• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    BAT
    BAT --- ---
    TAJSO: Kde jsem psal, ze ma to CHCI prejit?
    Otazka (BAT) znela:
    Zkousel/pouziva nekdo Windows 10 "Ameliorated"? (https://wiki.ameliorated.info/documentation_21H1)
    Pokud ano, narazili jste na nejaky SW/hra/ovladace co by pod tim nefungovali?


    Ty delas vsechno jine, jenom neodpovidas na polozenou otazku, takze prosim zase nekam zalez a nechej tu mluvit nekoho, kdo s tim ma nejaky zkusenosti, a nebo nekoho, kdo aspon pozna rozdil mezi Windows 7 a Windows 10.

    Na vic uz reagovat nebudu. Ty jsi evidentne clovek, kterej sice vi prdlacku, ale o to radsi se posloucha a bude placat jakykoliv kraviny, jen aby mel nejaky divaky.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    BAT: Mimochodem, většinu toho co tady dělají dost složitě a z Debianu umí i Wimwitch když víš co chceš modifikovat. Nepotřebuješ linux, instalačku pro w10 i 11 zkompiluješ i pod sedmičkama..
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    BAT: Hloupá otázka, ale proč proboha? Protože Debian nepodporuje hry? Proč tolik práce s tím vytvořit systém který nikdy nedostane žádnou aktualizaci, takže za relativně krátkou dobu umře směrem k online službám. Jako na staré offline hry sis mohl nechat ty sedmičky a netrápit se s takovou pitomostí. Cokoliv co je online tě z logiky věci dříve nebo později (a spíš dříve) stejně zařízne a dostaneš se tam kam s těma sedmičkama.
    Nehledě na to, že tedy přehnaně řešíš soukromí (aby mne snad ms nešmíroval), ale pustit si nějaký z internetu stažený skript o kterém nevíš co přesně dělá, ti nevadí. Čili když to trošku přeženu tak abys náhodou neposlal nějaká performance data do MS a náhodou ti neběžela nějaká podle tebe nepotřebná služby tak raději nainstaluješ něco co může někomu jnému těžit btc nebo být součástí nějakého botnetu etc....
    Nebylo by tedy lepší spíš provést nějaké reverzní inženýrství a prostě dát si dohromady vlastní set úprav, tak abys věděl co a jak jsi udělal? Vždyť tady stejně půlku děláš ručně, tak proč rovnou ne všechno?
    Počítám, že jsi ještě ani nic nenainstaloval a neotestoval, ale zatím stále jen špekuluješ nad tím jak řešit něco o čem vlastně víš jen z doslechu.
    Když jsi ochotný jít do takové operace jakou jsi pastoval tak kde je problém prostě nainstalovat W10 (půl hodiny práce) a pak si to chvíli zkoušet? Najít to co tě štve a řešit konkrétní věci...
    BAT
    BAT --- ---
    Zkousel/pouziva nekdo Windows 10 "Ameliorated"? (https://wiki.ameliorated.info/documentation_21H1)
    Pokud ano, narazili jste na nejaky SW/hra/ovladace co by pod tim nefungovali?
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    LOPIK: Dík, vyzkouším.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    HONZA117: Můžes zkusit vrátit to bypassnro - podle interntu to jen přidá klíč do registru:
    "reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f"
    Tzn. pusť regedit.exe jako admin, zkuš najít ten klíč - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE - tam najdi bypassNRO a dej tam nulu místo jedničky..
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    Nainstaloval jsem si Win 11 Pro a při instalaci jsem obešel internet příkazem OOBE/bypassnro. Síťová karta potřebovala ovladač. Vše funguje dobře, ale nejde mi přidat účet Microsoft. Když kliknu na přidat, problikne okno a to je vše. Poradí mi někdo ? dík
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    TEAPACK: Hirens bohužel ukončil vývoj tak tam není tolik toolů co bývalo, ale osobně jsem na něj zvyklý, Gandalf má širokou sadu nástrojů
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TAJSO: Díky, neznal jsem ale vypadá to jako přesně to, co jsem si představoval =)
    skoro jako trinity rescue kit, ale umí to i ty klíče ^.^
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    TEAPACK: nebo nabootovat hirens boot pe, nebo gandalfs win pe a spustit nastroj, v kazdem jsou alespon dva builtin a oba funguji
    PES
    PES --- ---
    TEAPACK: Free NirSoft ProduKey ;-) (nutno spustit pod zvýšenými právy, aby přečetl všechno + něktreré antiviry jsou z toho "nervózní")
    ProduKey - Recover lost product key (CD-Key) of Windows/MS-Office/SQL Server
    https://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
    GURBON
    GURBON --- ---
    TEAPACK: Disk dej do jinyho kompu, pust tohle https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/ ( staci ta free verze). Tools/Load hive nasmeruj na ten starej disk tusim do slozky Windows.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Technická: Na jednom noťasu mi umřely Win7, při startu neustále točí BSOD. Chci je přeinstalovat desítkama, ale štítek s product key je ošoupaný do čista. Znáte nějaký způsob, jak z toho disku vytáhnout product key z registrů? klidně ten disk nacpu do jinýho WIn kompu, nebo LiveUSB s linuxem, ale fakt nechci platit za licenci.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JINX:
    Zaniklo to, ale byla to jedna z mých prvních reakcí na PSA, kde psal že nabídka start je nefunkční…

    To co popisuji, je pak už práce s otevřenými okny… proto ty ?+TAB zkratky… nebo varianta pro klikače…
    JINX
    JINX --- ---
    KOC256: Není rychlejší winkey a pak rovnou 3-4 první znaky pro vyhledání aplikace? Takhle člověk musí pořad opouštět klávesnici a sahat na mys což je zdlouhavé a neergonomicke. Osobně bych ve win ocenil větší důraz na práci s klavesovyma zkratkama.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PRAASHEK:
    Za mě (i když to asi nikdo nechce slyšet).
    Vždy je vše na svém místě. Vždy vím kde najdu outlook, vždy vím kde najdu Word, vždy vím kde najdu MMS, VS, putty, WinSCP, TC, …

    Nevím jak moc rozličně pracujete ostatní, ale já (viz můj screen) používám asi 15 základních aplikací často a pak mnoho dalších zřídka. Ty co používám často si připinuji a pak je mám vždy dostupné na stejném místě (+- pár ikon ale vizuelní pozice zůstavá). Ten screen co tu ukazoval GURBON (pokud se nepletu), tak je strašný zmatek. Všimněte si třeba té oranžové ikony někde uprostřed. Jak ji efektivně najít, když pokaždé bude jinde?

    Asi není třeba flame a polemiky, ale toto je moje vysvětlení. A pokud mi chce někdo tvrdit, že se skvěle vyzná v tom chaosu co každý den bude vypadat úplně jinak a zavřené aplikace se mu budou ztrácet někde uprostřed, tak OK…

    A abych to ještě doplnil. Nevidíš to přímo v liště ale na hover nebo Alt+TAB nebo Win+TAB. Tedy možnosti jsou, ale možná jen na to nejsi zvyklý…
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    GURBON: ok priste az me to zase popadne tak to zkusim
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GURBON: tohle není to, co potřebuju - potřebuju aby to rightclicknulo přesně pod myším kursorem (jinak bych si vystačil s klasickým "kontextová nabídka" tlačítkem - a navíc na tom ntbooku není numpad). Tak jako třeba v prohlížeči místo middleclicku pro nový tab lze použít ctrl+leftclick (uvádím jenom jako příklad)
    GURBON
    GURBON --- ---
    KLEINZACH: na hyperV to slo bez srani, ale to asi nechces slyset
    GURBON
    GURBON --- ---
    PRAASHEK: Jestli mas numpad, muzes si zapnout mys na klavesnici a pak je to na +
    viz: https://www.wikihow.com/Use-a-Keyboard-to-Click-Instead-of-a-Mouse
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    chtel sem win11 pustit ve virtualu - je s tim nejak moc srani: musel jsem updatnout vmware, pak pridat tpm rucne do cfg, protoze player to neumi a pak mi to reklo, ze muj pocitac neni hoden instalace. pridal jsem pamet i cpu a od te doby chcipa neco ve vmware (broken pipe) .. nenasli ste nejakou primocarou cestu?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Menší odbočka - je nějaká možnost, jak udělat ve windows 10 rightclick kombinací nějaké klávesy + leftclicku? Míněno bez instalace pomocných 3rd party softwárů. Mám na jednom noťasu hrozně pičovský touchpad a tohle by mi pomohlo.

    L4MA: myslíš ono lidské teplo
    L4MA
    L4MA --- ---
    PRAASHEK: cejtis prijemno po tele, jako kdybys pouzival Mac. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam