Bohuzel, prisel cas prejit z Windows 7 na neco novejsiho, takze asi Windows 10 nebo 11.
(Linux bohuzel nepripada v uvahu, protoze urcite hry, nebo SW co potrebuju, pod nim proste nelze rozchodit)
Poradite prosim, ktery si vybrat a proc?
Co se tyka kompatibility se starym SW, ze by neco slo jen pod Win 7 nebo DOS, tak nic takoveho nepouzivam (kdyby nahodou, to snadno resi virtual, v nejhorsim dualboot).
Komp je na vsechno - hrani her, skladani hudby, a prgani.
Kvuli praci je asi nutny equivalent nejake "Pro" verze, kdybych nekdy potreboval neco co u "Home" chybi.
Co se tyka kompatibility s novym SW/hrami, nevim jestli je neco co chodi jen pod 11 a cemu uz ani 10 nestaci,
ale mozna pro jistotu by byly lepsi rovnou ty 11? (ale mohlo by to byt i opacne)
Dalsi otazka jsou ovladace...
Mrzelo by, kdyby muj stary dobry Saitek X52 Pro pod novym OS nechodil, ale protoze Saitek uz davno ani neexistuje, jsem na to asi uz mentalne pripraven.
Jsem pred koupi novyho kompu, takze novy HW muzu jeste vybrat podle OS (novejsi veci asi vesmes chodi pod 10 i 11, ale vime jak to nekdy nebyva tak uplne pravda).
Kde se da cekat vyssi spolehlivost, stabilita, a sirsi podpora?
Prakticky nic o Win 10/11 nevim, ale ziskal jsem dojem, ze vic lidi nadava na 11 nez na 10 (zda se ze hlavne co se tyka nejakyho "soukromi").
Stary Win 7 jsem si priohnul a vyladil jak to slo, a totez BUDU MUSET udelat i s novym systemem, ale z duvodu me dlouhodobe ignorance ohledne Win 10/11 mam obavy,
aby tam MS nenutil nejaky hnusy, reklamy, cokoliv co nechci, nebo nepotrebuju a ceho se nelze zbavit.
Tak bych prosil, abyste pokud mozno napsali i jak na tom jsou ty ktere Windows v tomto ohledu.