• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    BAT
    BAT --- ---
    Mam na Windows 10 nejak rozbite updatovani.

Podle historie se posledni update instaloval 25.‎02.‎2024 (neco pro .NET).
    Od te doby nic, ale nevenoval jsem tomu pozornost, protoze mi vyhovovalo ze Windows neotravuje.
    A ted koukam na Windows Update, a visi tam 9 updatu, vsechny ve stavu "Downloading - 0%".
    Nejstarsi z nich je "2024-05 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5001716)", takze takhle si tam proste sedi uz 3 mesice :)

Nevidim zadne "cancel" tlacitko, nebo tak neco, cim by se to dalo zrusit a pak treba dat nejaky retry - existuje neco takoveho?
    Poustel jsem update troubleshooter, ktery nezjistil zadne potize (coz me moc neprekvapuje, imo tyhle jejich "troubleshootery" nikdy k nicemu nebyly, i kdyz bych se rad jednou konecne mylil).

Googleni je k nicemu - to jsou same "rady" typu "zkontrolujte, ze vam funguje internet", "pustte troubleshooter", "ujistete se ze bezi BITS a pod.", "restartujte komp", a jine podobne zbytecne genericke cancy.

Mate nekdo napady jineho typu nez "ujisti se, ze mas pripojeni k internetu"?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CYBERWOLF: Chyba v testovacím scénáři, která neodhalila chybu ve funkčnosti. Ve Windows celkem časté :/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Ale hlavně mi teda hlava nebere, že na druhý pokus to dá, ale na první ne. To evidentně není tím, že by na to nebyl zařízený
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    IMOLOL: dík. To musím říct, že jsem od win11 čekal víc, když už umí rozbalit i rar. Tak snad za dalších 30 let :)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    CYBERWOLF: Windows explorer bohužel neumí rozbalovat zipy rozložený do vícero souborů. Sosni 7-zip
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    IMOLOL: jasně, nejdřív to řekne že stejný svazek nelze použít a když to zruším, tak že neočekávaná chyba. Ještě jsem zjistil, že to dělá jenom u archivů rozdělených do víc souborů a jestli existuje nebo neexistuje cílový adresář nemá vliv. Prostě při prvním pokusu o rozbalení to nejde a při druhém už jo.

IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    CYBERWOLF: mohl bys postnout screenshot tý chyby?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Když chci na Win 11 rozbalit zip, tak mi to nejdřív řekne že nemůže rozbalit do stejného svazku a udělá prázdný adresář. Okamžitě potom dám rozbalit ještě jednou a už je to všechno v pohodě a rozbalí normálně. Zřejmě to tak dělá u každého zipu, tak to asi není problém v souboru. Dalo by se to nějak udělat, aby to rozbalovalo na první pokus?

To je past vedle pasti, btw
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    jen pro zajímavost, shrnutí recentního Crowdstrike fuckupu od ex-windows developera :
    CrowdStrike IT Outage Explained by a Windows Developer
    https://www.youtube.com/watch?v=wAzEJxOo1ts

CrowdStrike Update: Latest News, Lessons Learned from a Retired Microsoft Engineer
    https://www.youtube.com/watch?v=ZHrayP-Y71Q
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JIMX: taky mám pocit, že to dělaly Win10, ale tam se mi to asi povedlo nějak vyřešit, protože se mi to roky nestalo. Včera jsem zkusil co psal IMOLOL a zatím to drží. Uvidíme, jestli vydrží :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    CYBERWOLF: tohle dělaly už win10 ... a win11 v tom úspěšně pokračují ... popravdě ani nikdy nevím, co to najednou způsobí, že to přidá tu qwertz ...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    IMOLOL: zkusil jsem, tak uvidíme jestli to vydrží. Díky
    NAVARA: mě to spíš přijde že je to při spuštění, ale jenom někdy. Prostě jeden den to je v pohodě a druhej den ráno bordel
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    IMOLOL: btw. pokud ty nově přidaný layouty nevidíš v nastavení, tak je přidej a pak odeber, měly by zmizet.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    CYBERWOLF: zkus následující. Odeber ty layouty který nechceš. Vlez do control : panel -> region -> administrative - klikni na "copy settings", zaškrtni dole obě políčka, ok a hotovo.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERWOLF: iirc se to děje při spuštění apky, co by teoreticky mohla qwertz použít
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    NAVARA: nešlo by spíš někde odebrat z scheduleru to že to tam cpou? Tohle je přece demence
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERWOLF: Nascriptovat přidání/odebrání qwertz do task scheduleru? Protože win11 ti jim tam budou cpát furt
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Windows 11 mě sere s nastavením klávesnice. Potřebuju českou querty a anglickou. Nastavil jsem si abych je tam měl, po několika dnech mi tam naskočila debilní kombinace, kdy pod češtinou je jak quertz tak query a v angličtině je angličtina a česká querty, což není co bych si přál. Když to proklikám v nastavení, abych to měl jak chci, tak je to pár dní dobrý a pak se tam zase vrátí tenhle bullshit. Dá se to udělat nějak, aby to vydrželo? Ma microsoftím fóru jsem našel spoustu rozvláčně rozepsaných tipů, akorát nic nezabírá
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Botched security update breaks Windows worldwide, causing BSOD and crashes - Neowin
    https://www.neowin.net/news/botched-security-update-breakes-windows-worldwide-causing-bsod-and-crashes/
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    GURBON: Ty jo... až tímhle otevřením napřímo se mi zobrazily všechny sdílené položky z desktopu. Díky! Tak snad už to bude fungovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam