• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    BAT: Proč teda chceš na něco přecházet když ti všechno funguje?
    Polopaticky pro méně chápavé. Opět tedy v rámci teze, že ty hry nejsou kradené. Gaming dnes obnáší launchery, launchery mimo jiné znesnadňují možnost cracku. Proto se vyvíjí a jsou závislé na aktualizacích. Není patch - nespustí se launcher - nespustí se hra. Můžeš za to prskat síru na herní studia, ale těm to bude jedno.
    appxpackages polopaticky nejdou. Tak z praxe. Když bylo windows store rozbité tak se odebíraly typicky všechny appx packages včetně store. Ve výsledku tu mám okolo devadesáti počítačů kde musím přeinstalovat OS, protože MS Teams už mají pouze appx instalaci. nebo musím instalovat nesmyslný sw třetí strany protože prostě nefunguje a ani nejde nazpět nainstalovat taková kravina jako prohlížeč obrázků. Frikulín tam prostě odebere všechno a ještě píše že mu to nefunguje ale že to ničemu nevadí. Tleskám.
    Když chci něco instalovat, tak si přečtu ten skript který chci spustit (to bys měl vědět když jsi přece programátor) a ne jenom omáčku od toho kdo ho napsal. Je také dobré vědět jaké příkazy spouštím, co ty příkazy dělají když tím chci něco vylepšit. Přepisovat tupě řádky z google není tweak...
    Ale je to tvůj čas a tvůj problém. Když máš pocit že ho chceš investovat do tvorby nějaké chromé instalace stejně už nepodporovaného OS tak prosím, jen se neptej na názor když tě nezajímá, nepoužívej slova jako stabilní, nebo dobrý a následně nenadávej že je něco nahovno když to rozbiješ dřív než to vyzkoušíš
    BAT
    BAT --- ---
    TAJSO: Jj, presne tak, zmizi Windows Update i Windows Store - koukam, ze precijen trocku cist umis.
    A ano, jak spravne ctes, proces vysype 10 chyb, ale kde jsi vzal tu informaci, ze autor nevi co dela?
    Vzdyt pise proc k tem chybam dochazi a ze jsou irelevantni.

    "Prostě vyrobí offline 21h1 verzi, která asi bude stable pro všechno pre 21H1, ale jinak je to prasť jako uhoď jestli mít sedmičky nebo tohle."
    No, tak od nekoho, kdo nezna rozdil mezi Win 7a Win 10 uz vic slyset nepotrebuju.
    BAT
    BAT --- ---
    TAJSO: Jo ze to delaji slozite? A jak se to dela jednoduse? mas nejakej svuj skript, nebo postup, kterej docily stejneho vysledku, ale jednoduseji?
    Ze ty sis ani necetl o cem je vlastne rec? priznej se :-D
    BAT
    BAT --- ---
    TAJSO: No, mas pravdu, je to dokonce velmi hloupa otazka.
    Protoze pokud vis o co jde, tak se nemusis ptat, a pokud nevis o co jde, tak si mas precist o co jde na tom webu, ktery jsem linkoval.

    Jinak jestli te zajima Debian jako herni platforma, tak te zklamu, radsi se drz Widnowsu.

    Pokud system funguje, tak zadny aktualizace nepotrebuje.
    Dukazem budiz treba prave tebou zminovany Win 7, ktery mely posledni aktualizaci... ani nevim kdy (ja jsem u nich s aktualizacema skoncil u service packu).

    Nerozumim co myslis s tema online hrama - ze te neco zarizne - co te zarizne? jak? kde? proc? (kdyz uz zminujes Win7, tak do ted na nich hraju nejruznejsi online hry a nic me nikde nezarezava, ale mozna hraju zrovna jen hry se kteryma problem neni).

    Soukromi neresim, Google o me uz davno prodal vsechno co se o me kdy dalo vedet, ale rozhodne teda nespoustim zadny "skripty z internetu o kterych nevim co delaji" - mozna to delas ty? nebo jak te napadlo, ze neco takoveho delam ja? A co to ma co delat s mym dotazem?

    Jaky "reverzni inzenyrstvi" bys tu chtel provadet? a proc proboha? Snad umis cist ne? tak si asi precti co to dela.
    Ty jsi se asi vubec nepodival o cem je rec, vid?

    Co bych mel na Win 10 zkouset? Pouzivam nejruznejsi Windowsy uz nejakej ten patek, takze VIM, ze Win 10 jsou zhuverilost, ktera je potreba upravit, vykuchat, a prenastavit tak, aby pro me byly pouzitelny (coz plati univerzalne o VSECH Windows).
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Ještě k tomu ameliorate, autor odebere kompletně Windows update, rozbije Windows store (appx management) a sám přizná, že neví co dělá: The script will generate ten errors, two for OfficeHub and eight for MicrosoftEdge. This is due to permissions. This seems to be fine and neither of the programs can run. For unknown reasons, there are multiple copies of Windows files all over the folder structure of Windows 10. The ones that actually run Microsoft Edge are successfully removed.

    Prostě vyrobí offline 21h1 verzi, která asi bude stable pro všechno pre 21H1, ale jinak je to prasť jako uhoď jestli mít sedmičky nebo tohle. Podpora pro 21H1 stejně skončila v prosinci 2022, takže tak ani tak tam už žádné řešení zpětné kompatability nebude a co nefunguje teď, nebude fungovat nikdy.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    BAT: Mimochodem, většinu toho co tady dělají dost složitě a z Debianu umí i Wimwitch když víš co chceš modifikovat. Nepotřebuješ linux, instalačku pro w10 i 11 zkompiluješ i pod sedmičkama..
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    BAT: Hloupá otázka, ale proč proboha? Protože Debian nepodporuje hry? Proč tolik práce s tím vytvořit systém který nikdy nedostane žádnou aktualizaci, takže za relativně krátkou dobu umře směrem k online službám. Jako na staré offline hry sis mohl nechat ty sedmičky a netrápit se s takovou pitomostí. Cokoliv co je online tě z logiky věci dříve nebo později (a spíš dříve) stejně zařízne a dostaneš se tam kam s těma sedmičkama.
    Nehledě na to, že tedy přehnaně řešíš soukromí (aby mne snad ms nešmíroval), ale pustit si nějaký z internetu stažený skript o kterém nevíš co přesně dělá, ti nevadí. Čili když to trošku přeženu tak abys náhodou neposlal nějaká performance data do MS a náhodou ti neběžela nějaká podle tebe nepotřebná služby tak raději nainstaluješ něco co může někomu jnému těžit btc nebo být součástí nějakého botnetu etc....
    Nebylo by tedy lepší spíš provést nějaké reverzní inženýrství a prostě dát si dohromady vlastní set úprav, tak abys věděl co a jak jsi udělal? Vždyť tady stejně půlku děláš ručně, tak proč rovnou ne všechno?
    Počítám, že jsi ještě ani nic nenainstaloval a neotestoval, ale zatím stále jen špekuluješ nad tím jak řešit něco o čem vlastně víš jen z doslechu.
    Když jsi ochotný jít do takové operace jakou jsi pastoval tak kde je problém prostě nainstalovat W10 (půl hodiny práce) a pak si to chvíli zkoušet? Najít to co tě štve a řešit konkrétní věci...
    PES
    PES --- ---
    TOOMIX: asi Tě tu nečetli pořádně ;-)))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PES: u bodu 3 zapomněli, že tam zůstane datum a čas (pokud to člověk nevypne úplně), takže to bude celý ujetý pod obrazovku. Na desítkách datum samo zmizelo a zůstal jen čas, na 11 datum odstranit nejde

    [TOOMIX @ Prace - jak zapadnout do (nejen noveho) kolektivu, mj. take klub mladych workholiku a support proti zmrdum v praci..]
    PES
    PES --- ---
    BAT
    BAT --- ---
    Zkousel/pouziva nekdo Windows 10 "Ameliorated"? (https://wiki.ameliorated.info/documentation_21H1)
    Pokud ano, narazili jste na nejaky SW/hra/ovladace co by pod tim nefungovali?
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    LOPIK: Dík, vyzkouším.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    HONZA117: Můžes zkusit vrátit to bypassnro - podle interntu to jen přidá klíč do registru:
    "reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f"
    Tzn. pusť regedit.exe jako admin, zkuš najít ten klíč - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE - tam najdi bypassNRO a dej tam nulu místo jedničky..
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    Nainstaloval jsem si Win 11 Pro a při instalaci jsem obešel internet příkazem OOBE/bypassnro. Síťová karta potřebovala ovladač. Vše funguje dobře, ale nejde mi přidat účet Microsoft. Když kliknu na přidat, problikne okno a to je vše. Poradí mi někdo ? dík
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    TEAPACK: Hirens bohužel ukončil vývoj tak tam není tolik toolů co bývalo, ale osobně jsem na něj zvyklý, Gandalf má širokou sadu nástrojů
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TAJSO: Díky, neznal jsem ale vypadá to jako přesně to, co jsem si představoval =)
    skoro jako trinity rescue kit, ale umí to i ty klíče ^.^
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    TEAPACK: nebo nabootovat hirens boot pe, nebo gandalfs win pe a spustit nastroj, v kazdem jsou alespon dva builtin a oba funguji
    PES
    PES --- ---
    TEAPACK: Free NirSoft ProduKey ;-) (nutno spustit pod zvýšenými právy, aby přečetl všechno + něktreré antiviry jsou z toho "nervózní")
    ProduKey - Recover lost product key (CD-Key) of Windows/MS-Office/SQL Server
    https://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
    GURBON
    GURBON --- ---
    TEAPACK: Disk dej do jinyho kompu, pust tohle https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/ ( staci ta free verze). Tools/Load hive nasmeruj na ten starej disk tusim do slozky Windows.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Technická: Na jednom noťasu mi umřely Win7, při startu neustále točí BSOD. Chci je přeinstalovat desítkama, ale štítek s product key je ošoupaný do čista. Znáte nějaký způsob, jak z toho disku vytáhnout product key z registrů? klidně ten disk nacpu do jinýho WIn kompu, nebo LiveUSB s linuxem, ale fakt nechci platit za licenci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam