• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BAT: klasika :)
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak tomu asi nebudete verit, ale zniceho nic se to najednou probudilo - nekolik aktualizaci uz se stahlo, snad to vydrzi.
    To se mi fakt zda.
    BAT
    BAT --- ---
    NAVARA: Jeste ne, zatim to nebude vic nez 8 hodin.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BAT: Vykašli se na to a reimage... Tímhle ztratíš víc času než kolik bude trvat fresh instalace...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zazálohovat všechny data, vyexportovat/nascreenshotovat všechny konfigurace, uložit/deaktivovat klíče, přeinstalovat windows, nainstalovat všechny appky a postupně je znovu aktivovat/nastavit, mi zabere cca dva dny.

Nejsi už za tím limitem? :)
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: No tak asi prd, protoze hned ta druha od spodu (KB5033052) taky neni k nalezeni.
    Tomu nerozumim, muze nekdo vysvetlit jak je mozny, ze Windows Update nabizi updaty ktery neexistujou v MS update katalogu?
    BAT
    BAT --- ---
    A moment... mala zmena, udelal jsem zase komplet cele to kolecko (dism,sfc,mazani,atp.), a ted je ten seznam sluzeb co to chce instalovat trochu jinej - pred KB5001716 se nacpaly dve veci co tam predtim nebyly:
    • Security Intelligence Update for Microsoft Defender Antivirus - KB2267602 (Version 1.417.168.0) - Current Channel (Broad)
    • Windows Malicious Software Removal Tool x64 - v5.127 (KB890830)
    • 2024-08 Cumulative Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5041580)
    • 2024-08 Cumulative Update for .NET Framework 3.5, 4.8 and 4.8.1 for Windows 10 Version 22H2 for x64 (KB5042352)
    • Intel - net - 23.60.1.2
    • Intel - SoftwareComponent - 1.44.2023.710
    • Intel - SoftwareComponent - 1.71.99.0
    • Intel - SoftwareComponent - 2408.5.4.0
    • Intel - System - 2406.5.5.0
    • 2024-05 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5001716)
    • 2024-01 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5033052)
    • Microsoft .NET Framework 4.8.1 for Windows 10 Version 22H2 for x64 (KB5011048)

...podivam se, jestli se ty dve spodni daji manualne stahnout, a treba kdyz je nainstaluju, tak se to probudi (ne ze bych tomu veril, kdyz tam je nejakej ten mysteriozni network error, ale tonouci...)
    BAT
    BAT --- ---
    LOPIK: Moc se mi nechce instalovat neco rucne, kdyz neznam zavislosti.
    Jako prvni dole je ta "2024-05 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5001716)", ktera v MS update katalogu vubec neni - a kdyz ji nemuzu stahnout a nainstalovat, nechce se mi bez ni instalovat ty dalsi v poradi.
    BAT
    BAT --- ---
    LOPIK: Wifi je zakazana, VPN adapter jsem taky pro jistotu zakazal, jediny pripojeni co je aktivni je kabel.
    BAT
    BAT --- ---
    V logu si update client stezuje na chybu 0x80072efd
    Coz podle googleni by mel byt "nejaky problem s internetovym spojenim":
    Redirecting
    https://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/all/error-code-0x80072efd-windows-10/49b39dc7-f56d-4fe1-8fab-2cffa916a15f

Ale nenapada me co by to melo byt za problem. V nastaveni site nevidim nic divneho.
    Nejsem si vedom, ze bych na tom od prvotniho nastaveni po instalaci neco menil (po cemz updaty minimalne 2 mesice fungovaly).
    Je mozne, ze neco je jinak, ale co by to sakra bylo?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak jestli ti jde o jeden balíček, tak to tam můžeš zkusit nacpat ručně přes DISM i bez windows update, jde tím i odebrat ty balíčky, co se ti nezdaj atd.

Redirecting
    https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/installing-windows-os-updates-by-using-dism-and/2cfd6e2e-db33-4be1-b46e-8b37f59a9b9a
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak ty logy si uděláš přes powershell a Get-WindowsUpdateLog , tam se dají vykoukat třeba konflikty driverů, ale to tohle asi nebude
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BAT: Možná zkuš ještě ve vlastnostech wifi u který jsi připojenej změnit, že to fakt není to "připojení účtované podle objemu dat", nebo to píchni kabelem.
    BAT
    BAT --- ---
    MAWERICK: Uz jsem psal, ze jsem udelal vsechno co tu zatim padlo. Co mas na mysli, ze mam jeste smazat?

Nechal jsem projet DISM a SCF.
    Zastavil update-related services, smazal SoftwareDistribution a catroot2, a prislusne sluzby zase spustil (jak rucne, tak pomoci zde linkovanych skriptu).
    Zresetoval jsem GP.
    Samozrejme po tom vsem restart.

Zadna zmena.
    Vsechny updaty porad zasekle na "Downloading - 0%".
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    THEODORT: Má to svoje logy jinde a nedá se v tom moc vyznat, to je až poslední řešení vrtat se v nich. Ten script co posílal PES je na tohle nejlepší řešení, to se vyplatí i uložit, měli to i přímo na MS stránkách a dali ho už pryč. To většinou fakt zabere narozdíl od DISM /online /cleanup-image /restorehealth co můžeš taky zkusit.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Furt je to spolehlivější cesta než se na blind ptát na diskusním fóru
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    THEODORT: Je otázka jestli má nějakej smysl to zkoušet zkoumat... Ten clear je imho nejrychlejší cesta.

Log ti sice MOZNA rekna co se děje ale řešení stejně bude to resetnout spíš než vymejslet rovnak na vohejbak
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    no ono taky bude urcite neco nablito v eventlogu (/windows logs/system)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Prostě to smaž jak psal PES... Když vyčistis tu chace tak by se to mělo srovnat
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Bylo by mozny, ze tohle vytvari nejakej konflikt na kterem ten Update vyhniva?
    ...ale jestli jo, tak me teda nenapada jak to resit.
    Dokonce tu aktualizaci KB5001716 nemuzu ani najit v MS update katalogu. Co to je sakra za bordel???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam