• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: ten script bych moc rád viděl
    BAT
    BAT --- ---
    IMOLOL: No divim se, protoze:
    1.) nic z toho co delam, neni nic proti nicemu, a vim co delam.
    2.) mam na to skript, kterej ty zmeny provede, a taky je dovede vratit zpatky
    3.) nemeni to nic na tom, ze je chyba na strane MS kdyz nedovedou udelat instalator kterej ... nebudu se opakovat, uz jsem to tu psal.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: no tak se pak nediv, že máš rozbitej OS... tohle mě dicky dojme. Povypíná co jde a pak křičí "microsoft baaaad"
    BAT
    BAT --- ---
    IMOLOL: Tak urcite, sluzby a dalsi veci vzdycky nastavuju jak potrebuju.
    Windows jsou prisernej bloatware, a je dobre povypinat co se da ("co se da" je ale samozrejme klicove).

Je mozny, ze to s tim problemem souviselo, ale obvykle vypinam jen naproste nesmysly, a u ostatnich mene nemsyslnych veci jen menim nastaveni na Manual.
    Ale normalni updaty neblokuju, jen feature updaty odkladam.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: nezkoušel jsi někdy v minulosti nějaký "tweaky" z internetu? Z nějakýho důvodu se pořád dost lidí nějak snaží zablokovat updaty Windows. Například nastavit nějaké esenciálni služby na disabled.
    BAT
    BAT --- ---
    PES: Ja vim, je to kriceni na mraky.
    Ja bych si tak strasne pral, abych mohl pouzivat jen Linux, to by usetrilo takovyho casu a vopruzu, ale mam veci co tam proste nebezi (napr. ruzne DRM sragory od hudebnuch knihoven, apod.).
    Zivot je peklo.
    PES
    PES --- ---
    BAT: jako čekat od M$ nějaké diag. info, už od W8 to začali prudce omezovat (i když někdy mám pocit, že to udělali hlavně proto, že už ani sami vlastně prakticky neví co se uvnitř děje a jakýkoliv kód chyby by byl záhadou i pro M$, tedy že by věděli KDE to zdechlo, ale nikoliv PROČ ;-))
    BAT
    BAT --- ---
    Tak vyreseno, KB5041580 je konecne nainstalovana.

Nevim cim to presne bylo.
    Napadlo me, ze se na konci instalace asi snazi neco spoustet, a kdyz se to nespusti tak to vyhodnoti jako fail.
    Tak jsem v nastaveni sluzeb vsechno co bylo Disabled nastavil aspon na Manual, a voila, konecne to proslo.

Bych ocekaval, ze si to ten update kdyz tak prepne sam, nebo zobrazi co se nepovedlo spustit, nebo zobrazi aspon nejakej konkretni error misto "sry, se nepovedlo, roluju to zpatky", ale to by clovek chtel od Microsoftu moc.
    BAT
    BAT --- ---
    PES: nic takovyho neprovozuju, pokud nepocitam defaultni defender
    PES
    PES --- ---
    BAT: nepere se s nějakým antivirem či tak, že by mu to nedovolilo zapsat něco citlivého...
    BAT
    BAT --- ---
    Event log nic nema.
    BAT
    BAT --- ---
    PES: no uz zbyva prave jen ta jedna - KB5041580
    Manualni instalaci jsem zkousel taky - probiha naprosto identicky a failne naprosto identicky.
    Da se nekde zjistit duvod proc? nejaky error number, cokoliv?
    PES
    PES --- ---
    BAT: nenechat instalovat automaticky a vybrat si jen ty bez té problematické KB ???
    BAT
    BAT --- ---
    To je neskutecny, co to je za klauny v tom Microsoftu, pateticky nymandi.
    Posledni 4 updaty se proste odmitaly nainstalovat - asi kvuli KB5041580, ktera vzdycky na konci spustila rollback.

Workaround spociva v tom, ze zase clovek smaze vsechny catroot2 apod., pak to necha Windows Update zase stahovat, ale je potreba kliknout na restart nez se stahne i ta KB5041580 - diky tomu se instaluji jen ty ostatni, ktere projdou.

Jenze ta "2024-08 Cumulative Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5041580)" pokazdy dojede do 100% a zacne se rolovat zpatky.
    Zkousel jsem to uz hodnekrat. Z googlu zatim nic rozumneho nevypadlo, ale jeste to nevzdavam.
    To je zas zabitej den hovadinama... k posrani, pardon.
    BAT
    BAT --- ---
    Tak to 12 minut instalovalo updaty, a kdyz to procento po procentu dolezlo na 100%, tak to ozanmilo ze nemuze updaty dokoncit a zacalo to rolovat zpatky.
    Ale neco se asi nainstalovalo, protoze ted u to nabizi jenom:
    2024-08 Cumulative Update for .NET Framework 3.5, 4.8 and 4.8.1 for Windows 10 Version 22H2 for x64 (KB5042352)
    2024-08 Cumulative Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5041580)
    2024-01 Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5033052)
    Microsoft .NET Framework 4.8.1 for Windows 10 Version 22H2 for x64 (KB5011048)

...tak to zas pustim, treba se to takhle nakonec postupne nainstaluje.
    Co jinyho se da cekat od MS... skoda mluvit.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BAT: klasika :)
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak tomu asi nebudete verit, ale zniceho nic se to najednou probudilo - nekolik aktualizaci uz se stahlo, snad to vydrzi.
    To se mi fakt zda.
    BAT
    BAT --- ---
    NAVARA: Jeste ne, zatim to nebude vic nez 8 hodin.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BAT: Vykašli se na to a reimage... Tímhle ztratíš víc času než kolik bude trvat fresh instalace...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zazálohovat všechny data, vyexportovat/nascreenshotovat všechny konfigurace, uložit/deaktivovat klíče, přeinstalovat windows, nainstalovat všechny appky a postupně je znovu aktivovat/nastavit, mi zabere cca dva dny.

Nejsi už za tím limitem? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam