• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON:
    vyhl bych se zavadejicim interpretacim... Je to vzdy o lidech, jak i vyplyvy z diskuze.

    - nekdo to chce zkusit a pochopi to / zalibi se mu to
    - nekdo to chce zkusit a nepochopi to / nezalibi se mu to
    - nekdo novym vecem nechce dat ani sanci a rovnou to odmita a hejti
    - ...

    Vsak ty priklady tu mame uz od NeoLuddismu...
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: Asi kazdy mluvime o necem jinem a koukame na to jinyma ocima. OK Start vem cert. Ale kdyz mam otevrenejch 5 ruznejch excelu a potrebuju mezi nima random prepinat, tak vidim kde kterej mam. Ty ne - resp. mas je naplacany pod jednou ikonkou. A druha vec co je na tech screenech hezky videt. Pokud mam otevreny Stazeny soubory, Dokumenty apod. vidim co je kde. Tobe se to vsechno sleje pod ikonku pruzkumnika, kde to uprimne BFU nebude moc najit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON:
    Tak start nikoho nezajímá... Jestli je to vždy první ikona a nebo něco co je někde v rohu je asi jedno...

    A ano poznáš podle názvu, takže to musíš hledat na několika řádcích a vždy jinde... Což PES tu argumentoval, že je mnohem "jasnější", než když to je vždy na svém místě a max se to díky počtu ikon posunulo o dvě ikony na stranu...

    Z toho jen krajní dvě ikony jsou tam navíc otevřené. Zbytek tam mám přišpendlený... Takže se mi nikam nehýbou...

    L4MA
    L4MA --- ---
    GURBON: vsichni ne, od zari probiha pozvolna migrace, ja jsem samozrejme v ramci IT early adopter.
    je na dve veci, pro muj use case nejvetsi problem jedenactek. nicmene tahle aplikace je tak smooth a funkcni, ze clovek zapomene ze neni na desitkach. :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    L4MA: Mate prisnou firmu a uz jedete vsichni na 11tkach? Klobouk dolu.
    Nicmene tim ze tool pouzivate v podstate potvrzujes, ze ten novej panel je na 2 veci, ze?
    L4MA
    L4MA --- ---
    GURBON: mame ve firme pomerne prisny pravidla a proslo to. pouzivam to uz pres rok k naprosty spokojenosti. dal jsem to na desitky kompu, zadna reklamace. updaty pravidelny. podobnej tool pouzivam uz 7 let na win 10, a kdyz se to popralo s updatem, autor behem tejdne updatnul tool. pouzivat pro prizpusobeni OS aplikace tretich stran mi prijde jako bezna soucast pouzivani pocitace. .)
    bez toho bych v praci ty 11 nedokazal pouzivat. ne proto ze jsem zpatecnik, ale proste bez urcity funckionality taskbaru be moje produktivity klesla. neni to argument, ale je to reseni. :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: Ja ti nevim. Start mam porad tam kde byl. Kde mam otevrenej jakej dokument vidim podle jeho nazvu. Nejak v tom nemuzu najit ten chaos. Zato v defaultu W11 ho vidim na prvni pohled.
    L4MA: Aplikace 3ti strany vazne neni argument. Natahnout si tohle do novyho neodladenyho systemu povede jen k tomu, ze se to brzy popere s nejakym updatem a budes reinstalovat. Nehlede na to ze do komercniho prostredi ti tohle ani neprojde pres vedeni.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON:
    jo díky za obrázek. To je přesně to o čem mluvím. Možná na to byl někdo zvyklý, ale určitě se to nedá nazvat, že "vím co kde mám", oproti stavu, kde se mi nabídka start posunuje v rámci úplně krajní pozice o kousek doleva a zase doprava.

    Za mě to je jen zvyk, ale určitě ne systém ;-) - a teď nepolemizuji o tom, zda někdo tvrdí, že mu to vyhovuje...
    GURBON
    GURBON --- ---
    K tomu hlavnímu panelu:
    Zažil jsem přechody mezi systémy v mnoha firmách a u přechodů z W7 na W10 mi lidi zdaleka nejčastěji brečeli kvůli shlukování ikon a zmizení popisků. Byli pak velmi vděční, když jsem jim toto nastavil. U W11 už tuhle možnost odebrali úplně a momentálně je to nejčastější důvod downgrad; po nevyžádaných upgradech z W10 na W11. Nekdo si sice zvykne, ale dovoluju si tvrdit, že valná většina na tyhle změny fakt není zvědavá. Pro mě je to třeba taky důvod, proč se mi do W11 zatím nechce.
    Ilustrační foto, aby bylo jasné co myslím:
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    Dobře nyní tvé "jasné" původní větě již rozumím...
    Ale pak jsi asi nepochytil vysvětlení důvodu (prozření) UI/UX designérů v MS...

    Ono to důvod má a je to i mnohem ergonomičštější než na hlavním panelu otevírat jen to co používám, vždy v jiném pořadí a pak ideálně v kombinaci "zavřené" je čtvereček a "otevřené" obdélník. A další šílenosti.

    Ano, "nevýhoda" je, že se ti posouvá start (i když je pořád první...), který tam je vlastně už jen omylem (viz pokusy ho schovat a MacOS ho tam neměl nikdy). Ale pořád lepší než ho na ultraširokém monitoru mít někde totálně v rohu. Reakce na vývoj, ale to jsem ti už vysvětloval, že lidé už nemají 14" monitory...

    Tedy přestaň s osobními útoky a raději si prosím hned napoprvé přečti napsané...
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Popisuji chování lidí uživatelů, které mimo jiné supportuji... navíc v mnoha firmách byl přeskok z W7 rovnou na W10 (W8x se úplně přeskočily a W11 by se v ideálním případě přeskočily také, pokud by je leckde MS nezkoušel natlačit na sílu aktualizací, kterou už není tak snadné jednoduše zablokovat - verzi od verze to nastavení blokace upgradu generace Windows dělá MS obtížnější)...

    Jo a zjevně nechápeš psaný text - takže pak vlastně není divu, že se neustále točíš na jednom (svém) blábolu o tom jak je moderní vlastně vždy dokonalé - ten
    Zničený TaskBar (nemožnost umístění + "plovoucí" neposedné ikony uprostřed)?
    totiž POLOPATISTICKY znamená, že NELZE přemístit A TAKÉ že výchozí ikony se nesmyslně centrují v závislosti na obsahu TaskBaru, takže se s každou změnou počtu ikon a každou otevřenou aplikací posunou s tím centrováním na trochu jiné místo... Kapišto?
    PES
    PES --- ---
    ..ale i sám za sebe dodávám, že také raději tu stabilitu prostředí, protože neplýtvám efektivitou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    no přesně jak jsem psal...

    Začneš o W10 vs W11 a najednou se točíš kolem nepovedených W8 (což jsem sám zmiňoval, tedy souhlasím).

    Nechápu to co píšeš... Pokud chci Word, tak zmáčknu WinKey, napíšu Word a dám enter.
    Tedy to co píšeš je zavádějící: je lepší najet myší a kliknout na hledat a pak přejít na klávesnici a psát kus názvu Aplikace

    Zničený TaskBar (nemožnost umístění + "plovoucí" neposedné ikony uprostřed)?
    Vždyť si chtěl vždycky najít všechno na svém místě ne? Nebo ten požadavek už není a chceš tam zavádět nějakou neposednost?
    PES
    PES --- ---
    JINX: Mně osobně je to v jádru také jedno, protože si vždy nějak poradím a cestu najdu, ale já ani ty nejsme ti typičtí "BFU", kteří - alespoň ti co pracují a nejen práci předstírají - oceňují prostě jistotu a stabilitu prostředí, aby nemuseli plýtvat energii na ty fikulínské změny...
    ...a o tom to prakticky celé je.
    JINX
    JINX --- ---
    PES: Já to nechápu sednu k PC a dělám a je mi jedno jestli tam je win xp, 2000, 11 .Mac a nebo BSD 😅
    PES
    PES --- ---
    JINX: Já dělám? Naopak leta letoucí vidím jak se ve firmách nastavuje globálně základní vzhled Windows (donedávna jako motiv "Windows 2000") jen a pouze proto, aby měli lidi jistotu, že věci najdou tam kde vždycky...
    ...to jen frikulíni si myslí, že lidi se chtějí neustále učit nové a nové výmysly (které často ani nepotřebují) - tedy teď opět jsou tématem lidi co pracují a něco tvoří, nikoliv konzumenti co skousknou každou kravinu, protože jejich život je vlastně FB - Twitter - TikTok - (dosaďte si dle věku/vkusu/míru frikulínství co zrovna letí či letět bude)
    JINX
    JINX --- ---
    PES: Ty děláš jak kdyby se to GUI měnilo každý den. Chapu ze někdo mohl nadávat na nekonzistence při přechodu na Metro kdy byly k dispozici 2 způsoby zobrazení ovládacích panelu a bylo to chaotické. Takové změny se ale dejou 1 za x let tak nechápu proč je to problém naučit.
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Jako troll jsi dobrý - začneš se točit na něčem a pak budeš stejně tvrdit, že to není přece pravda - prostě rozbili spousty věcí a ty fakt chceš je jmenovat jednu po druhé?

    Nestačily problémy po zavedení ModernUI? Zmíněné zničení původního Start menu (jistě, je lepší najet myší a kliknout na hledat a pak přejít na klávesnici a psát kus názvu Aplikace)? Zničený TaskBar (nemožnost umístění + "plovoucí" neposedné ikony uprostřed)? O dalších vysírkách jako schovávající se ScrollBary ani nemluvě.

    Prostě rozbíjí stabilní prostředí pro práci - a lidi chtějí pracovat a nikoliv řešit a studovat co zase kterého magora v kanceláři Microsoftu napadlo předělat a co nějaký Ind nestihl naprogramovat a tak se to odfláklo do nějakého provizoria...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Kdyby sw firmy nemenily obcas ui, tak dodneska mame windows jako ascii grafiku v textovem rezimu 80x25 :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam