• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    BAT: mě to stahovat jde ...
    BAT
    BAT --- ---
    Ale ted koukam ze v programs and features mam "Microsoft Visual C++ 2015-2022 Redistributable" jako uz nainstalovany, tak... uff, tak to teda asi mam, ale proc nic nefunguje..
    asi je problem nekde jinde, nevermind
    BAT
    BAT --- ---
    PUSCHPULL: tam je prave ten link na aka.ms o kterem jsem psal.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    BAT: viz niže
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Odtud to nejde?
    Latest supported Visual C++ Redistributable downloads | Microsoft Learn
    https://learn.microsoft.com/en-us/cpp/windows/latest-supported-vc-redist?view=msvc-170#visual-studio-2015-2017-2019-and-2022
    BAT
    BAT --- ---
    Nevite jak stahnout Microsoft Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2019?
    Oficialni link se tvari jako https://aka.ms/vs/17/release/vc_redist.x64.exe, kdyz ho zkusim otevrit tak se to presmeruje na nejakej fivnej generovanej link vedouci na download.visualstudio.microsoft.com, a tam to chcipne s nic nerikajicicm "Unable to connect".
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    drobne varovani: Windows KB5023706 mi zpusobil cyklicky crash explorer.exe

Faulting application name: explorer.exe, version: 10.0.22621.1344, time stamp: 0x7e4082a9
    Faulting module name: windowsudk.shellcommon.dll, version: 10.0.22621.1344, time stamp: 0x6538f553
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x000000000025bbb0
    Faulting process id: 0x0x5450
    Faulting application start time: 0x0x1D95CD8CDA3C640
    Faulting application path: C:\Windows\explorer.exe
    Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\windowsudk.shellcommon.dll

kdybyste nekdo slapnul do stejneho lejna, prikaz na uninstall je:

wusa /uninstall /kb:5023706
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    chkdsk jednotka /scan /r /v by neměl opravovat ale jen zkontrolovat. To -r ti projede fyzicky celej disk a najde vadný sektory, to -v by ti to mělo vypsat všechny soubory (na FAT disku, u NTFS to vypíše "cleanup messages"). I bez toho /v to ale myslím napíše, kde našel chyby, jestli nějaký.
    Log je na obrazovce, nebo pak v prohlížeči událostí
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    FERRYH: já totiž potřebuju vědět, kterých souborů se to týká, abych mohl opravit ty konkrétní zvukové knihovny (obsahující možná miliony malých i velkých souborů), kterých se to týká. Pokud mi chkdsk soubory nechá zmizet, potažmo je hodí do rootu s příponou .chk, tak to je pro mě napiču řešení :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PRAASHEK: priznam se ze ja vzdy daval jen chkdsk /f -- pripadne pri kontrole sektoru disku pak /C
    ale mam dojem, ze kdyz das bez parametru jen chkdsk C: tak to bude jen kontrolovat, ne?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LOPIK: okay, jsou to dva SATA NEsystémové 2TB SSD (skoro plné). Jaký parametr mám teda použít? Jsem z toho dost zmatený. Chci, aby ty chybné soubory vypsal v logu ale nepauzoval se, když na nějaký narazí ani se je nepokoušel opravit. Přijde mi, že tam snad tahle možnost není...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Sorry chkdsk jsem myslel - to i nějak loguje, koukni sem - https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows-commands/chkdsk
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LOPIK: s tím kopírováním je mi to jasný, ale já potřebuju výpis, protože toho bude asi dost na hodně různých místech. Nenahlásí scandisk jenom že tam JSOU chyby a nabídne opravu, místo aby mi nabídl jenom seznam těch souborů?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PRAASHEK: ScanDisk, můžeš ho nechat zkontrolovat i špatný bloky, ale trvá to.. Po složkách je nejjednodušší to prostě zkusit zkopírovat - tím odchytneš i problémy s právama..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //kdyby byl plugin do total commanderu nebo nějakého podobného programu, bylo by to ideální.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Doporučte ideální utilitu (nebo přímo win nástroj), který projede určený disk/folder a zjistí poškozené soubory a ty konkrétně vypíše. Jsem asi magor, ale nic takového nemůžu najít.
    PES
    PES --- ---
    CYBERWOLF: Samo ProcessExplorer celkem snadno odhalí největšího žrouta času CPU i I/O na disku...
    PES
    PES --- ---
    CYBERWOLF: Vím já? Záleží na tom kolikrát ten tam těch .NET nainstalovaných (ono to tahá s sebou kde co), ale 10hod. je fakt moc (tedy na SSD disk).
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PES: to ale snad nemůže trvat deset hodin, ne?
    PES
    PES --- ---
    CYBERWOLF: Často tohle je po aktualizacích "předkompilovávání" .NET knihoven...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam