PES: Já tedy si vybavím jen to, že na Vista domácí uživatelé nadávali primárně kvůli tomu, že jim na tom nefungují hry apod. A z toho mi tak nějak tehdy přišlo, že vznikl ten obrovský hejt. Protože naopak lidé z IT si naopak Visty většinově pochvalovali. A když mi několik lidí z IT to vysvětlilo proč jsou a k čemu jsou dobré a že jsou jedny z uživatelsky nejbezpečnějších OS co M$ udělal, tak jsem Visty přestal hejtit. Jediné na čem jsem se neshodl, byl problém s kompatibilitou a plným domácím využitím právě na hraní her.
A prý i ten výkon na slabších strojích šel na Vista poladit aby fungovali svižně. Nejspíš to klasicky možné je, jen mimo mé schopnosti. Když se podívám na různé mody a úpravy současných verzí OS.
Jako docela nechápu ty ostrostřelce co vypínají antivirák i firewall a vesele surfují. V dnešní době kdy při zadání adresy stačí splést i jedno písmenko a virus je doma. Kdysi se mi to povedlo na čisté instalaci tuším W98SE když jsem chtěl stáhnout aktualizace a překlil jsem jedno písmenko v adrese a už jsem se vezl.
Ono vůbec to internetové propojení je schopná antipiracy věc. Ale na druhou stranu i tak dost k nasrání, když je neustále pro nějaké funkce aby fungovali požadováno internetové připojení i když to potřeba pro funkci není. A hlavně to co mě absolutně sere nejvíc, tak když si něco koupíš tak se ti může stát, že o to bez náhrady můžeš přijít. Třeba jako se to stalo třeba nejen s Unreal Tournamentem. Takže jsem přišel o dvě zaplacené digitální licence, bez nějaké náhrady. Stejně jako mi hrozilo, že bych si musel znovu koupit licenci na Windows, protože M$ má na svých aktivačních serverech bordel.