• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MAWERICK: Nn, čistě lenost se zvedat z gauče pro music controls a lehká automatizace (HA) pro to zamykání/shutdown v případě kdy odejdu od baráku a comp je odemčen, čekám dole na kurýra déle než krátce, etc. Současně tím nechci otevírat díru umožňující plný přístup k PC (*Viewers).

LOPIK: To vypadá dobře, otestuji. Díky.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    NAVARA: mozna spois jaky je usecase? ovladani nejakeho HTPC?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    IMOLOL: Mám na mysli něco lehčího - pár tlačítek, nějaký mapping. Tohle už vypadá na full-blown desktop control ala TeamViewer?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Co pořídit na vybrané ovládání Windows10 z Androida? Zamknutí, restart, shutdown, music controls,… desktop nepotřebuji. Po LAN primárně.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    GIOMIKY: jsi totálně mimo a já odmítám trávit čas diskusí s dalším paranoidním magorem
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    GIOMIKY: ty data jsou ukládaný lokálně, s Windows logs máš taky problém?
    C_O_P
    C_O_P --- ---
    L4MA: Už sem to písal. Total Commander.
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: takže jen jinak zamaskovaný ten integrovaný šmírák, nad jehož protlačováním do Win11 už bylo tolik rozruchu...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    FERRYH: https://docs.chocolatey.org/en-us/choco/setup/
    neco jako linuxi package manager - reknes 'choco install vim' a ono ho to nainstaluje
    PES
    PES --- ---
    FERRYH: něco jako správce balíčků pro Linux , ale pro Windows... taková automatizace instalací...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    choco - nezam... stydim se, ;O)
    co to jako dela a k cemu to je?
    PES
    PES --- ---
    JIMX: zvyk + choco mi nikdy nepřirostlo k srdci...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Záloha čistý instalace s aplikacemi, když tu máme Tool jako je choco je prosím k čemu? Wokna většinou instaluju při přechodu na nový hw, což je tak 1x za 5 let ... dyt většina toho se je o 5 major verzi dal ...
    PES
    PES --- ---
    GULOGULO: Dělám Veem Agent for Windows zálohy na NAS RAID5 (prakticky denně inkrementální a alespoň 1x měsíčně full + k tomu mám i "výchozí" čistou instalaci se všemi aplikacemi)...
    ...z toho se obnoví de-facto cokoliv (jak po souborech přes Veeam Explorer, tak jako full restore do kteréhokoli bodu plné zálohy a jakéhokoliv inkrementu)
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    Děláte si zálohu bodu obnovy ?
    Data se mi každý den zálohují na NAS, ale chtěl jsem si udělat bod obnovy na flešku, přičemž je doporučeno jej časem udělat znova. Ale fleška mi vždy po roce a půl lehla a to jen ležela v šuplíku - které 16G jsou spolehlivé ?
    Sice jsem v CZC dostal novou, záruka 60 měsíců, ale PC bez ní asi neobnovím ...
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    ALLEKTO:
    Zdar, dělá to když je vypnuté seskupování na hlavním panelu
    když se seskupování zapne, nedělá to - ale musí se s tím člověk naučit dělat

ROLAND
    ROLAND --- ---
    ALLEKTO: W11 nemám. Ale možná by mohlo zafungovat odepnout z panelu a znovu přípnout a uzamknout panel? Jako taky mě to sere, se mi povedlo v nabídce start u W10 a místo obrázku složky fotky, tam mám miniaturu fotografie, kterou už na disku ani nemám.
    L4MA
    L4MA --- ---
    C_O_P: a co je v tyhle tvy analagii novej Superb v plny palbe a zaruce, prosim te? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam