ahoj, mám v práci na Windows (desítky, které mi dneska updatovali na jedenáctky, ale v obou se to chová stejně) takový problém, který je natolik first world, že se s ním stydím jít na pracovní technická fóra:
prostě jde o lock screen: je tam nastavená nějaká ta věc, která pravidelně mění obrázek této obrazovky: teď jsem vygooglil, že se to jmenuje Spotlight
občas tam nastaví nějaký obrázek, který se mi nelíbí, vygooglil jsem, že se tam má kliknout na nějaké tlačítko, jenže to tlačítko tam není: tak jsem vygooglil, že systémová politika organizace může Spotlight přiohnout a něco vypnout či upravit
zdá se, že se tam stále střídá relativně malá množina obrázků: jediné co chci je občas tu změnu vynutit (něco jako "nechci, dál") klidně v Power Shellu
jediné co můžu je to celé vypnout (to zatím nechci) a pak jsem narazil na nějaký skript, který obrázek ze Spotlightu vykopíruje někam jako soubor, to mi zatím přišlo jako kanón na vrabce (napadá mě řešení, že prostě vykopíruju ty, které se mi líbí a pak nastavím, aby přepínal mezi nimi ne v rámci Spotlight, ale nějaké custom slide show
sedím teď doma u Linuxu, tak to lovím z paměti