KOC256: Problém je že psaného je toho tolik, že kdo se v tom má vyznat, když v tom kolikrát plavou i mnozí právníci a to i ti co se hlásí k IT právu. Takže tu jistotu v podstatě nemáš ani s tím právníkem.
Nemluvě to, že ty EULA se aktivně mění za pochodu, což je za mě ten největší problém.
A na tohle prostě ty korporace sází, protože je dost malá šance (neli minimální) je ze spoda ohrozit a domoci se práva. Koncový zákazník nemá šanci se ozvat (musel by to udělat hromadně a museli by se o to i začít mnohem více i hlavní media.) a plnohodnotný ekvivalent k Windows apod v některých směrech není. A že MS dlouhodobě dostává těžký kartáč za Monopol a praktiky. (nejen on) Proto taky pomohl Apple před krachem. Protože by měl sakra problém. (A jinak by jablíčkáři už nejspíše dávno nebyly) I ten Linux má ohlídaný aby mu nevlezl do byznysu. To bylo keců jak nejen Nemecká státní správa a pak i další země v EU začnou používat Linux a openoffice apod. No někde to zkusili a zkoušeli i docela dlouho a jak to dopadlo.
Nevím, na mě ten článek nepůsobí důvěryhovně (informace ano), ale předně vnímám ho jako skrytou reklamu s omáčkou od právníků co si jedou svůj byznys s druhotnými licencemi. A nezapomene se pochlubit velkými a známými společnosti kam se jim to povedlo nacpat. A jaksi mi tam chybí MS partner certificate? Nebo tohle už nefrčí?
Docela by mě zajímalo zda bude při koupi uvedený původní vlastník a nebo po nákupu bude původní majitel stejný jako v téhle ukázce.
https://www.trustedone.cz/rodny-list-licence/ Jen aby to vypadalo přesvědčivě.
Za mě jen rádoby vyumělkovaná faktura.
Ten ceník je „legrace“ sama o sobě.
https://prednyslm.eu/cs/microsoft-windowsTakže za mě asi tak.
PS: A ještě jedna věc z mé praxe, která mi často když jsem připravoval vyčíslení škod pro vyšetřovatele PČR. Je vyčíslení škody na základě doporučené prodejní ceny? A když už si někdo stáhne něco nelegálního a nepoužívá to k dalšímu obohacení. Tak jaká je vlastně škoda, když by tu možnost si to někde stáhnout neměl, tak že by si to dobrovolně koupil? A kdy je čím dál častěji tlačeno, že si musíš něco nedobrovolně pořídit? Nebo je to sice zdarma, ale za takových podmínek, že bych je za to poslal nejraději ke zdi. Ale pokud si ten slabší, tak prakticky neuděláš nic, jen se dostaneš nakonec do deprese.
Fakt nevím a jsem v určitém ohledu schovívavý. Takže jsem pár těm zájemcům o mou hru co se ji snažili stáhnout z nelegálních stránek, poslal pár klíčů zdarma jako promo. Stejně by si ji jinak nejspíš na 99% nekoupily.
Takhle se mi někteří za ten dar snažili nějak odvděčit. A i když by se mi povedlo uspět a mít peníze, tak jediné na co bych se zaměril je potrestat ty co se předně finančně obohacují na nelegálním obsahu a nebo do něj v kládají škodlivý kod, který pak využijí k finančnímu obohacení. Ale byl by to dost marný boj a jen bych na tom zbytečně ještě tratil více. Než když se zaměřím na to odvést lepší práci a aby to stálo více lidem mě finančně podpořit. Velké a bohaté společnosti to obvykle dělají tak že se snaží koupit nebo pohltit konkurenci a pak hezky potichu ji v klidu odstranit.