• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak ty logy si uděláš přes powershell a Get-WindowsUpdateLog , tam se dají vykoukat třeba konflikty driverů, ale to tohle asi nebude
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BAT: Možná zkuš ještě ve vlastnostech wifi u který jsi připojenej změnit, že to fakt není to "připojení účtované podle objemu dat", nebo to píchni kabelem.
    BAT
    BAT --- ---
    MAWERICK: Uz jsem psal, ze jsem udelal vsechno co tu zatim padlo. Co mas na mysli, ze mam jeste smazat?

Nechal jsem projet DISM a SCF.
    Zastavil update-related services, smazal SoftwareDistribution a catroot2, a prislusne sluzby zase spustil (jak rucne, tak pomoci zde linkovanych skriptu).
    Zresetoval jsem GP.
    Samozrejme po tom vsem restart.

Zadna zmena.
    Vsechny updaty porad zasekle na "Downloading - 0%".
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    THEODORT: Má to svoje logy jinde a nedá se v tom moc vyznat, to je až poslední řešení vrtat se v nich. Ten script co posílal PES je na tohle nejlepší řešení, to se vyplatí i uložit, měli to i přímo na MS stránkách a dali ho už pryč. To většinou fakt zabere narozdíl od DISM /online /cleanup-image /restorehealth co můžeš taky zkusit.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Furt je to spolehlivější cesta než se na blind ptát na diskusním fóru
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    THEODORT: Je otázka jestli má nějakej smysl to zkoušet zkoumat... Ten clear je imho nejrychlejší cesta.

Log ti sice MOZNA rekna co se děje ale řešení stejně bude to resetnout spíš než vymejslet rovnak na vohejbak
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    no ono taky bude urcite neco nablito v eventlogu (/windows logs/system)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Prostě to smaž jak psal PES... Když vyčistis tu chace tak by se to mělo srovnat
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Bylo by mozny, ze tohle vytvari nejakej konflikt na kterem ten Update vyhniva?
    ...ale jestli jo, tak me teda nenapada jak to resit.
    Dokonce tu aktualizaci KB5001716 nemuzu ani najit v MS update katalogu. Co to je sakra za bordel???
    BAT
    BAT --- ---
    Dalsi podivna vec:
    V seznamu "stahovanych" aktualizaci je:
    2024-05 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5001716)

A podivne je na tom to, ze podle historie nainstalovanych aktualizaci, je aktualizace KB5001716 uz nainstalovana.
    Akorat ted jak to pisu, tak jeste koukam, ze ma jiny roka mesic:
    2023-10 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5001716)
    wtf?
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Tak aspon ta poznamka uz zmizela, tak jsem se trochu zaradoval, ze aspon maly krucek kupredu a ze uz to apson reflektuje nastaveni - chyba lavky, pokud to nastaveni zase zmeni a metered connections zakazu, tak se tam ta poznamka naopak uz zase neobjevi :-D
    To je tak k placi az je to k smichu :)
    BAT
    BAT --- ---
    Ooops, pardon za tu anglictinu :-D nejak jsem se z ni zapomnel prepnout po cteni tech linku co jste postnuli :)
    BAT
    BAT --- ---
    PES, THEODORT: After a quick review what it does, i tried all of it (deleting 13MB of fonts from EFI partition seemed a bit silyy, but i did that too).
    But no change.

After checking for updates, the list populates with the same stuff (which is probably good), and again remains stuck at "Downloading - 0%".

Could it be that for whatever reason, the MS servers serving updates are unreachable for me?
    Does anybody know their domain names or IP ranges, so i could check that?
    BAT
    BAT --- ---
    PES: No to je hlavni duvod proc jsem do toho Windows Update ted vubec lezl :)
    ...a zrovna tu tam ani nevidim :-) ale mozna se objevi teprve az po provedeni neceho z tech co tam porad visi.
    Anebo se aktualnosti tomu seznamu vubec neda verit z duovdu nejakeho problemu.

Aktualizace co tam visi jsou:
    • Security Intelligence Update for Microsoft Defender Antivirus - KB2267602 (Version 1.417.164.0) - Current Channel (Broad)
    • Windows Malicious Software Removal Tool x64 - v5.127 (KB890830)
    • 2024-08 Cumulative Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5041580)
    • Intel - net - 23.60.1.2
    • Intel - SoftwareComponent - 1.44.2023.710
    • Intel - SoftwareComponent - 1.71.99.0
    • Intel - SoftwareComponent - 2408.5.4.0
    • Intel - System - 2406.5.5.0
    • 2024-05 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5001716)
    PES
    PES --- ---
    Najdi si postup - zastavit WinUpdate, zastavit BITS, smazat hluboko v systémových adresářích Win tu cache od WinUpdate a pak restartovat zpět ty služby...

Inspirujte se třeba jedním postarším scriptem:

https://www.tenforums.com/tutorials/24742-reset-windows-update-windows-10-a.html
    PES
    PES --- ---
    BAT: Rozhodně by tam měli mít tu poslední akutní opravu pro díru v IPv6...
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Mimochodem, pod seznamem tech "stahujicich se" updatu je poznamka:
    *We'll automatically download and install updates, except on metered connections ...

A zvlastni je na tom to, ze v ramci pokusu to nejak prostouchnout, jsem v Advanced Options povolil stahovani i na metered connections, ale ta poznamka tam porad je v nezmenene podobe.
    BAT
    BAT --- ---
    Mam na Windows 10 nejak rozbite updatovani.

Podle historie se posledni update instaloval 25.‎02.‎2024 (neco pro .NET).
    Od te doby nic, ale nevenoval jsem tomu pozornost, protoze mi vyhovovalo ze Windows neotravuje.
    A ted koukam na Windows Update, a visi tam 9 updatu, vsechny ve stavu "Downloading - 0%".
    Nejstarsi z nich je "2024-05 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5001716)", takze takhle si tam proste sedi uz 3 mesice :)

Nevidim zadne "cancel" tlacitko, nebo tak neco, cim by se to dalo zrusit a pak treba dat nejaky retry - existuje neco takoveho?
    Poustel jsem update troubleshooter, ktery nezjistil zadne potize (coz me moc neprekvapuje, imo tyhle jejich "troubleshootery" nikdy k nicemu nebyly, i kdyz bych se rad jednou konecne mylil).

Googleni je k nicemu - to jsou same "rady" typu "zkontrolujte, ze vam funguje internet", "pustte troubleshooter", "ujistete se ze bezi BITS a pod.", "restartujte komp", a jine podobne zbytecne genericke cancy.

Mate nekdo napady jineho typu nez "ujisti se, ze mas pripojeni k internetu"?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CYBERWOLF: Chyba v testovacím scénáři, která neodhalila chybu ve funkčnosti. Ve Windows celkem časté :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam