• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GURBON
    GURBON --- ---
    L4MA: OK, vysvetluj 50ti lety ucetni, ze jestli se ji to nelibi, ze to ma prestat pouzivat :D Nebo jeste lepe, majiteli firmy pro kterou delas.
    L4MA
    L4MA --- ---
    GURBON: tem co si neumej poradit, nezbejva nez si zvyknout, nebo prestat pouzivat. tak je to se vsim ve vsech oborech. neproblem. :)
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Jenže by se chtělo odprostit od vlastních preferencí a předsudků. - a je to tu, vlastně chceš, aby se každý stal doslova "homogenizovaným mlékem", zařadil se do stáda a békal jedním hlasem jen to co se mu zavelí...
    ...pak se opravdu nemůžeme shodnout NIKDY.
    PES
    PES --- ---
    KOC256: nevyvrátil ani nedokázal jsi nic, jen jsi se - jako dnes obvykle každý progresivista a woke - vysmál všem, kterým to nevyhovuje a které jsi - opět typicky arogantně a přezíravě - označil za "(hloupé) konzervy"
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: "bez ztráty komfortu" a to je prave to, na cem se neshodnem. Proto ty mas 11 a ja 10.

L4MA: Ano, my si vzdyck poradime. Jenze my ty kompy nespravujeme pro sebe, jestli mi rozumis :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    L4MA:
    Tady to je myslím naopak...

BFU koukne a není to tam kde to čekal... ...zeptá se (najde to) a zvykne si.
    POWER USER přemýšlí, jak to ohnout do původního "tvaru"... ...což je často na škodu a vzniká tento flame.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    no tak všechny argumenty k tomuto směřují. GUrbon popsal nějaké své obavy a já mu prakticky ukázal několik možností jak to i v těch špatných WIN 11 řešit. Ne, není to stejné, ale je to funkční bez ztráty komfortu. Stačí chtít...

PES:
    Já jen reagoval na napsané, kde zaznělo "mi se to nelíbí", což neznamená "není to funkční" a pokud se tu pořád oháníte prací, tak na líbení "kálím", pokud je funkční řešení...

PES:
    No a my jsme ti co to MS mají zakázat? Byli vždy někde na pomezí Linuxu a Applu, Nyní chtějí být více Apple než Linux, protože vidí ty výhody. A ano nemusí vyhovovat všem, ale strašně to zjednodušuje ten systém a jeho další vývoj.

L4MA:
    Zeptal bych se stejně. Já se snažím jen argumentovat tím, že 11 jsou stejně funkční, jen se musí chtít je pochopit. Jsou jiné, ale funkční.

GURBON:
    Tady s tebou plně souhlasím. Jenže by se chtělo odprostit od vlastních preferencí a předsudků.
    Tys to vlastně udělal, jen ten závěr jsi popřel...
    Opět se k tomu vrátím: "nelíbí" neznamená "nefunguje" (není ergonomické)...
    L4MA
    L4MA --- ---
    GURBON: to ja chapu, BFU koukne, jeden ovladaci prvek neni na svym miste a uz je zle. ale normlani power user si snad poradi, a neceka ze bude vsechno navzdy jako "dopln od kdy pouzivas PC". :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    L4MA: V podstate se tu resi jestli jsou W11 krokem vpred z hlediska ergonomie, nebo ne. Jak je videt, zijeme v polarizovane spolecnosti :))
    L4MA
    L4MA --- ---
    kluci ale ted vazne. proc jste ve sporu? ze se software vyviji, funkce pribejvaj a ubejvaj je normalni, ale proc by mel mit OS vsechny legacy funkce od 80. let? dulezity je jestli existuje reseni, a pokud je jednoduchy tak o to lip, ne? :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    PES: Ted te obdivuju, ze jsi nasel nejakej smysl v predchozim postu. Asi jsem jen hloupa konzerva, co se IT zivi pres 20 let.
    PES
    PES --- ---
    ...jo a právě ta "tuna konfigurací" dělala z Windows ten úžasný "švýcarský nožík" v IT, díky kterým se rozšířil MS se svými Windows (+ Office) prakticky všude. No a teď jdou od téhle cesty pryč...
    PES
    PES --- ---
    KOC256: bohužel opět Tě zaslepuje tvůj fixní předpoklad, že "ty konzervy" jsou prostě hloupé a nevidí tu "genialitu" těch nových/překopaných věcí
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    "nelíbit" neznamená, že to není "funkční" / "ergonomičštější" a protože lidi jsou konzervy a MS nechtějí mít "tuny" konfigurací, tak jdou cestou Applu, že ví nejlépe jak to má být... ...i když ne vždycky se jim to podařilo (W8).
    PES
    PES --- ---
    GRUBON: Správně pojmenováno je to tak, že:

- byl jsi donucen to zkusit a nelíbilo se Ti to, ale byla Ti sebrána možnost si to nastavit tak, jak se ti to líbilo/vyhovovalo (protože někdo jiný přece mnohem lépe ví co ty chceš/potřebuješ)
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: ještě dodám, že na filozofii M$ mi dlouhodobě vadí, že se nedokáží držet hesla "co není rozbité, to nespravuj"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON:
    no ta diskuze je zbytečná, protože tu někteří nejmenovaní začali flejm tím jak win 11 jsou špatné, ale pak z toho vyplynulo jen to, že jsou zvyklí na win 10 a proto jsou win 11 špatné.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Asi důležité sdělení. Já se bavím o tom, zda mi něco nová verze neumožňuje a nebo zda to nechci zkusit a pochopit.
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: Nemyslím si, že bych to nechtěl pochopit a že jsem to nezkusil, ale nelíbí se mi to. Každopádně doufám, že tato rozsáhlá diskuze dala BATovi dostatek indicií, aby se rozhodl, který systém si chce nainstalovat :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON:
    Co se týče souborů, tak osobně používám TC. Ale chápu, že to není pro BFU a proto už i MS přišel na to, že tu máme panely...

A kdyby ne, tak stačí najet na ikonu a vidím to takto pěkně. Nyní už jen prostor pro hejt co je lepší nebo horší. A zda to chci zkusit a pochopit a nebo jen říkám, že to "win 11 neumí"...

A to už nezmiňuji fungování Alt+TAB případně Win+TAB s jejich vizualizací...

KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON:
    vyhl bych se zavadejicim interpretacim... Je to vzdy o lidech, jak i vyplyvy z diskuze.

- nekdo to chce zkusit a pochopi to / zalibi se mu to
    - nekdo to chce zkusit a nepochopi to / nezalibi se mu to
    - nekdo novym vecem nechce dat ani sanci a rovnou to odmita a hejti
    - ...

Vsak ty priklady tu mame uz od NeoLuddismu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam