• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    IMOLOL: zkusil jsem, tak uvidíme jestli to vydrží. Díky
    NAVARA: mě to spíš přijde že je to při spuštění, ale jenom někdy. Prostě jeden den to je v pohodě a druhej den ráno bordel
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    IMOLOL: btw. pokud ty nově přidaný layouty nevidíš v nastavení, tak je přidej a pak odeber, měly by zmizet.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    CYBERWOLF: zkus následující. Odeber ty layouty který nechceš. Vlez do control : panel -> region -> administrative - klikni na "copy settings", zaškrtni dole obě políčka, ok a hotovo.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERWOLF: iirc se to děje při spuštění apky, co by teoreticky mohla qwertz použít
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    NAVARA: nešlo by spíš někde odebrat z scheduleru to že to tam cpou? Tohle je přece demence
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERWOLF: Nascriptovat přidání/odebrání qwertz do task scheduleru? Protože win11 ti jim tam budou cpát furt
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Windows 11 mě sere s nastavením klávesnice. Potřebuju českou querty a anglickou. Nastavil jsem si abych je tam měl, po několika dnech mi tam naskočila debilní kombinace, kdy pod češtinou je jak quertz tak query a v angličtině je angličtina a česká querty, což není co bych si přál. Když to proklikám v nastavení, abych to měl jak chci, tak je to pár dní dobrý a pak se tam zase vrátí tenhle bullshit. Dá se to udělat nějak, aby to vydrželo? Ma microsoftím fóru jsem našel spoustu rozvláčně rozepsaných tipů, akorát nic nezabírá
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Botched security update breaks Windows worldwide, causing BSOD and crashes - Neowin
    https://www.neowin.net/news/botched-security-update-breakes-windows-worldwide-causing-bsod-and-crashes/
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    GURBON: Ty jo... až tímhle otevřením napřímo se mi zobrazily všechny sdílené položky z desktopu. Díky! Tak snad už to bude fungovat.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    PUSCHPULL: Windows s tím ovšem nemaj moc co dělat, celej problém byl na straně Crowdstrike
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    BUNDA: ale jo, přečetl. :-)
    CrowdStrike a W
    GURBON
    GURBON --- ---
    American Airlines, Delta, and United planes told to stay in the air as global Microsoft outage grounds flights | The Sun
    https://www.thesun.co.uk/news/29332412/american-airlines-flights-grounded-communications-issue-travel/?#Echobox=1721373844-2

x.com
    https://x.com/disclosetv/status/1814192537348833699
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PUSCHPULL: a přečetl sis víc než jen titulek?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Léta používám mRemoteNG pro vzdálené přístupy, kdysi mi ho tady doporučil ID LEXXA. Bohužel poslední verze vyšla v roce 2019, poslední nightly build je víc než rok starý. Máte prosím nějakou alternativu? Ve výsledku potřebuju mít uložené jen RDP a VNC. Díky
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Počítače a servery s Windows mají po celém světě problémy, na vině je zřejmě softwarová chyba - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/pocitace-a-servery-s-windows-maji-po-celem-svete-problemy-na-vine-je-zrejme-softwarova-chyba/
    nějaká chybička?
    GURBON
    GURBON --- ---
    SUN_VU_KUNG: kdyz zkusis spustit ( WIN+R) a zadas \\NAZEVPC nebo \\IPadresa tak se ti desktop otevre?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak se mi povedl mírný posun. U obou zařízení jsem zrušil přihlášení PINem a přihlásil jsem je loginem a heslem pro účet Microsoft. Oba počítače tak mají stejný účet, i jsou oba vidět jako zařízení v přehledu MS účtu. Na desktopu vidím v síti notebook, po kliknutí na něj vyskočilo okno s žádostí o zadání jména a hesla, zadal jsem stejné údaje pro přihlášení do MS účtu (tedy i ty, kterými jsem se přihlašoval do obou počítačů) a hurá, vidím sdílené položky v notebooku.

Problém ale zůstává v opačném směru - z notebooku nejsem ani zanic schopen zobrazit v síti desktop. Vidím tam jen "Multimediální zařízení Desktop", ale počítač jako takový ne. Už jsem zkusil kde co, ale pořád se v síti nezobrazuje.
    Síť je jako privátní, desktop má povolené sdílení souborů a tiskáren s heslem v privátních a ostatních sítích.
    Ještě mě napadlo, nemohl by mít vliv na neviditelnost desktopu v síti Firewall?
    PES
    PES --- ---
    SUN_VU_KUNG: odkazuj se jménem počítače

PCNAME\Username
    Password
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Díky za rady, vyzkouším to.
    GURBON
    GURBON --- ---
    SUN_VU_KUNG: ve W10 se k tomu da doklikat z nastaveni, u tech w11 snad ten NET USER jmeno heslo /add
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam