• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    Ne, zase mi vkládáš (jako obvykle) do úst něco co neříkám.

    Nechceš přestat útočit a prostě si jen přiznat, že to funkční je, jen se toho bojíš, protože "DOPLŇ SI SÁM"...

    PES:
    No a co přesně ti na tom vadí? To si přiznat, že pokud to není styl Win 2000, tak se ti potí ruce a bojíš se novinek? Mi to je jedno, jen do toho nenuť všechny ostatní...
    Tedy ty se toho klidně boj (a neznamená to že jsi hloupý), ale netvrď světu, že to tak je...
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Možná jsi nepoužil přesně slovo "hloupá", ale vším okolo jsi to naznačoval (nepochopí genialitu toho nového, nemůže/nedokáže/nechce naučit se změnu)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON:
    Ano to máš vlastně pravdu. Ale je to asi jen o přeučení a převyknutí...

    Trochu mi to připomnělo kamaráda, který vždy psal metodou "datel" a rozhodl se, že se naučí psát všemi 10. Jelikož ho psaní živí, tak to byla ultra výzva, protože i datlem psal hodně rychle. Trvalo mu to asi rok a půl, kde po práci v odpoledních cvičil a po tom roce a půl začal psát stejně efektivně všemi 10.
    Předpokládám, že zvyknout si na to, že nabídka start není v roku (nadneseně) bude trvat kratší dobu než rok a půl...


    PES:
    "hloupé" jsem nikdy nepoužil a to že je někdo konzerva neznamená, že je hloupá. Ale pak ať mi konzerva nenutí představu, že v každém sklepě je bubák, když já po sklepích normálně chodím...
    L4MA
    L4MA --- ---
    GURBON: tem co si neumej poradit, nezbejva nez si zvyknout, nebo prestat pouzivat. tak je to se vsim ve vsech oborech. neproblem. :)
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Jenže by se chtělo odprostit od vlastních preferencí a předsudků. - a je to tu, vlastně chceš, aby se každý stal doslova "homogenizovaným mlékem", zařadil se do stáda a békal jedním hlasem jen to co se mu zavelí...
    ...pak se opravdu nemůžeme shodnout NIKDY.
    PES
    PES --- ---
    KOC256: nevyvrátil ani nedokázal jsi nic, jen jsi se - jako dnes obvykle každý progresivista a woke - vysmál všem, kterým to nevyhovuje a které jsi - opět typicky arogantně a přezíravě - označil za "(hloupé) konzervy"
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: "bez ztráty komfortu" a to je prave to, na cem se neshodnem. Proto ty mas 11 a ja 10.

    L4MA: Ano, my si vzdyck poradime. Jenze my ty kompy nespravujeme pro sebe, jestli mi rozumis :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    L4MA:
    Tady to je myslím naopak...

    BFU koukne a není to tam kde to čekal... ...zeptá se (najde to) a zvykne si.
    POWER USER přemýšlí, jak to ohnout do původního "tvaru"... ...což je často na škodu a vzniká tento flame.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    no tak všechny argumenty k tomuto směřují. GUrbon popsal nějaké své obavy a já mu prakticky ukázal několik možností jak to i v těch špatných WIN 11 řešit. Ne, není to stejné, ale je to funkční bez ztráty komfortu. Stačí chtít...


    PES:
    Já jen reagoval na napsané, kde zaznělo "mi se to nelíbí", což neznamená "není to funkční" a pokud se tu pořád oháníte prací, tak na líbení "kálím", pokud je funkční řešení...


    PES:
    No a my jsme ti co to MS mají zakázat? Byli vždy někde na pomezí Linuxu a Applu, Nyní chtějí být více Apple než Linux, protože vidí ty výhody. A ano nemusí vyhovovat všem, ale strašně to zjednodušuje ten systém a jeho další vývoj.

    L4MA:
    Zeptal bych se stejně. Já se snažím jen argumentovat tím, že 11 jsou stejně funkční, jen se musí chtít je pochopit. Jsou jiné, ale funkční.

    GURBON:
    Tady s tebou plně souhlasím. Jenže by se chtělo odprostit od vlastních preferencí a předsudků.
    Tys to vlastně udělal, jen ten závěr jsi popřel...
    Opět se k tomu vrátím: "nelíbí" neznamená "nefunguje" (není ergonomické)...
    L4MA
    L4MA --- ---
    GURBON: to ja chapu, BFU koukne, jeden ovladaci prvek neni na svym miste a uz je zle. ale normlani power user si snad poradi, a neceka ze bude vsechno navzdy jako "dopln od kdy pouzivas PC". :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    L4MA: V podstate se tu resi jestli jsou W11 krokem vpred z hlediska ergonomie, nebo ne. Jak je videt, zijeme v polarizovane spolecnosti :))
    L4MA
    L4MA --- ---
    kluci ale ted vazne. proc jste ve sporu? ze se software vyviji, funkce pribejvaj a ubejvaj je normalni, ale proc by mel mit OS vsechny legacy funkce od 80. let? dulezity je jestli existuje reseni, a pokud je jednoduchy tak o to lip, ne? :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    PES: Ted te obdivuju, ze jsi nasel nejakej smysl v predchozim postu. Asi jsem jen hloupa konzerva, co se IT zivi pres 20 let.
    PES
    PES --- ---
    ...jo a právě ta "tuna konfigurací" dělala z Windows ten úžasný "švýcarský nožík" v IT, díky kterým se rozšířil MS se svými Windows (+ Office) prakticky všude. No a teď jdou od téhle cesty pryč...
    PES
    PES --- ---
    KOC256: bohužel opět Tě zaslepuje tvůj fixní předpoklad, že "ty konzervy" jsou prostě hloupé a nevidí tu "genialitu" těch nových/překopaných věcí
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    "nelíbit" neznamená, že to není "funkční" / "ergonomičštější" a protože lidi jsou konzervy a MS nechtějí mít "tuny" konfigurací, tak jdou cestou Applu, že ví nejlépe jak to má být... ...i když ne vždycky se jim to podařilo (W8).
    PES
    PES --- ---
    GRUBON: Správně pojmenováno je to tak, že:

    - byl jsi donucen to zkusit a nelíbilo se Ti to, ale byla Ti sebrána možnost si to nastavit tak, jak se ti to líbilo/vyhovovalo (protože někdo jiný přece mnohem lépe ví co ty chceš/potřebuješ)
    GURBON
    GURBON --- ---
    KOC256: ještě dodám, že na filozofii M$ mi dlouhodobě vadí, že se nedokáží držet hesla "co není rozbité, to nespravuj"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GURBON:
    no ta diskuze je zbytečná, protože tu někteří nejmenovaní začali flejm tím jak win 11 jsou špatné, ale pak z toho vyplynulo jen to, že jsou zvyklí na win 10 a proto jsou win 11 špatné.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Asi důležité sdělení. Já se bavím o tom, zda mi něco nová verze neumožňuje a nebo zda to nechci zkusit a pochopit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam