• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz na WIN10. Mam na NTB fullD/14" [~ 157 ppi], takze mam zobrazeni prizpusobene a na 130%. Bezne WIN aplikace porad pocitaji s cca 95-105 ppi (27" WQHD ~ 109 ppi).
    Vyhovuje mi to tak pro vetsinu aplikaci. Nektere novejsi aplikace uz ale s vetsim ppi pocitaji a prave pro ty konkretni bych chtel mit vychozi zobrazeni (100%).

    Jde to nejak resit ve WIN10? Klidne dodatecnou aplikaci. Pokud ne, lze to resit ve WIN11?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Tak se nakonec zadarilo :) vsem dekuji za rady :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Nicméně ted sem to zkusil znovu a dopadl jsem úplně stejně BSOD recovery :(
    tak nezbyva nez nainstalit wokna :/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: při normálním kopírování se to drží parádně, ale v tomhle toolu to je peklo
    PES
    PES --- ---
    DRAGON: Zaplní si "rychlou" (SLC mode) část "bufferu" a pak to jde šejdrem, že?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ještě jeden dotaz, je normální, že se partition kopiruje takhle pomalu? Je to 990 Pro, který má opravdu vysokorychlostní záznam, prijde mi divny, že to trvá tak dlouho. Najelo to v okamžiku na 40% a od tý doby to jede 10 minut a je to o 8% dál na 48%. Je to normalni?

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GURBON: jj, fakt sem to delal presne podle tveho navodu :(
    GURBON
    GURBON --- ---
    DRAGON: hm takze mas rozesranej zavadec. Urcite jsi to klonovani daval without resize? Tohle se presne stane, kdyz ten resize povolis. Pokud ano, zkusil bych to naklonovat necim jinym.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak sem se posunul uz to z toho disku bootuje ale takhle :)

    MICKK: dal sem volbu "clone the disk"
    MICKK
    MICKK --- ---
    DRAGON: a zkopíroval jsi opravdu celý disk nebo jen nějaké partition? Jestli tam nechybí EFI.
    GURBON
    GURBON --- ---
    DRAGON: Nevim no, ja takhle klonuju nekolik disku mesicne uz spoustu let a neni s tim problem. Kdyz tam nechas jen ten novej tak to proste nenabehne? Hodi to nejakou chybu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: tohle vsechno sem delal, fakt, asus s tim ma fakt problemy, google je toho plnej. Bohuzel ale jiny desky nechci, protoze to je jedinej problem, kterej s nima mam :)
    PES
    PES --- ---
    DRAGON: buď bušit do klávesnice urputně anebo natvrdo vypnout tlačítkem Power (držet) a pak znovu nastartovat, někdy je to peklo se do BIOSu dostat, zvláště pokud si OS někam dovnitř poznačí, že rovnou se má zavést OS...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GURBON: tak nakonec se podarilo (vyndal sem baterku z desky :D) nicmene zatim se mi proste nedari, i kdyz v biosu vyberu ten Target disk, tak to do niceho nebootuje a nakonec to skonci loadem puvodnich woken. Jako ok, uz dlouho nedelam hw/sw technika, ale kurva, to se to tak zmenilo, ze clovek nedokaze ani nakolonovat disk? Se poseru fakt... zlaty stary dobry dosovy tooly (nedelal sem to tak 20 let)
    GURBON
    GURBON --- ---
    DRAGON: No bez biosu bych udelal to, ze bych starej vyndal, novej dal na jeho misto, starej smazal pres ten usb bazmek a pak ho tam pripadne vratil. Ale osobne bych radsi prisel na to, jak se dostat do biosu, muze se to jindy hodit :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: UEFI jsem zkousel jako prvni, nezabira to :( jinak mam Rog Asus, ty maji vsechny F2 nebo Del prave.
    PES
    PES --- ---
    DRAGON: někteří to kromě DEL či F2 mají narafičené na Eacape, F10, F12 anebo Enter při startu...
    ...jinak když už na nabootuje, tak restartovat s upřesněným nastavením (dá se to ve Start menu najít kontextově na klíčové slovo UEFI nebo BIOS či tak...)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NIGHTHUNTER: v poho, timhle uz sem si pred mnoha lety prosel taky, dvakrat tohle clovek neudela :)


    GURBON: tak sem to dal do druhyho m.2 slotu a ja mam asi jinej problem: ja se nemuzu dostat do Biosu abych prehodil bootovaci poradi :) mackam jak idiot F2 a Del a nic, proste to pokazdy nabootuje na ten starej disk :)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    GURBON, DRAGON: ale zároveň bych upozornil na dvojitou kontrolu toho, odkud kam klonuješ... kolega v práci, kterej chtěl naklonovat systém zákazníka (abysme měli zálohu, kdybychom mu to náhodou rozbili) by mohl vyprávět, jak je jednoduché překlonovat prázdný disk na ten plný dat (a smazat tím veškerá jeho data a nemít nic) ;-)
    GURBON
    GURBON --- ---
    DRAGON: hm tim sice vyresis problem cislo 1, ale pochybuju ze to bude mit vliv na problem cislo 2. Kdyz uz mas 2 sloty v kompu, dej ten novej do druhyho slotu a pak to naklonuj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam