Ahoj, pokud se ptám na špatném místě, tak mě klidně smažte.
Jsem už na hranici zoufalství. Potřebuji jednoduchou věc, ale ani po hodinách nastavování, hledání v návodech toho nejsem schopen. Co mám:
Mám stolní PC pracovní stanici s WIN 10. Přihlašuje se PINem k Windows Hello.
Mám notebook s WIN 11. Přihlašuje se PINem k Windows Hello.
Obojí je připojeno k domácímu routeru/internetu. PC síťovým kabelem, notebook přes wifi.
Mám účet Microsoft s loginem a heslem.
Co potřebuju:
Aby notebook viděl některé sdílené složky z PC a mohl z nich číst/zapisovat
Aby PC vidělo některé sdílené složky z notebooku a mohl do nich zapisovat
Aby některé disky mohly být jako síťové a tedy přístupné z obou zařízení
Notebook je pro PC viditelný na síti, ale nelze do něj přistupovat, protože je nastavené sdílení s ochranou heslem (abych mohl vůbec něco zkopírovat, musím toto vypnout, pak vidím celou větev USERS). V návodech bylo, že pokud notebook nemá místní login a heslo (používám PIN), tak platí login a heslo k MS účtu. Ale to nefunguje. Stále hlásí neplatné jméno nebo heslo.
PC je pro notebook někdy viditelné, ale pouze veřejné složky, ať dělám co dělám, ty složky, které potřebuji sdílet, nastavím jim sdílení i přidám vlastníka Everyone, stále nejsou vidět.
Pořád nechápu, že v 21. století neexistuje něco, jako QR kód, který vygeneruje jedno zařízení, na druhém se načte a síť se tak sama nastaví. Nebo něco podobně uživatelsky snesitelného. Nastavení jsou rozptýlená napříč správou účtů a sdílením a v těch návodech od MS se ztrácím. Pokud by měl někdo zcela jednoduchý, polopatický návod pro debila, ideálně krok za krokem, budu nesmírně vděčen.