umi... :O))
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    KULA: asi powershell skript "pro vsechny soubory v tomto adresari (bez zalezani do hloubky) zaloz novy adresar a presun do nej soubor"
    KULA
    KULA --- ---
    klíčová funkce, ale chybí, nebo...? V Adresáři Filmy mám polovinu obsahu v adresářích a druhou tvoří samostatné soubory. Chci všechny volné soubory umístit do adresářů podle jména souboru. Moje google-fu je ubohé, nechytám se, zkouším tady.
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAINBOF: zejo..ted posledni tejden uplne nevim, jestli ten banan neni spis zluta cuketa :))
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LACIF: ja mam podezreni ze tyhle obrazky pouzivaji k tomu aby cosi zmerili/upresnili/vypocitali takze hadam ze na nejaky okamziky proste muze dojit k tomu ze tvyho vykonu vyplejtvaj vic. Navic u nekterych mam pocit ze ten kdo generuje ty obrazky je AI a obcas ceka trosku jiny vysledky nez o jakych pise.
    LACIF
    LACIF --- ---
    Zkoušeli jste si nekdo v poslední době registrovat osobní MS ucet?
    Jsem zvyklej a ochotnej udělat v reCaptcha procesu různý psi kusy…

    Ale teď mě to donutilo vybírat jeden z 9 obrázku, kde jsou unikátní dva stejný vodoznaky…
    7 krát za sebou…
    Pokud byl jeden fail, tak cele znovu…

    To mě jako čapli podle IP, co vytváří moc účtu, nebo je to norma?
    OTZ
    OTZ --- ---
    L4MA: ..ze by to teda po 3 letech fixli..? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam