Poslední cca 3 týdny řešíme v práci brutální zpomalování až zamrznutí počítačů. Vše jsou Windows 10 22H2, různý hardware. Nejstarší kompy jsou Optipexy 3020 s 4GB RAM a SSD diskem. Našel jsem pár diskuzních fór, kde se řeší problém s aktualizací kb5028166 v kombinaci s AV třetí strany. Což je náš případ. Zatím jsme vysledovali, že snad pomůže odinstalace AV a pak jeho opětovná instalace. Spíš mě ale překvapuje, že o tom nejede nějaká větší informační kampaň. U nás se to týká desítek počítačů. Možná to brzy budou stovky. Řešíte to někdo taky?
Jinak v iso z července je nespíš aktualizace již zapracována, protože po čisté instalaci se neobjevuje v seznamu instalovaných aktualizací, takže u čistých instalací novým iso by neměl být problém, protože se AV instaluje až na aktualizovaný systém. Ale jinak nepomůže ani reinstalace systému novým buildem se zachováním nastavení a aplikací. Dokonce mi zůstala viset na několika PC ta instalace na různé úrovni procent (nejčastěji 86 %). On ten počítač nezamrzne. Jen s ním nejde pracovat a vždy to nejprve postihne nějaký konkrétní proces (třeba Outlook) a pak to postupně zamrzá dál (nabídka start apod.). Nakonec se hýbe jen myš.