• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    BAT
    BAT --- ---
    Nevite jak stahnout Microsoft Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2019?
    Oficialni link se tvari jako https://aka.ms/vs/17/release/vc_redist.x64.exe, kdyz ho zkusim otevrit tak se to presmeruje na nejakej fivnej generovanej link vedouci na download.visualstudio.microsoft.com, a tam to chcipne s nic nerikajicicm "Unable to connect".
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    drobne varovani: Windows KB5023706 mi zpusobil cyklicky crash explorer.exe

    Faulting application name: explorer.exe, version: 10.0.22621.1344, time stamp: 0x7e4082a9
    Faulting module name: windowsudk.shellcommon.dll, version: 10.0.22621.1344, time stamp: 0x6538f553
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x000000000025bbb0
    Faulting process id: 0x0x5450
    Faulting application start time: 0x0x1D95CD8CDA3C640
    Faulting application path: C:\Windows\explorer.exe
    Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\windowsudk.shellcommon.dll

    kdybyste nekdo slapnul do stejneho lejna, prikaz na uninstall je:

    wusa /uninstall /kb:5023706
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    chkdsk jednotka /scan /r /v by neměl opravovat ale jen zkontrolovat. To -r ti projede fyzicky celej disk a najde vadný sektory, to -v by ti to mělo vypsat všechny soubory (na FAT disku, u NTFS to vypíše "cleanup messages"). I bez toho /v to ale myslím napíše, kde našel chyby, jestli nějaký.
    Log je na obrazovce, nebo pak v prohlížeči událostí
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    FERRYH: já totiž potřebuju vědět, kterých souborů se to týká, abych mohl opravit ty konkrétní zvukové knihovny (obsahující možná miliony malých i velkých souborů), kterých se to týká. Pokud mi chkdsk soubory nechá zmizet, potažmo je hodí do rootu s příponou .chk, tak to je pro mě napiču řešení :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PRAASHEK: priznam se ze ja vzdy daval jen chkdsk /f -- pripadne pri kontrole sektoru disku pak /C
    ale mam dojem, ze kdyz das bez parametru jen chkdsk C: tak to bude jen kontrolovat, ne?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LOPIK: okay, jsou to dva SATA NEsystémové 2TB SSD (skoro plné). Jaký parametr mám teda použít? Jsem z toho dost zmatený. Chci, aby ty chybné soubory vypsal v logu ale nepauzoval se, když na nějaký narazí ani se je nepokoušel opravit. Přijde mi, že tam snad tahle možnost není...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Sorry chkdsk jsem myslel - to i nějak loguje, koukni sem - https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows-commands/chkdsk
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LOPIK: s tím kopírováním je mi to jasný, ale já potřebuju výpis, protože toho bude asi dost na hodně různých místech. Nenahlásí scandisk jenom že tam JSOU chyby a nabídne opravu, místo aby mi nabídl jenom seznam těch souborů?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PRAASHEK: ScanDisk, můžeš ho nechat zkontrolovat i špatný bloky, ale trvá to.. Po složkách je nejjednodušší to prostě zkusit zkopírovat - tím odchytneš i problémy s právama..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //kdyby byl plugin do total commanderu nebo nějakého podobného programu, bylo by to ideální.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Doporučte ideální utilitu (nebo přímo win nástroj), který projede určený disk/folder a zjistí poškozené soubory a ty konkrétně vypíše. Jsem asi magor, ale nic takového nemůžu najít.
    PES
    PES --- ---
    CYBERWOLF: Samo ProcessExplorer celkem snadno odhalí největšího žrouta času CPU i I/O na disku...
    PES
    PES --- ---
    CYBERWOLF: Vím já? Záleží na tom kolikrát ten tam těch .NET nainstalovaných (ono to tahá s sebou kde co), ale 10hod. je fakt moc (tedy na SSD disk).
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PES: to ale snad nemůže trvat deset hodin, ne?
    PES
    PES --- ---
    CYBERWOLF: Často tohle je po aktualizacích "předkompilovávání" .NET knihoven...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Asi si to dotahuje nějaký ty updaty - taky to věčně potkávám, 95% uživatelů si toho nevšimne, je to asi "normální" chování těch windows. Ono by si to tyhle věci mělo pouštět, když ten počítač není moc vytíženej, ale to je dneska vlastně kdykoliv, když tam máš puštenej word nebo to nějak normálně používáš. Co s tím moc nevím - nechat to občas puštěný přes noc nebo tak, jenže stejně nevíš, kdy se to rozhodne, zas si něco tahat..
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    LOPIK: bral si to hlavně System a Antimalware service, přesnějc nevím. Teď už se to uklidnilo, ale moc nevím čím to bylo. Dneska se mi objevil další update, po kterém to bylo zasekané cca 2 hodiny (předtím to bylo celý den, včetně pár restartů).

    sfc /scannow jsem zkoušel, něco to našlo a opravilo, ale ničemu to nepohlo. DISM ScanHealth všechno v pohodě, to samý řeklo i několik dalších utilit, co jsem na to našel. Taky jsem zjistitl, že výrobce nikdy nevydal žádný nový driver.

    No, ale řekl bych, že se to spíš nějak vyřešilo samo, než že bych to nějak spravil.

    Každopádně díky za tip.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CYBERWOLF: Koukni ve správci co ti to vytěžuje - po updatu by to mohly být nějaký WMI nebo Windows Orchestrator služby, tam je pomůže restartovat.. Případně můžeš zkusit klasicky z příkazový řádky jako admin "DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth" nebo /restorehealth když to něco najde a "SFC /scannow"
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Po posledním updatu Windows 10 se mi výrazně zpomalil disk C, což znamená, že je hrozně pomalý úplně všechno. Podle správce zařízení jede disk skoro pořád na 100%, přičemž rychlost čtení i zápisu se pohybuje v jednotkách MB, odezva v rádech desítek až stovek milisekund a to je na SSD docela tragédie. Zaplněním disku to není, mám 738 GB volno.

    Netuší někdo, co se tam mohlo posrat?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    PRAASHEK: věřím, většinou fungovalo na stránce ten adblock vypnout jednodušše přes tlačítko nahoře - tohle se mi stalo asi prvně a na tu stránku jsem čas od času zabloudil
    já to vlastně na jednu stranu chápu - provoz maj vesměs z těch reklam a adblocky atp. je podělávaj. na druhou stranu jsou weby, do kterých bych bez adblocku nešel :) myslim, že i na youtube atp. mi to pomáhá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam